Hujšanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Pri meni se ne gre za hujšanje, jaz sem zdaj v fazi dodajanja mase, seveda mišične in večanje fizične moči, ter performanca.

Vse to z pod 5g OH dnevno, se pa še lovim z količino beljakovin. Sem začel z cca 70g pa sem opažal težave, zdaj postopoma dodajam, da ujamem nek optimum, trenutno sem na 120g dnevno, cca.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
No dej še enkrat kej več povej o tem kuhanem krompirju, tole piše: Krompir vsebuje le 20 odstotkov suhe snovi (predvsem škroba) in kar 80 odstotkov vode. Njegova energijska vrednost je za dve tretjini nižja od enake količine kruha, in sicer ima 100 gramov krompirja le 68 kalorij. To seveda velja le za kuhan krompir. Pražen, ocvrt ali pire krompir imajo zaradi dodatkov maščob višjo energijsko vrednost.

Praviš škrob = sladkor, zakaj ?????

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Škrob so hidrati: http://www.cenim.se/hranilne-vrednosti.php?id=2924

Tu si odpri vsako hrano ter poglej kaj piše pod ogljikovi hidrati. Za krompir:

Ogljikovi hidrati
Ogljikovi hidrati skupaj 17.47 g
Vlaknine 2.2 g
Škrob 15.44 g
Sladkorji skupaj 0.78 g
Sukroza 170 mg
Glukoza 330 mg
Fruktoza 270 mg
Laktoza ~ mg
Maltoza ~ mg
Galaktoza ~ mg

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kolk enga racunanja :D Darjan razlaga svojo teorijo, ko se gre bildat za plazo.folk bi pa rad samo shujsal enostavno. Lejte, manj pojejte, pa migajte. uspeh zagotovljen. Folk se ne zaveda, da prevec poje, pa premal miga....20 let ne pazis na nic, pojes kar te je volja, buls tv, sedis v avtu, sedis na sihtu.....kile pa gor. Pol je pa krivo, da pojes prevec pireja, pa ne smes piskotov, pa bla bla bla....

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
80% je v prehrani. In sploh ni res da lahko vse ješ in se ne boš zredil samo če se dovolj giblješ. Pred leti sem shujšal 9 kil v enem letu, samo s spremembo prehrane, nobenega gibanja oz. isto kot prej, s tem da sem še vedno jedel do sitega, se pravi nobenega odpovedovanja - stradanja. Recept: nič cukra, malo ali nič sadja, 2/3 manj OH, jedel vse kar je ostalega.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
...točo tako komar89, stran cukr, stran sadje, zmanjšat hidrate za 2/3 in ostalo normalno jest, ne smeš stradat in ne smeš bit lačen, ker pride do jo -jo efekta.
Piškoti majo velik cukr, velik margarine v glavnem smeti.
Razni sokovi stran, jogurti tud, ....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Telo ima dovolj dober razvit sistem lakote in če se ta sistem ne zruši (kar se, če se prenažira s hidrati) potem ni potrebe po dodatni fizični aktivnosti.

Da še enkrat linkam tole, ker eni še vedno trobijo drugače:

http://www.delo.si/prosti-cas/kulinarika/mastne-kalorije-slabe-prehrane-ne-mores-odsportati.html

Če se morate ukvarjati s športom za uravnavanje telesne teže, potem je nekaj narobe z vašim prehranjevanjem.

Še enkrat!

Če se morate ukvarjati s športom za uravnavanje telesne teže, potem je nekaj narobe z vašim prehranjevanjem.

Pa še enkrat, mogoče je kdo spregledal!

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Ej, a se ti v sanjah tudi prikazujejo hidrati? En ogromni KROMPIR, ki te lovi okoli?

Scary-potato.jpg

Svašta.
Pomoje tudi za tvojo psiho ni dobro vsakodnevno premišljevanje, joj prejoj, da le ne bom pojedel več kot x g hidratov.
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
lahko še 100x napišeš pa bojo še vedno prišli osebki ki bojo rekli da je treba manj jest, rajše 2 kosa kruha ko 3 pa bo vse ok
smile-1.gif

ni vredno
grin1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
....manj ješ. več gibaš....nezdrava hrana...privede do jojo efekta, preverjeno pri marsikomu....zato so taki vedno v začaranem krogu...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Revezi se morte odrekat dobrotam,pa racunat ohje pa te bedarije...verjamem,da se vam ne da migat,ni.pa treba zato tupit,da je treba nujno prehrano spremenit. Do what u like. Jaz se samo smejim takim znalcem,ki bolj zaupajo strokovnjakom,ki to.delajo za zasluzek,kot pa da bi malce svoje logike uporabil,pa svoje telo poslusal. Znanstvena fantastika
smile-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Da shujsas 9kil....kaj si pa prej pocel,ko si jih mel kar naenkrat 5 vec oz prevec? Nic kajne? Se naprej se basal in redil...zdej pa modrovat,da ne jest cukra pa neki....lol,vse lahko jes,v mejah Normale.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Jojo.efekt....zakaj pa.pride do jojo efekta? Ker se zacnes ponovno basat ko je konec poletja....razmisli kolk bos pojedu. Ce bi rad vec jedel,pa vec migaj.... Aja...ne da se ti....enough said
smile-1.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Večina sadja in zelenjave, rastlinska hrana torej.

Indijski trpotec je eden takšen fajn vir, ki ga tudi sam prakticiram.
Kje kupuješ indijski trpotec?

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Da shujsas 9kil....kaj si pa prej pocel,ko si jih mel kar naenkrat 5 vec oz prevec? Nic kajne? Se naprej se basal in redil...zdej pa modrovat,da ne jest cukra pa neki....lol,vse lahko jes,v mejah Normale.

9 kil je malo, jaz npr. skoraj 40kg pred 5 leti

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:

Točno s tem kar ti zagovarjaš..."jej vse v mejah normale" sem se jaz začel rediti po tridesetem letu, lepo počasi je šlo gor. Je pa res da nisem bil nikoli pretirano debel. Teža je bla blizu 90 na 182cm.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Zdaj ti bo pa rekel, da pač nisi v mejah normale jedel.

hysterical-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113