Telefon je super. Tisto nočno slikanje se da odpravit z dodatnim programom. Turn-by-turn navigacijo se da tudi baje naštimat, samo nisem še uspel najt časa...
Baterija mi je prvi dan zdržala 12 ur, drugi dan 14 ur, tretji dan (ko ga nisem non stop drkal, wi-fi, gps, brskanje itd...), pa mi je v cca 14 urah pobralo 25%. Na 3G omrežju.
Zaštekal mi najprej ni niti enkrat v nobenem primeru. Potem pa kar naenkrat freezne. Pa freezne. Pa freezne. Potem sem pogruntal, da so mi prodali škart memory kartico v bigbangu (Kingstone), ker je zajebavala tudi ko sem jo direkt na PC priklopil. Zamenjal origiranl kartico nazaj (Sandisc)..., pa je zdaj vse kul.
Zaslon je odličen, organizacija kontaktov nekaj posebnega. Brskanje po netu super izkušnja, edino moraš imeti dober podatkovni paket, ker kuri podatke. Prek Wi-fi,ja sem se povezal doma povezal in odprl
www.speedtest.net stran, da preverim kako hitro dela. Prek wi-fija mi je vleklo 2,8Mbit/0,6Mbit. Na HSUPA nisem še probal.
Menuji so narejeni tako, da se da na kar najenosavnejši način pridi do vseh želeih aplikacij (mail, sms, gps, slike, internet). Npr na enem od zaslonov (imaš multiple zaslone) imam widget bookmarks, v katerem so mini strani, ki jih imam shranjene. S prstom poscrolam po željeni strani, kliknem in se odpre.
Da sem se navadil tipkat sem rabil 2 dni. Da se lepo, normalno tipkat, še posebej, ko si skalibriraš tipkovnico glede na to, kje pritiskaš katere tipke.
V imenik je integriran facebook..., tako da ti potegne rojstne dneve in profilne slike, če to želiš. V Galeriji pa imaš poleg slik na telefonu, še folder facebook slike, kjer so slike vseh tvojih facebook kontaktov, galerije ipd... Niso naložene na telefon, ampak se sproti naložijo, če želiš.
Všeč mi je sporty pal program za rekreacijo. Povežeš na GPS, izbereš tek, kolo, rolanje ipd.... in začneš. Meri ti dolžino poti, povprečno hitrost, čas, kalorije, vse pa sproti riše na google maps zemljevid ter riše graf hitrosti rekreacije glede na dolžino poti. Sem sprobal ta vikend na eni tudi in je delalo super. GPS se poveže zelo hitro, vsaj glede na prejšnjega.
Nekaj najbolj koristnega je notification sistem. Če od vrha zaslona navzdol potegneš s prstom, se pokaže notification bar, kjer so zbrana vsa obvestila, ki se te tičejo (jih označiš prej). SMS-i, Maili, facebook, končani download, MSN chat, obvestilo sistema, baterija švoh....ni da ni.
tu je en obsežen review
http://www.coolsmartphone.com/article793.html