Hujšanje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Bolj je ignoranca ali pa namerno ignoriranje...saj se že v tej temi vidi, da marsikdo reče "kruha pa testenin pa se že ne bom odpovedal, kaj pa naj potem sploh jem", ipd.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
po moje niti ni tolko ignoriranje kot nevednost, ker če zjutraj poješ banano, za malco sendvic pa ledeni čaj, za kosilo testenine za večerjo pa kako solato s fajn koruze pa jogurtovim prelivom, bi večina rekla da je edina kalorična bomba bila kosilo, oz ne zaznajo kje vse se skriva cuker, iz tega vidika se ne nameravajo odrečti testeninam, ker se jim zdi to edina "pregreha"

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
V glavah večine so testenine (sploh polnozrnatne) še vedno tretirane kot zdrava prehrana, s katero moraš dobiti večino vnosa dnevnih kalorij.

Je pa zanimivo, kako me ljudje gledajo, kot da sem [cenzura], ko jim povem da imam za zajtrk Bulletproof coffe, še bolj pa ko jim povem kaj je not.
evil.gif

B81

22. jul 2007
36.907
10.477
113
Pa ne vem ded pojma nimam. A tole bi šlo?

Aparat skuha kavo na filter (brez pritiska), se sam prižge ob uri in imaš kavo, potem pa pač zmešaš vse skupaj po receptu v blenderu?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.568
9.813
113
40
MB
ja saj tako delamo večina, oz je to edina pot, pač odvisno kako kavo si kuhaš
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
V tujini dobiš tako že kje v gostilni. Da pa bi blo ready in a box kje pa še nisem slišal...

Če imaš kavo skuhano je par minutk dela, jaz zmešam v blenderju, dam gor pokrovček za na pot in je že toto

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Jaz sem tudi zadevo malo optimiziral. Zvečer si v shaker za proteine dam maslo in kokosovo olje, ko pridem v službo skuham kavo, jo prelijem v shaker, pustim malo in stresem. Če normalno piješ kavo zjutraj v službi časovno ni neke razlike.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ne, ampak sem to malce opustil, ko sem začel spet bolj hard trenirat.

prioritete pač
smile-1.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Zanimivo, meni pa ta način super ustreza. Edino kar malenkost povečam OHje je ko 3 dni zaporedoma gonim. Pa lahko grem zjutraj BP na 3 urno vožnjo s kolesom in ne čutim lakote oziroma pomanjkanja moči (oz. 2x je prišlo do tega, samo je bil res tretji dan zaporedoma in skupno 10 ur na kolesu).

Sem dodal še fitnes in gre BP. Pa končno so začeli kg malo dol it.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Saj meni tudi, sem že par let na IF in BP kofeju
smile-1.gif

Ampak zdaj sem poskusil malo bolj drugačen pristop, predvsem zato, da ne rabim potem BCAA šopat, vseeno je priporočljivo zaradi mišic...

Je pa seveda vse odvisno od časa treningov, če jih imaš zvečer, ko je itak za tabo že normalno kosilo, potem ni neke frke, če pa zjutraj...pa ali BCAA ali neka hrana, čisto brez aminokislin ni priporočljivo, razen res za čiste začetnike, ali orenk debeluharje.

jaz bi se še rad rešil kak % ali dve maščobe, tam nekje na 10 ali 9 bi rad prišel, pa je kar jeba, ker hočem ohranit ali celo povečat moč...

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Jaz sem začel zdaj dodajat BCAA pred fitnesom, prej ko sem samo gonil še za na pot nisem vzel kaj z kalorijami (kar High5 Zero + malo soli zraven).

Meni se je v zadnjem mesecu oziroma dveh definicija malo izboljšala, ko sem bolj rigorozen glede OH sploh sadja, tako da sem na oko nekje na 10% maščobe (idealno bi bilo od 7-8).

Sem pa ugotovil, da se mi je notranja temperatura dvignila in se malo hitreje začnem potit.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Vzemi še kak HMB, dokazano namreč pomaga pri ohranjanju mišične mase v primeru kaloričnega deficita.

levcin+hmb bi naj bil idealen kombo...ampak to je drag špas
smile-1.gif

Pod 10% bi naj že bilo problematično, oz telesu ne kaj preveč po godu, ali imaš ti kake druge podatke?

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Ja saj problem je, ker je potem toliko zadev, da postane res drago. Trenutno imam BCAA 4:1:1 + creatin, pa zdaj ko sem spet začel z fitnesom, sem dodal booster, da dobim malo motivacije.

Po fitnesu pa 30g izolata+ 5g glutamina.

Jaz sem imel pred 2 letoma 7% skoraj celo leto, pa ni bilo nekih težav. Mislim da je to spet čisto odvisno od človeka do človeka in ni neke splošne formule. Če npr. pogledaš Lovrencina in njegov % in leta, ko tak % drži. Je pa spet tako, če prideš na nek razumen % (7 je po mojem mnenju minimum) počasi in potem na tem vztrajaš, se telo bp prilagodi in nima težav s tem. Drugo pa je jojo-janje kot ga delajo nekateri ko se spučejo na 6% za poletje, jeseni in pozimi pa ruknejo nazaj na 15%. Za te pa res mislim, da jim pod 9% kar se zdravja tiče škodi.

Je pa seveda tako težje napredovati v moči, ker telo nima toliko sestavin za superkompenzacijo.

Sma malo off-topic
evil.gif

B81

22. jul 2007
36.907
10.477
113
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Jaz sem tudi zadevo malo optimiziral. Zvečer si v shaker za proteine dam maslo in kokosovo olje, ko pridem v službo skuham kavo, jo prelijem v shaker, pustim malo in stresem. Če normalno piješ kavo zjutraj v službi časovno ni neke razlike.

Odlično. Zaupaš kaj in koliko daš česa?