Hujšanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Vse te točke se lahko enostavno strne v eno; problem je v napačnih smernicah zdrave prehrane, izrazito problem v lažeh okoli holesterola. Ker če se človek hoče izogniti temu, potem res mora poseči po rastlinski hrani, ki pa je seveda najmanj primerna za človeka.

Ne vem zakaj stroka, zdravniki, še vedno terajo naprej laži o holesterolu, žal so oni edini, katerim ljudje verjamejo in če bi spremenili smernice, tako kot recimo švedska, bi se zdravstveno stanje spremenilo zelo hitro, tako kot se je tam.

Po drugi strani pa je farmacija ogromen lobij in razumem, zakaj še vedno naprej furajo laži, dobički v zdravstvu so namreč enormni.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.812
113
40
MB
no, gre pa vsaj ena izmed točk tistim v prid, ki pravijo da samo preveč jemo
cheer.gif
ki se jih je v tej temi najdlo kr nekaj znanstvenikov

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
huh, eni ste pa res lajtvejt ... jaz mam pri 200 cm 120 kg, delam na tem, da jih bo manj. cilj zaenkrat 105. hidrati adijo, miganja več in vsak dan vsaj pol ure, solate in zelenjava dober dan. prej je blo pa bel kruh, pica, burek, kebab, hamburger in pomfri vsaj 4-5x na teden ... aja, sladkarije je zamenjala le temna čokolada s 70% kakava ali več. poročam javno, za motivacijo. se javim čez en mesec ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Zamenjaj čokolado s takšno 80 ali 90, najbolje pa 99%.

70% ima vseeno preko 30g OH na 100g, če rukneš eno tako na dan je to preveč sladkorja.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ah, ruknem eno vrstico, nič več. bom pa poiskal tisto s še več kakava ... prej sem pa po celo milko na dan ...
sem kar fejst spremenil lajfstajl. a jufka piščančji kebab samo z zelenjavo brez omak bi šel skozi? vem, da meso lih ni, ampak vseeno, občasno ...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dohtarji in pravniki se mi zdijo nekam zdelani iz faksov. Tisti pred penzijo se ne izobražujejo, dobri iznajdljivi delajo še popoldne in nabirajo keš na vse pretege, ker so med študijem gledali sošolce iz osnovne z "lajfom" tudi brez phd-ja.

Kar bizarno je vse skupaj, dvomim pa da so vsi tako podkupljeni sploh glede diabetesa ipd.

12745910_752035094897881_8868648460071355516_n.jpg

Njihove delnice so šle x3 v teh težkih letih za gospodarstvo in tako bo firma rasla še naprej. Kaj dela Novo Nordisk... proizvaja inzulin.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ajde fitneserji. Hrane nimam poštimane, žal ni časa, da bi si prirpavljal hrano v naprej, hrana je kar se dobi v lokalni menzi/štacuni. Kile grejo dol, 3x tedensko fitnes, bolj kardio, mal kilc preložit, pa mogoče še 1-2x tedensko kakšna druga aktivnost. Bojim se, da bodo kilce padle, špeh pa ne. Kako to preprečit s čimmanj napora. Na fitnes grem ponavdi popoldne/zvečer, je se potem ne več, mogoče en sadež, na vsake kvatre protein shake. Menda ni pametno nejesti. Ali pač...?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Če kvihtaš zakaj bi šla mišična masa dol?

Nabavi polnomastno skuto...ko prideš domov jo pol poješ (sadju se zvečer izogibaj).

Menza je kul...vzames meso (zelenjava če je) in solato. Prilogo izpustiš.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Po fizični aktivnosti jej nekaj konkretnega, ne samo sadje. Pač nekaj mesnega oz. kaka skuta. Res je, šlauf pa ne bo izginil samo z rekreacijo, to sem sam ugotovil po večletnem konkretnem športanju, ki pa mu ni dovolj sledila prehrana.

Ravno danes sem štartal s keto prehrano, pa da vidimo, kako bo.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Mah, ne kvihtam spet tolk. V bistvu recimo, da bi šel rad mal še s težo dol oz. bolj procentom maščobe. Se je v zadnjih dveh letih mal viška nabralo.
smile-1.gif
zato bi rad, da mi ne poberem še tisto mišič kar jih je pa tudi res nimam časa se na polno tega it. Če pa lahko pripomorem usput pa super.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Schumi, če vržeš ven škodljive hidrate, bo špeh šel dol. Izgubil boš tudi malo mišic, ampak jih itak s treningom dobiš nazaj.

Bistvo je, da izločiš sladkarije, sladke pijače, kruh, vse izdelke iz bele moke, krompir.

Nazadnje urejeno: