Hujšanje

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
V glavnem... se sem že napisal. Gre se mi za kolo, da bom čim lažji....

Letos sem jebal vse po spisku... ko sem gonil gor v kladje.

Za predstavo kako zgledajo zadeve https://youtu.be/WzjAKjn-YXU?t=7m53s

Kako, bi pa roke kaj nabil.... sem jih imel pa zmeraj bolj švoh?
rolleyes-1.gif

Sklece, drog, p90x....?

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Kako, bi pa roke kaj nabil.... sem jih imel pa zmeraj bolj švoh?
rolleyes-1.gif

Bi bilo fino ja
grims-1.gif

Sklece so kul (tricepsi + prsa) a več efekta (+ hrbet) bo pri tej vaji:
vhv-tricep.jpg

Drog je itak super. Narediš še trebušnjake ter nabavi si ročko (z zameljivimi utežmi...skupaj 10 kg). Da sediš na stolu in narediš bicepse (klasična vaja), ramena (dvigneš roko..s;egnjeno nad glavo in ročko spustiš do ramen)
najboljse-fitnes-vaj_17732797.jpg

ter tricepse (dvigneš stegnjeno roko nad glavo in spuščaš za hrbet...tule držiš ročko za same uteži na eni strani):

upogib+komolcev+stoje+z+ute%C5%BEjo_vaja+za+triceps.JPG

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Definitivno je boljša ročka. Kdor nima mišic in bi rad še shujšal pomeni da gre na drog hladen dvigat celotno težo telesa?

Ročka 5 do 10 kil 3 serije po 10 ponovitev. Na koncu, ko si segret, pa še na drog, če si se v stanju sploh dvignit

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Khm? Razbijemo še en "mit" okoli prehrane in hujšanja? "jejte vse, ampak v mejah normale"?
smile-1.gif

We've all heard the axiom that everything is OK in moderation.

http://www.businessinsider.com/everything-in-moderation-advice-wrong-2016-1

But nutrition science doesn't really agree with this saying. A cookie here, a salad there — turns out that's not quite the same as actually being healthy.

Malo pa malo, pa se bodo izoblikovale prave smernice zdrave prehrane ja, vedno več stroke se zaveda da je zdaj vse narobe in da je prava pot čisto drugačna
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113
Prejšnji teden sem bil na pogovoru pri gastroenterologu.

Glede hujšanja je povedal:
"Obilnejši ljudje mislijo, da se bodo malce več gibali in bodo shujšali ob enaki prehrani. Ni govora, telo porabi 70% energije (hrane) samo zato, da "je", da živi.
Zato je edini recept čisto preprost, če vneseš manj, kot porabiš, se hujša, če obratno, se redi. Seveda ob pogoju, da organi delujejo normalno".

Torej matematika.
Znanec je shujšal iz 110 na 80 kg v kakšnem letu. Je rekel: "nič nisem spremenil, samo obroke sem zmanjšal za polovico".

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne, tudi to ne velja.

To je "dokazal" že Atkins (atkinsova dieta) že leta 1970. Takrat niso več desetletji ugotovili, kam gredo kalorije na low carb dieti.

Jaz sem tako prvič hujšal zelo uspešno samo z ogromno odrekanj in športanja z ogromnimi deficiti. Na dolgi rok, sem se zopet zredil itak, pa tudi tako hitro ni šlo kot brez občutka lakote na low carb dieti oz. celo v ketozi pol leta.

Prebral sem knjigo takrat: http://www.burnthefatblog.com/ burn the fat, feed the muscle . Super knjiga samo ta koncept pač ne štima.

Ravno zaradi tega sranja od trditve so bullshit diete tako uspešne. Shujšaš lahko dejansko na čokoladi al pa na bananah ipd. sranju če poješ pod 1k kalorij na dan.
crazy1.gif
Kokakoli to še najbolje služi in zdaj se brani s tem sloganom, vpliva na politiko, da se oglašuje in promovira koncept kalorija je kalorija vseeno od kje je.

http://www.coca-cola.co.uk/stories/health/get-active/work-it-out-calculator/ npr.

Če misliš, da je 1 piksna kokakole kalorij = xyz gramov nekih oreščkov npr. , potem ni kaj za debatirat.

B81

22. jul 2007
36.908
10.480
113
No, tole s pol manj smo preverili doma in je slo normalno, samo cez kake pol let je slo nazaj. Zaradi hrane seveda. Discipline ni, imo je to najvecji problem.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
http://openheart.bmj.com/content/2/1/e000273.full

Tisto s pol manj nisem trdil da ni učinkovito... na kratki rok. Je pa manj učinkovito, kot bi lahko bilo, potem je še konkretno nezdravo, težko in še trajno ne. Brez teh lastnosti je pa hujšanje ena velika bedarija, potem je bolje ostati vsaj konstantno debel brez debilnih zdravju škodljivih 14 dnevnih diet ipd. V teh primerih pol manj najbolj zgubijo ravno mišice ena od njih je tudi srce.

Disciplina je daleč najbolj pomembna, vendar se da stvar olajšat z edinim pravim načinom za 90% ljudi in to je low carb dieta. Zakaj se da olajšat? Enostavno zato, ker kalorijski deficit ni nujen za doseganje rezultatov, v keto pa sploh odpade lakota, telo je veš čas sito, dokler maš špeh na seb, to ga ma pa še maratonc. Pri klasični dieti pa telo rabi nujno dnevno dozo recmo 2500, če je pa tle notri polno cukra, potem pa naleti še na blokado in se naredi, da tudi 10kkalorij v dnevu ne odpravi potrebo po hrani...spirala.

Ko sem jaz hujšal s pol manj hrane oz. tudi veliko bolj "zdravo" hrano ala polnozrnato sranje sem bil kdaj lačen, da je bolelo. Lažje je blo skor preživeti dan povsem brez hrane kot pa pol manj, ker če nisem pojedel nič, je občutek lakote oslabel po nekih 10-12 urah in sem potem lahko enostavno preživel naslednjih 12 ur recimo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Fakin ne linkaj teh debilnih sajtov, ki še to dobro stvar, ki se kočno širi spravijo na nivo teh debilnih revij/strani.

Te maščobe niso ničkaj zdrave če jih dol splakuješ s kokakolo ipd. Ne da se sestavit spiska zdravih živil, ker se vedno jedo v sklopu neke prehrane in je rezultat lahko celo negativen.

Ravno zaradi teh debilizmov so maščobe bile tako dolgo preganjane in razne vege zadeve živele.