Hujšanje

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne, ne drži, ker če se ta živila ne uživa v sklopu LC celovite prehrane ne pomagajo omembe vredno.

Grem na 2 bureka pol pa k Savini na pest goji jagod pa bo vse ok.
bonk.gif

Taki neumni povzetki, so povzročili povsem napačno prehransko piramido in celo zdravnike in znanstvenike prepričale v napačne teorije za več 10 let. V Slo še zdaj noben zdravnik ni prebral teh "novih" dognanj in ukrepal pri svojem delu ali pa tolmačenju v Slo. Pojdi interpretirat krvne teste v Slo, trigliceridov še merijo ne, pogledajo skupen holesterol pa je.
stupid-1.gif

S takimi revijami in sajti, ki pišejo za klik in vsake 14 dni obrnejo štorijo se pa dela samo škoda, ker tukaj pač ne gre za 14 dnevno dieto s čokoladi ali torticam, kot je stalnica v teh revijah. Ali pa 5min tomagoči vadbe na dan prežene 20 kil na mesec stran.
hysterical-1.gif

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ne, ne drži, ker če se ta živila ne uživa v sklopu LC celovite prehrane ne pomagajo omembe vredno.

Grem na 2 bureka pol pa k Savini na pest goji jagod pa bo vse ok.
bonk.gif

Taki neumni povzetki, so povzročili povsem napačno prehransko piramido in celo zdravnike in znanstvenike prepričale v napačne teorije za več 10 let. V Slo še zdaj noben zdravnik ni prebral teh "novih" dognanj in ukrepal pri svojem delu ali pa tolmačenju v Slo. Pojdi interpretirat krvne teste v Slo, trigliceridov še merijo ne, pogledajo skupen holesterol pa je.
stupid-1.gif

S takimi revijami in sajti, ki pišejo za klik in vsake 14 dni obrnejo štorijo se pa dela samo škoda, ker tukaj pač ne gre za 14 dnevno dieto s čokoladi ali torticam, kot je stalnica v teh revijah. Ali pa 5min tomagoči vadbe na dan prežene 20 kil na mesec stran.
hysterical-1.gif

Nikjer na tej strani ne piše, da moraš poleg vsega naštetega, uživati še burek in kokakolo. Meni kateri nisem obseden z znanstvenimi študijami, krvno sliko, preštevanjem kalorij in trigliceridi, se zdijo prehranske smernice v tem članku čisto v redu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Po celi tej temi, bi pa lahko vedel da hujša se v kuhinji.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi to drži.

Danes cvetijo fitnesi, prehrambeni strokovnjaki, "zdravo" življenje, eko bio trend itd...

A rešitev za hujšanje je:

MANJ ŽRI pa idi na zrak

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
V osnovi je to res, praksa pa je malce drugačna. Namreč večina ljudi 24/7 "sedi na riti", kar pomeni da je njihova dnevna poraba kalorij zelo podobna bazalni porabi (po domače koliko telo samo po sebi porabi), torej recimo ene 1700kcal moški in 1300 ženske. Res sicer je, da debeluhi porabijo več, ker imajo več mase za premikat, vsaj ko grejo na WC, ampak zanemarimo to.

Potem pa pride dieta, in da je dieta uspešna, mora pasti dnevni vnos kalorij pod 1000kcal, drugače lahko traja leta in leta, da se kaj vidi in večina bi jih vmes zgubila voljo.

In telo se začne "braniti" pred takšnim stradanjem, ker misli da je nastopil čas krize in naredi vse da privarčuje še nekaj energije. Se pade v začaran krog.

Zato je telovadba veliko boljša izbira, ker z telovadbo lahko človek ohrani podoben dnevni vnos kalorij, spuca edino zanič hrano (pa še z njo gre, če pač odmislimo zdravje) in potem z telovadbo pokuri tistih dodatnih 500-1000kcal ki jih rabi da hujša.

PS, seveda govorim o tistih...ki so "malce" predebeli, kar je pomoje več kot 70% "zahodne" populacije, če ne še več. Recimo obseg pasu nad 90, ipd. Če bi bilo govora o orenk debeluhih, potem pri njih veljajo drugačni zakoni fizike, podobno kot pri črnih luknjah
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako je, vnašaš 700 kalorij in roka, kmalu bodo rezultati in telo bo počrpalo iz zalog.

Telovadba ni dobra izbira, prvo je treba urediti prehrano, znižato neko težo in šele nato telovaditi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Bi rad videl nekoga, ki 700kcal dnevno fura na dolgi rok, ni vzdržno. Zato pa večina folka pade v jo jo efekt.

Pa še zdravo ni in prinese s sabo velike težave z zdravjem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Ja pa ja, brez posledic? Ali nisi exaktno meril kcal ali pa si bil orenk debeluh, ki je imel na sebi ogromne zaloge maščobja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kakšnih posledic? vedno bolje sem se počutil.
En teden je telo potrebovalo, da se navadi manj hrane, potem pa je zadeva stekla.

Se pač postiš, nič posebnega, telo pa si vzame iz zaloge.

Daleč od tega da bi bil debeluh, malo bolj sem bil nabit in ja zadeva lepo splahnela. Na teden je padalo nekje kilogram+.

In kakšne bi naj bile posledice, če si lačen?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Manj beri pravljice takih, ki ti v sit sapi ponujajo svoje "tečaj" (plačljiv) ipd.

Jaz sem torej klinično mrtev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Kakih pravljic?

Sem rekel, da si verjetno narobe ocenil svoje dnevne kalorije ali pa si imel ogromno preveč špeha. Pa še to slednje je vprašanje če bi lahko fural 3 mesece.

Problem so tudi vitamini in minerali, pri tako slabi dieti jih je skoraj nemogoče vnesti, edino če si kakšne dodatke jemal?

I

Izbrisan uporabnik #488

To sem pa vsak dan spil 1x multi in 1x c vitamin poleg sadja in zelenjave.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Samo sadje in zelenjavo si jedel?

Pomoje si se uštel pri "štetju kalorij", drugače ni nobene logike.

I

Izbrisan uporabnik #488

kake ribe sem še jedel, riž ipd. navlako
od rekreacije pa samo hitra hoja 10km+ 2x na teden

šport sem pa ukinil tačas

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
No ja, no ja...če si držal 3 mesece po 700 kalorij si moral skujšat vsaj za 30 kil. Tako da...ali te je bilo več skupaj ali ni šlo toliko dol (torej si presegal 700 kCal).
Jaz zdajle poskušam s 1.500 kCal in moram rečt da je z raznovrstno hrano hebeno. Brez Oh sicer ni problema a vseeno...700 je več kot polovica manj. To ti požre še vso miššičevje.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Eh nič bat... je telo že zagnalo zaščitni mehanizem in se je topljenje zalog konkretno upočasnilo.

LC dieta je najlažji način, kako izgubljat težo in ohranit dnevni kalorijski vnos nespremenjen ali celo višji. Izgube mišičevja ni, sploh ob skratnem lažjem delu z utežmi. Platojev, ki se jih doseže z drugimi dietami tudi ni oz. zelo redko (preveč OH ali B).