Hujšanje

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Jaz sem že napisal, da je zame low carb oz. že bolj keto se obnesel kot cocktail xyz števila zdravil, brez stranskih učinkov.

Tudi s prebavo ipd. sem bil izredno zadovoljen... ko bi le zdržal s to spremebo v lajfu.
cry12bpy.gif

Se kar pridružujem @darjanu, zakaj ne moreš?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Torej je boljše biti hudo debel, kot le malo predebel? Ko se močno odebeliš, se visceralna maščaba manjša? Nekako ne vidim logike.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne.

To sam pomeni koliko je BMI bedarija in je žalostno, da ga zdravniki še po gobcu valjajo. Lahko imaš dosti slabši BMI in enakomerno porazdeljeno maščobo po telesu, pa boš bolj "zdrav" oz. mel nižje risk faktorje kot nekdo z nižjim BMI in šlaufom okoli trebuha.

Meni gre večina v trebuh oz. trup nasploh, noge imam pa ta čas bolj definirane kot nek bilder z vidmim sixpackom.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tudi meni ni jasno. Jaz imam tudi šlaufe (ne ravno ogromnih, niso pa zanemarljivi), ki se jih nikakor ne morem znebit. A to pomeni, da sem kljub intenzivnemu športanju ter dokaj zdravi hrani bolj nevaren za sladkorno od kotalečih se bajsotov?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Porazdeljena maščoba nekako ni problem, če pač ni povezana z diabetisom tipa 2, oz da tak človek ne gre v to smer; torej prenažiranje s hidrati, inzulin skače gor dol ko nor, krvni sladkor enako, kajenje, pitje, etc... če bi človek jedel primerno hrano, torej mastno, beljakovine, nič hidratov, in se redil, ugibam, da bi bil v boljšem stanju, kot pač nekdo, ki se redi zaradi hidratov.

Visceralna maščoba pa je problem, ker se kopiči okoli notranjih organov in to zelo pomembnih; jetra, slinavka, etc...oz bolje rečeno, visceralna maščoba je posledica da ti organi lokalno odlagajo maščobe, ker so drugače overloaded in imajo to fail safe mehanizem, da sebe ne uničijo.

Zato recimo liposukcija ne naredi nič za te ljudi, spuca podkožno maščobo, okoli organov pa še vedno ostane.

Rešitev bi bila dokaj enostavna, če kdo sumi, da ima lahko probleme z visceralno maščobo (ni vsak šlauf visceralna, lahko da je posledica genetike, hormonskega neravnovesja...), pač naj gre na meritve le-te. Ampak to tapravo meritev, ne s tisto elektronsko tehtnico, recimo merjenje z UZ je že dobra opcija.

Potem pa pač, če je to problem, poiskati vzroke.

Kot je pisal Peter Attia; lahko je preplaval blazna razdalje, bil soliden rekreativen športnik, ampak vseeno je, ko se je "dal testirat", trpel za t.i. "metabolnim sindromom". Tako da ja, športanje žal ne pomeni avtomatsko zdravega telesa, vsaj optimalno zdravega ne. Performance pa tudi ne.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tudi meni ni jasno. Jaz imam tudi šlaufe (ne ravno ogromnih, niso pa zanemarljivi), ki se jih nikakor ne morem znebit. A to pomeni, da sem kljub intenzivnemu športanju ter dokaj zdravi hrani bolj nevaren za sladkorno od kotalečih se bajsotov?

Potencialno ja. Potencialno pa zato, ker šlauf ni visceralna maščoba, ampak še vedno podkožna. Viceralna se ne vidi ven in se je ponavadi ne moreš znebiti samo s športanjem. Treba je spremeniti prehranjevanje. Manj beljakovin iz živalskih izvorov, ki jih nadomestiš z beljakovinami rastlinskega izvora. OH ne smeš črtat, samo ta prave je treba uživat (polnozrnate testenine, polnozrnat kruh, ... ) Pa čim več vlaknin.

Pa izgogibajte se kokosovim olju/maslu. To je nasičena maščoba, ki ni nič kaj zdrava.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ksz.... S 1.1. začnemo vsi prasci predebeli delat na kilah!

Datum presečni, torej taman za štart.
cheer.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.950
7.279
113
Kakšen obrok, oziroma kaj lahko poješ, da ne presežeš 600 cal. ?
Katera lestvica živil s kalorijami je najbolj relevantna?