Hujšanje

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
ksz

Kot edini način dolgoročnega hujšanja svetujem spremembo načina lajfa in fizično aktivnost. Folk ponavadi počne bedarije, kar pomeni, udarijo strogo dieto, brez gibanja, kar rezultaira, da jim prvo požre mišice, ker so največji porabnik energije, šele potem gre špeh. Potem gredo na stari režim in se zredijo nazaj.

Pa vse cukre stran absolutno, pa vse, kar je iz bele moke,pa fastfood omejiš na parkrat letno. Pa si zmagal.

Nazadnje urejeno:

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
ksz

Kot edini način dolgoročnega hujšanja svetujem spremembo načina lajfa in fizično aktivnost. Folk ponavadi počne bedarije, kar pomeni, udarijo strogo dieto, brez gibanja, kar rezultaira, da jim prvo požre mišice, ker so največji porabnik energije, šele potem gre špeh. Potem gredo na stari režim in se zredijo nazaj.

Pa vse cukre stran absolutno, pa vse, kar je iz bele moke,pa fastfood omejiš na parkrat letno. Pa si zmagal.

zmaga.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ampak potem pa pride do tega da začne folk z "ja zdaj sem pa deco dobil, šiht in ni časa za telovadbo. Kaj pa boš potem?

Še enkrat, za normalno telesno težo telovadba ni potreba, niti miganje, lahko ves čas ležiš samo na kavču in ob primerni prehrani se ne boš redil.

Problem pa je, da naravne telesne funkcije zjebejo hidrati in telo javi napačne signale po lakotu potem pa hop po krompirju in gre kilca vsak mesec gor.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Z mano v fitnes hodi en kup poročenih dedcev, nič noben nima izgovora, da ima mulce doma.

Meni je vseeno, kako folk živi, naj dela, kar me paše, meni ustreza režim urejena prehrana + fitnes.

Da hidrati povzročajo občutek lažne lakote, se strinjam, zato s ejim načeloma izogibam, razen zelenjavi seveda, zelenjavo itak morš jest.

Nazadnje urejeno:

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Folk se prevec.nazira,pa.se.sploh ne zaveda tega. Pojdi s kolesom na siht,namesto z avtom. Pa mas pol urce v eno smer,je to ura kolrsarjenja na dan. Cudez se bo zgodil
smile-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
No, jaz zase vem, da sem imel šlauh okoli trebuha, ko sem žrl pomfri, pohane zrezke in sladkarije, pa sem športal dost. Ko sem uredil prehrano, so šlauhi izginili. Sej se še včasih pregrešim in pojem pohan zrezek, pa zraven restan krompir, ampak to je VČASIH, ne pa več vsak teden in predvsem ne jem krompirja vsak dan.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Folk se prevec.nazira,pa.se.sploh ne zaveda tega. Pojdi s kolesom na siht,namesto z avtom. Pa mas pol urce v eno smer,je to ura kolrsarjenja na dan. Cudez se bo zgodil
smile-1.gif

že celi čas isto trajbaš, pa sploh ni problem v količini, ampak v tem da kalorija ni enaka kaloriji

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Po teoriji tistih, ki trdijo, da je važen kalorični deficit, pa shujšaš, bi lahko vsak dan samo čokolado jedel, do določene količine, pa shujšal. Malo morgen. Tisti, ki mislijo, d aje vseeno, kaj ješ, samo da ne presežeš kalorij, naj naredijo preizkus, naj mesec dni jedo samo čokolado, potem pa poročajo o počutju.

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Eno je zdravje, drugo pa normalna telesna teža. O tem sem že zgoraj pisal. Hrana je bolj za zdravje, da pa shujšaš pa še vedno trdim, da je dovolj deficit. Če boš jedel samo čokolado do tvoje priporočene kalorične meje, se ne boš zredil, boš pa lačen, razdražen, utrujen in še sladkorno lahko fašeš.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Po teoriji tistih, ki trdijo, da je važen kalorični deficit, pa shujšaš, bi lahko vsak dan samo čokolado jedel, do določene količine, pa shujšal. Malo morgen. Tisti, ki mislijo, d aje vseeno, kaj ješ, samo da ne presežeš kalorij, naj naredijo preizkus, naj mesec dni jedo samo čokolado, potem pa poročajo o počutju.

zmaga.gif

Ko pa človek zboli, ker ni prej poskrbel za svoje zdravje, so pa spet doktorji krivi, saj ne rečem določene bolezni, zdr.težave so dedne a vseeno z gibanjem, prehrano se da dost naredit.
Meni se je recimo zdravje tako izboljšalo, kot bi se ponovno rodil.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Problem je, ko ješ hidrate, dobi telo lažno informacijo, da si še vedno lačen, čeprav nisi in ješ naprej, čeprav ni treba.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
smile-1.gif

že celi čas isto trajbaš, pa sploh ni problem v količini, ampak v tem da kalorija ni enaka kaloriji

Ja in? Ce pa tupite, da ne smes jest ne vem cesa, pa bla bla bla....neke bucke. ne bodte leni, pa ne jejte prevec, pa bo Zacni kmetu razlagat o nekih OHjih pa mascobah, pa te bo sam nagonil. Ce si fizicno aktiven lahko jes vse dobrote. Ce si pa lenuh, kot ocitno vecina tukaj, potlej pa racunajte kalorije levo desno....
grin1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
...ti pišeš o normalni teži, mi se tu pogovarjamo o hujšanju in po tvoji teoriji defict je samo jo - jo efekt, ker ne zdržiš pod nobenim pogojem pol leta,

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ja, ampak večina teh kmetov je v pasu kr zavaljenih, tako da, gibanje jim ne pomaga. Če žreš svinjarijo in sladkarije, boš v pasu zavaljen, pa se lahko gibaš kolk hočeš. Meni je sveeno, kaj pravijo kmetje, itak jih ima večina % maščobe vsaj 20, če ne 30, kar pomeni, da so bajseki.

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Bedarija. Jo-jo efekt pride običajno po koncu diete, ko se nečemu odrekaš. DaŠhiznit pa se ne odreka ničemur, le majn je in več miga. Kaj je lažje vzdrževat na dolgi rok?!
smirk-1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Sem že videl dost takih, ki s ene odrekajo ničemur, pa trdijo, da super zgledajo, takih so polne plaže na morju, kjer je 90% folka zavaljenih, bab in dedov.

Jaz sem visok 175, pa kr nabit, pa sem pr 82 kilah mislil, da vredu zgledam, pol sem pa shujšal na 74 in videl, kakšen bajsek sem bil pr 82.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Se strinjam, 10kg naredi že veliko razliko, vse kar pa več pa ogromno. Jaz sem bil lani na 72-74kg pri 186cm. Zdaj mam 5 kg več zaradi decembrskega popivanja in prenajedanja tort, potic, keksov in nasploh majn gibanja v zimskem času... Sem pa par dni nazaj bil na prvem letošnjem teku/pohodu, tak da sem že začel delat na deficitu. Prav pasalo se je komplet razmigat in ful zašvicat. Sem bil oblečen za minus pri +10C

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Huh, verjetno si mlajši? ker jaz sem recimo pr svoji višini mel 65 kil nazadnje v 8. razredu. Jaz najboljše zgledam pri 74- 75 kilah, če jih imam 78, tudi še zgledam vredu, mi ne visi lamp čez pas. da bi pa jaz prišel zdaj na moja višina minus 112, pa mi me morali čist izstradat.

Nazadnje urejeno: