Ne, iz mascob ni sladkorja za celice.
Iz beljakovin ga lahko telo naredi za tistih nekaj celic, ki ga nujno rabiji, ostale presaltajo na ketone
A misliš, da so navednice ob besedi sladkorji typo?
Ne, iz mascob ni sladkorja za celice.
Iz beljakovin ga lahko telo naredi za tistih nekaj celic, ki ga nujno rabiji, ostale presaltajo na ketone
Cca 400 al 200kcal se potrebuje glukoze, celotno telo. Ostalo komot ketoni.Mozgani so kar izbirčni... in kar rabijo. In tudi bodo zase najprej vzeli, ampak nekaj malega OH pa kljub vsemu mora biti.
Hvala.Cca 400 al 200kcal se potrebuje glukoze, celotno telo. Ostalo komot ketoni.
Ne gre se mi za hujšanje, sem na dobri teži. Rad bi le to obdržal in to čimbolj zdravo.1)Manj notri kot ven...
2) ne žri mišic (dovoljsen vnos beljakovin in telesna vadba)
Zelo enostavno. Od tu dalje pa lahko kompliciras kolikor hoces.
Srcek, jetrca, ledvicke, pljuca...
to pa s slastjo......pa bedrca z kozo
Ni res, organizirati se je treba. Jaz tudi nisem imel nikoli časa, ko se organiziraš ga je pa kar naenkrat dovolj.5od5 točk neizvedljivo glede na moj delovni čas.
Tista dieta 8/16 je potem najbolj idealno, da ješ tam od 12h do 20h. Kakor zamakneš kakšno uro se vse podre. Meni na moj delovni čas to neizvedljivo. Odpovedat bi se moral malicam v službi ali pač jemati kakšne sendviče oziroma suhe obroke, da bi malico zamaknil ti suhi obroki so pa zelo zdravi kaj ne. Tako da bi s tem naredil še več škode.
???Guglaj LCHF.
Telo maščobe “predeluje” tako dolgo, da je končni “produkt” “sladkor”, ki ga celice lahko uporabijo za vir energije.
Zadeva deluje, samo moraš biti dosleden. Postane pa prehranjevanje sčasoma “dolgčasno” - karikirano povedano ješ vsaki dan steak z popečeno zelenjavo …