Hujšanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Ljudje premalo vedo o tem in je dobro biti natancen, drugace pride do tega kako je sladkor nujen za telo in da zato moramo jesti OH in bla bla bla

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
Mozgani so kar izbirčni... in kar rabijo. In tudi bodo zase najprej vzeli, ampak nekaj malega OH pa kljub vsemu mora biti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
:) Jaz sem vedno bolj zmeden :).
Ketoni, bonboni, sladkor, “sladkor”, možgani, celice.
Eh ja.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
1)Manj notri kot ven...
2) ne žri mišic (dovoljsen vnos beljakovin in telesna vadba)

Zelo enostavno. Od tu dalje pa lahko kompliciras kolikor hoces.

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
1691225549979.png

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
Yes... 400kcal je 20% za povprecnega, zame pa se nekoliko vec. Ce hocem shujsat pa skoraj pol. Malo da se v kontekst da ta blabla.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Cca 400 al 200kcal se potrebuje glukoze, celotno telo. Ostalo komot ketoni.
Hvala.
Sedaj pa prosim za kmečko razlago, kaj vsebuje glukozo in kaj ketone. Kaj to sploh je?
1)Manj notri kot ven...
2) ne žri mišic (dovoljsen vnos beljakovin in telesna vadba)

Zelo enostavno. Od tu dalje pa lahko kompliciras kolikor hoces.
Ne gre se mi za hujšanje, sem na dobri teži. Rad bi le to obdržal in to čimbolj zdravo.
Rekreacijo pa moram povečat, to se jaz in moje telo zavedata.
Muči me le ta prehrana. Trudim se uživati čim več zelenjave, meso večinoma le piščanca (brez omakic, itd.). Občasno si zaželim čokolado in to potešim s črno čokolado. Ampak me še vedno muči krompir, itd. Kot sem zapisal, zdi se mi, da se vedno težje ''zadržujem''.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
sad, meso rdece, svinjsko, divjacinja je dalec najboljse oz veliko boljse od piscancjega. Zelenjava je kul, ampak to je bolj kot ne “prazna” hrana, nasiti te le ker so not vlaknine, telo pa rabi enegijo+hranila.
Namesto OH mastna hrana. Daje veliko bolj “realen” in dolgotrajen obcutek sitosti, ker je stabilen krvni sladkor. Veliko tezje se tudi prenaješ take hrane.
Dalec najslabse so sladke pijace (tudi 100% sadni sokovi), sledi kruh, krompir, riz, testenine…

• Všeč mi je
Reactions: SJTV1 in Jabe

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.436
2.182
113
5od5 točk neizvedljivo glede na moj delovni čas.
Tista dieta 8/16 je potem najbolj idealno, da ješ tam od 12h do 20h. Kakor zamakneš kakšno uro se vse podre. Meni na moj delovni čas to neizvedljivo. Odpovedat bi se moral malicam v službi ali pač jemati kakšne sendviče oziroma suhe obroke, da bi malico zamaknil ti suhi obroki so pa zelo zdravi kaj ne. Tako da bi s tem naredil še več škode.
Ni res, organizirati se je treba. Jaz tudi nisem imel nikoli časa, ko se organiziraš ga je pa kar naenkrat dovolj.
Zjutraj - jogurt in banana ali nekaj podobnega ne preveč količinsko
Malica - kar pač imajo v gostilni kjer smo na terenu, v glavnem mora biti topel obrok
Potem poješ neko jabolko, malo orehov, ali podobno
Popoldan in zvečer pa zelenjava, solata, meso, sir, olive.... Pač poješ neko normalno količino s kruhom. Ali pa kaj od kosila...

Ne jem pa skoraj nikoli dvakrat dnevno polnih obrokov. Da bi jedel toplo malico in še doma potem celo kosilo

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.220
1.364
113
Btw, nekje sem videl mleko 1.5. A niso te bedarije ze malo mimo? Da se izogiba mascobam? 3.5 ftw gladko. Izogibajte se sladkorja in ne mascob.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
Pa jaz imam rada "sladko", tak to je... Pa tudi ce ni zdravo (kjer so bolj ali manj umetna sladila)... Cola zero, proteinski napitki (quarki, pudingi, skutke), v kaki ustrezen grski jogurt (ta vijolcen Fage, npr) sadje, ali pa samo kaka lubenicka ali melona.

Kdor lahko poje vec kcal pa orescki, kot so se enkrat ze iz mene norca delali. Jaz bi to celo vrecko zmazala od ene... Mamma mia. Niso svoh zivilo, samo kaloricna bomba.

P.s.
Tistile fage je 0%mm. Jaz se jim izogibam vseeno. Osnovno pravilo ostaja vseeno. Ne sme vec not kot ven... Hitro je preveč, pa čeprav brez OH...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.220
1.364
113
Pa ok, ne mores se vsem "pregreham" odpovedat.

Glede IF. Kako je zivel clovek prej? Od kdaj se je 5 obrokov?
Clovesko telo je narejeno, da zdrzi veliko casa brez hrane. Ne samo, da prezivi, ampak takrat blesti. Cisti odpadne celice, zvisa rastni hormon, avtofagija itd. Sem probal na lastni kozi. Oz izvajam 3 dnevni fast enkrat mesecno. In to so dnevi najboljsega pocutja. Ni larifari.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.838
6.501
113
Ni vse za vsacga... Ko je trend 5x+ na dan jesti, sem to probala... Bila skos lačna. Pa cel dan se s hrano ukvarjala. Za tistih par žlic/vilic na obrok. Pa po tupperwarjih kopicla, k tok mal naredit, kolikor je bil moj obrok, se ni dalo. Pa nisem cel dan doma ali pa kje, da lahko začnem te tupperwarcke ven vleci. Pa nikdar sita... Ma poslala vse to nekam 20 let nazaj. Enim pa deluje tocno tako. Nikdar lacni, cel dan neki žvečijo in zobajo in jim je bolje.

Jaz jem 1x/dan že od takrat. Pa pol po treningu tistile puding ali pa dva ali kaj iz te viže in to je to. Dalec od tega, da bom zdaj IF, ki se ga ocitno nehote grem, prodajala kot najboljso rec po namazanem kruhu. Enim je za umrt. Tako kot meni katerakoli lowcarb dieta ali pa zveci ves ljubi dan nekaj na malo pa pocasi.

Najbolj pa vse po vrsti nese to religiozno odrekanje, ko se neke diete drzi kot pijanec plota, samo da nima njegove vztrajnosti. Tak kot sad zdaj... Ma pojej malo krompirja, luba duša, da ga ne boš enkrat za vse nazaj... Sploh pa ce clovek nima težav s prekomernimi KG, samo s preoblikovanjem telesa. Tukaj bo vec naredil, če bo krompir jedel, pa kaki kviht dvignil.

• Všeč mi je
Reactions: sad in PHOBiA

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.183
1.194
113
www.adriamedia.si
Guglaj LCHF.

Telo maščobe “predeluje” tako dolgo, da je končni “produkt” “sladkor”, ki ga celice lahko uporabijo za vir energije.

Zadeva deluje, samo moraš biti dosleden. Postane pa prehranjevanje sčasoma “dolgčasno” - karikirano povedano ješ vsaki dan steak z popečeno zelenjavo …
???
Če odštejemo, da jem meso max ene 4x na teden (pa večinoma manj), se bolj ne bi mogel motit. Ravno gruntam za nazaj, pa sem "pečeno meso s popečeno zelenjavo" nazadnje jedel ... Hmmm ... Mislim da enkrat prejšnji teden, pa še to brez mesa ... Je bil raje pečen Tomino boscilo sir zraven. Pa ravnokar se polnjene paprike pečejo, recimo. Enostavno riž zamenjaš z zmleto cvetačo. Doslej še nihče ni opazil razlike, kdor je probal.
Skratka, v resnici sem se "opdovedal" samo kruhu (npr za sedviče) in pici, skoraj vse ostalo pa ostaja LCHF varianta.
Plus: LCHF ne pomeni brez OH. Ko si enkrat tam, kjer hočeš biti, se lahko malo bolj ohlapno držiš (pri izboru zelenjave, recimo).