Strešni šotor Alibaba

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.482
1.077
113
Men se zdi vso to kamp opremo luštn pogledat, strešni šotorji so zdajle zelo popularni, je pa zadeva draga, štorasta, kakor vzameš. Namreč, ti katere jaz vidim, gledam, jo uporabljajo kot alternativo AD, se pravi, se grejo parkirat v en kamp za teden ali več in smo spet pri problemu s trgovino. Vse pospravt za tisto žemljico in vse nazaj postavt. Alternativni šotor na tleh, z vso pripadajočo opremo, ti še za cel dopust ostane. Kakor komu paše. Samo komentar.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.137
475
83
Men se zdi vso to kamp opremo luštn pogledat, strešni šotorji so zdajle zelo popularni, je pa zadeva draga, štorasta, kakor vzameš. Namreč, ti katere jaz vidim, gledam, jo uporabljajo kot alternativo AD, se pravi, se grejo parkirat v en kamp za teden ali več in smo spet pri problemu s trgovino. Vse pospravt za tisto žemljico in vse nazaj postavt. Alternativni šotor na tleh, z vso pripadajočo opremo, ti še za cel dopust ostane. Kakor komu paše. Samo komentar.
Popolna stvar ne obstaja. Vsak se znajde po svoje oz kampira po svojih zmožnostih ali načelih...
Tako kot ima AD pluse in minuse, tako jih ima tudi (strešni) šotor... Nekje dobiš, nekje zgubiš.

Zakaj je men strešni šotor boljši od navadnega;
- veliko boljše spim. Podloga je vedno popolna kot doma na postelji. Pri navadenm šotoru sem vedno našel kak storž, kamen, korenino... pa sem imel napihljivo blazino
- v kampu ga hitreje postavim in pospravim. Del razlike zgubim doma, ko ga moram spravit s strehe
- lažje najdem prostor v kampu, ker ne rabim toliko gledat na podlago
- želja/ideja je, da bova kdaj tudi kar na hitro odšla in prespala kje na črno, da izkoristiva naslednji dan

Tudi mene ne mika, da bi šla za teden ali več v en kamp. Ne trdim, pa da se ne bo zgodilo kdaj. Kako bo naneslo...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.213
2.368
113

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Ne verjamem. Decathlon two seconds šotori se hitreje postavijo in zložijo kot tale postavi na streho :)

V stresnem imas notri ze vse postavljeno (blazina), medtem ko imas pri navadnem se delo z blazinami (sploh pospravljanje) ;)

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.137
475
83
Ne verjamem. Decathlon two seconds šotori se hitreje postavijo in zložijo kot tale postavi na streho :)

tole more bit novejša zadeva? Pred parimi leti, ko sem gledal in na koncu kupil v lidlu za tretjino cene, so vsi bili premajhni. Ker sem pri 2m in navaddni šotori imajo stranice postrani, so mi bili tako prekratki oz sem potem z glavo in nogam tiščal v stranice. Lidlov je pa bil daljši. Tale iz dechatlona zgleda ok. Če bi ga prej videl, bi morda celo to vzel namesto strešnega...

damirj

Guru
9. maj 2012
5.213
2.368
113
tole more bit novejša zadeva? Pred parimi leti, ko sem gledal in na koncu kupil v lidlu za tretjino cene, so vsi bili premajhni. Ker sem pri 2m in navaddni šotori imajo stranice postrani, so mi bili tako prekratki oz sem potem z glavo in nogam tiščal v stranice. Lidlov je pa bil daljši. Tale iz dechatlona zgleda ok. Če bi ga prej videl, bi morda celo to vzel namesto strešnega...

Ja nekaj novejše je, te velikosti mislim da od lani, manjši so bili že prej. Je pa sistem zlaganja res enostaven, ni sicer ravno dve sekundi, v eni minuti pa kr zlahka zložen nazaj v vrečko.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.597
-1.378
63
Tega Quechua za 3, imamo mi, za vikende. Dvakrat smo imeli močan naliv, v notranjosti je bilo vse mokro. To je bolj za lepo vreme.
Z večjim družinskim šotorom nikoli ni bilo težav

damirj

Guru
9. maj 2012
5.213
2.368
113
Tega Quechua za 3, imamo mi, za vikende. Dvakrat smo imeli močan naliv, v notranjosti je bilo vse mokro. To je bolj za lepo vreme.
Z večjim družinskim šotorom nikoli ni bilo težav
Zrelo za reklamacijo. Sicer nisem ga še imel na dežju, sporočim naslednji teden, ker v dolomitih izgleda bomo imeli dež, koliko res zdrži. Po specifikacijah ustreza:
Šotor smo za tri ure postavili pod prho (200 l/uro). Ponjava je izdelana iz poliestra s prevleko iz PU (2000 mm Schmerber), podloga za tla pa je izdelana iz polietilena z gostoto 120 g/m². Vsi šivi so zatesnjeni s toplotno zatesnjenim trakom.

Kar je enako kot npr. model Arpenaz 4.1, ki ga tudi imam in je pač normalno preživel dež.

Lahko je pa ta tvoj močan naliv bil res močan, kdo ve.. :)

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.597
-1.378
63
Lahko je pa ta tvoj močan naliv bil res močan, kdo ve.. :)
Enkrat je bilo v Puli, konkretno neurje. Močan dež z vetrom. Stole in mizo smo našli precej stran od šotora, mi pa počakali v avtu, da je šlo mimo. Drugič nas pa ni bilo v kampu, ker smo bili v mestu na večerji. Ko smo prišli nazaj, je bilo po neurju, voda pa v šotoru. Podloge, spalke, vse mokro. :D
Sumim, da je voda prišla notri tam od strani, kjer so tisti zračniki.

• Všeč mi je
Reactions: damirj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.645
113
pri taščici
In ja, prtljago je tudi treba nekam dat. Kako pa spijo nekateri, ko imajo notri podest, pa 20cm nad glavo, mi pa ni jasno.
Za par dni najbrz nimas cele omare s seboj.
Premeces na prednje sedeze tisto potovalko/ruzak, kufer.
Na sprednjih sedezih in armaturi je zagotovo toliko prostora kot v prtljazniku.
Se spogledujem s spanjem v Tesli.
Camp mode bi ohranjal temperaturo ce bi bilo treba, tako da se spalk ne vem ce bi s seboj vlacil. Eno rjuho/prevleko/ deko da se pokrijeva kot doma v postelji in srecno. Pa vzglavnika iz postelje s seboj vzamem.
Podlogo imam pa itak namen iz stare dormeo pene naredit ki je sla oz postelje ven.
Da je ne vrzem v smeti, za nekaj noci na leto bi se bila najbrž. Se najvecjo tezavo vidim v sirini med zanjima kolotekoma. Ker bova najbrz se z medenico tam nekje. Moram preverit

• Všeč mi je
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.645
113
pri taščici
Tole bo zagotovo waserdiht

Priponke

• FB_IMG_1723650602274.jpg