Hujšanje

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Zase ugotavljam, da mi za zgubljanje bauha deluje samo cestno kolesarstvo in nič drugega
rolleyes-1.gif

Od hribolazenja nisem zgubil ama nič
redface-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Največ pomaga manj jesti hrane, večina folka pa misli, da morajo migat, tu je zgrešena logika
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kaj so pa te zadeve kot so npr. p90x, insanity, combat.....

Pri combatu sem gledal predpisano dieto 1500 calorij na dan. (za prvi teden, več nisem gledal). Nič, čudno da potem hujšaš...
hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Js sm zdaj na dieti in telovadbi pred operacijo kolena. Moram it še ene 8kg dol v 6 tednih. Pratkično nič hidratov ne jem več pa kolesarim cca. 25km na dan. Bom poročal kako bo stanje pred operacijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Kaj pa bi ti rad? Žrl ko športnik, 5000kcal? Potem moraš tudi tako trenirat...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pa vročina je bla za pop tisto soboto. Pa če nisi mel palc, pol je blo v hrib še težje, ker 1km višinske ni malo. Ti pobere vso energijo pol pa je treba še dol prit
smile-1.gif

In ja maš čisto prav, raje dobro jest pa športat poleg, kot pa se držat neke diete in se matrat pri tem in študirat kak bi zaj pasal en sladoled al pa štrudl!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Js sm zdaj na dieti in telovadbi pred operacijo kolena. Moram it še ene 8kg dol v 6 tednih. Pratkično nič hidratov ne jem več pa kolesarim cca. 25km na dan. Bom poročal kako bo stanje pred operacijo.

Updejt

začel iz rekordnih 93 (oblečen čez 94) kg za 183cm občutno preveč, aktivno sem športal tam pri 83kg (veliko mišic). Stanje je bilo po tem, ko praktično nič nisem več rekreiral, pa sploh ne opaziš, da se rediš, ker ni nenadne spremembe, potem pa stopiš na vago, prepričan, da imaš 85kg, pa jih imaš skoraj 10 več
hysterical-1.gif

Po slabih 350 km specialke in veliko urah golfa in občasne druge rekreacije, pa črtanju vsega sladkorja iz diete (razen svežega sadja - ne banane, ne grozdja - predvsem jabolka) in večine hidratov (nič riža, testenin, kruha, krompirja) je danes zjutraj vaga pokazala malo čez 87kg.

Še tri tedne imam cajta, od tega bo en teden na morju. Pet tednov je za mano. Karkoli pod 85 bo super, računam pa še na manj.

Je pa tako, da sem dvignil turo na 42km, danes pa še podaljšal na skoraj 50km. Začel sem pa 10. avgusta.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
slab cas si si izbral, zdajle se bodo zaceli prehladi, viroze, telo jeseni ze apriori ne "hujsa" ampak nalaga speh... krvavi pot te caka.
evil.gif
tam okoli marca, aprila je ravno obratno...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
grem pod nož 29.9. tako da bom itak 3-4 mesece čisto out iz športa.

Sem pa jaz tradicionalno se zredil čez poletje, ker ni bilo športa. Sezona odbojke se je začela s pripravami nekje konec avgusta in potem z raznimi poznimi akcijami do konec marca/aprila.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Poleg tega pa napačen način hujšanja -> anaerobno tiranje (edino če biciklira kot penzioniost, kar ne bi rekel), torej je primarno mišično gorivo glikogen in ker ga ne je, lepo mišice papajo same sebe, ker pač iz beljakovin delajo glukozo.

Ampak, če je cilj izguba telesne teže, potem je verjetno vseeno razmerje
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ni ravno vseeno. Načeloma je za operacije kolena dobro, da pred njo pridobiš čimveč mišične mase na nogah, da pomaga pri kasnejši rehabilitaciji, hkrati pa izgubiš težo, ker ta povečuje obremenitve kolen. Je pa res da v kratkem času ne moreš narediti čudežev z biciklom, bolje kak kontroliran crossfit.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ni ravno vseeno. Načeloma je za operacije kolena dobro, da pred njo pridobiš čimveč mišične mase na nogah, da pomaga pri kasnejši rehabilitaciji, hkrati pa izgubiš težo, ker ta povečuje obremenitve kolen. Je pa res da v kratkem času ne moreš narediti čudežev z biciklom, bolje kak kontroliran crossfit.

Predvsem je popolnoma vseeno kaj darjan piše.

(beri - kot da se glikogen dela samo iz cukra, kot da je glikogenskih rezerv v telesu neomejeno, kot da lahko delaš 2 uri konstantno anaerobno itd. zato je pa na ignore).

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Zato so pa kolesarji sami bajseki.
hysterical-1.gif

Darjan, saj se večinoma strinjam s tabo in vem kaj so nova dognanja in raziskave glede zmanjšanja odstotka maščobe pokazala, samo apriori trditi to kar si napisal je navaden BS. Jaz se močno izogibam OHjem, nisem v ketozi, naredim ogromno več kilometrov na kolesu kot Killa (letos sem skoraj na 7k od tega je večina nad 70%MSU), pa se mi mišice nič ne manjšajo, odstotek maščobe se zelo počasi manjša (ker niti nimam nevem kako velikega), teža pa ostaja enaka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Nekaj je biti navajen oz imeti "navajene" (prilagojene) mišične celice, drugo pa je kar tako začeti
wink-1.gif

Telo pač v času "nuje" poišče primerne energetske zaloge in mišični proteini so zelo priročni v ta namen.

Za začetnike oz bajseke ki hočejo na hitro shujšati brez izgube mišične mase, ali celo povečati le-to, obstajajo veliko bolj efektivni načini, enega je omenil keber, drugega malecky. Poleg tega pa je keber omenil, da je dobro ojačati kolensko strukturo in mišičevje, za kar pa kolesarjenje tudi ni optimalno, tako kratkem času. Poleg tega pa je mogoče potrebno tudi ojačati zgornji del telesa, če so v planu bergle, ipd... mogoče še jaka napiše kaj v tej smeri, da ne bo zobodohtar pametoval o svoji ne-stroki
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.992
10.746
113
kod Džej-Zija
Zobodohtar je tekom študija opravil izpite iz kemije, biokemije, fiziologije itd. Kaj je pa tvoja stroka in kvalifikacija, razen brskanja po netu?
evil.gif