http://kavitec.blogspot.si/2015/09/uwct-2015-igor-kopse-od-ovce-do-volka.html
Prehrani vseskozi posvečate velik pomen. Ste si med prvenstvom kuhali sami?
»Praviloma si vse obroke pripravljam sam in tudi na Danskem je bilo tako. Večina mojih kolegov glede tega ne komplicira, sam pa kar in tudi ljudje me zdaj že poznajo po tem. Čeprav se imam za vsejeda, je kup stvari, ki jih ne jem: moka, gluten, sladkor ... Osnova moje prehrane so sadje, zelenjava, rdeče meso, drobovina, relativno veliko maščobe, predvsem masla in svinjske masti, tudi jajca. Pojem veliko nepredelane zelenjave in svežega sadja, sploh pa se ne dotaknem nobenih žit, raje pojem veliko škrobnate zelenjave (korenje, pesa, krompir ...). Poceni sladkorja, palačink z nutello, napolitank in drugih neumnosti sploh ne jem. To je za tiste, ki hočejo biti bolni in debeli. Tudi gore testenin so že zdavnaj preživete. Od tega športnik nima nič drugega kot le slabo kri. Predvsem pa se ne bi smeli bati živalskih maščob; sam jih pojem toliko, da bi že moral biti pod rušo, če bi bilo z njimi kaj narobe, pa nisem. Skratka, prehrana je zelo pomembna in to ne le ta, ki jo zaužiješ v enem obroku pred tekmo, ampak ta, ki jo ješ preko celega leta.«