Hrvaška poletje 2012

sfaljk

Pripravnik
13. dec 2010
34
0
6
Evo.
Pišem iz Paga. Pred cca 2 urama kupil predplačniško kartico Simpa za 20 kn (s tem, da imajo že 20 kn naloženih gor), Jo vstavil v svoj android telefon. Ker imajo priložena res bedna navodila (oz. nikjer ne piše katere opcije se da aktivirat) sem poklical na njihov help desk, kjer so mi razložili da pošljes SMS s črko A na 3636 in dobiš seznam različnih opcij, ki jih lahko aktiviraš. Aktiviral Internet Dan (24h brez omejitve porabe po 1GB hitrost prenosa pade) za 10 kn na dan in voila dela.

Zanimivo se mi zdi to, da sem imel APN na telefonu že nastavlen ko sem vstavu njihovo kartico not. ???

Ajde LP. Sem se mogu mal pohvalt. Letos mam prvič net na morju.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
sem mislil da jih je vec... nekako mi ne uspe registrirat zarad OIB ( sem poizkusil emso (brez zadnij cifer).

mogoce ve kdo kodo za preverjanje stanja preko sms ? ( t- mobile )

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:

*100#
call.png

http://www.simpa.hr/provjera_stanja_racuna.asp

20120716-b92ie5w1xrdmey1wfjgsaed1di.jpg

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Mene pa zanima, če se je v Umagu kaj za mlade bolj, gremo namreč z kolegi za en teden tja bolj kot ne na blef in me zanima če je kaj za videt tam, oziroma kaki dobri placi za žur. Smo že bili na kar nekaj hr krajih, tam pa še ne, pa je najbližje v bistvu.. Aja, pa če še kdo ve kako poceni varijanti za spati tam.
smile-1.gif
hvala!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik lystek pravi:
Mene pa zanima, če se je v Umagu kaj za mlade bolj, gremo namreč z kolegi za en teden tja bolj kot ne na blef in me zanima če je kaj za videt tam, oziroma kaki dobri placi za žur. Smo že bili na kar nekaj hr krajih, tam pa še ne, pa je najbližje v bistvu.. Aja, pa če še kdo ve kako poceni varijanti za spati tam.
smile-1.gif
hvala!

In kaj ima to zveze z mobilno telefonijo?

Pravi forum za to vprasanje je podforum "Poptniska malha" >> https://www.alter.si/tabla/postlist.php/Cat/0/Board/popotovanja

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Citat:
sem mislil da jih je vec... nekako mi ne uspe registrirat zarad OIB ( sem poizkusil emso (brez zadnij cifer).

Posljes prazen SMS na 0330. Za polnjenje racuna prek SMS posljes kodo za polnjenje na 0220.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Kaj se potem najbolj splača, če greš na hrvaško in kličeš ter pošiljaš smse domov? Vzet kakšno hrvaško predplačniško sim?

1. mar 2012
26
0
1
www.telekom.si
Pozdravljeni,

na Hrvaškem predlagamo izbiro omrežja T-Mobile Hrvaška (Croatian Telecom). Tu imate Mobitelovi uporabniki vsak dan med 17. in 18. uro Vesele urice - 50 % cenejše odhodne in dohodne klice ter pošiljanje SMS-sporočil. Vse do 15. 9. 2012.

V omrežju operaterja T-Mobile omogočamo tudi 60 % popust na redne cene prenosa podatkov. Cenik najdete na http://bit.ly/LVWZgq.

V ponudbi imamo tudi Podatkovne pakete za tujino (http://bit.ly/Mrw8Fk). Z vklopom izbranega paketa prihranite pri uporabi interneta v tujini.

Če boste imeli v tujini dostop do interneta oziroma brezžičnega omrežja WLAN, vam lahko zelo prav pride naša storitev Komunikator. Ta vam omogoča, da tudi v tujini kličete po enakih cenah kot doma, klice pa sprejemate brezplačno: http://bit.ly/aC6wbD.

Kar nekaj možnosti za prihranek v tujini
smile-1.gif

Prijetno poletje vam želimo.

Telekom Slovenije
Center za pomoč uporabnikom

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Cene v gostovanju izven EU so se vedno "oderuske" (tudi znotraj EU je za podatkovne storitve bolje poiskati lokalno resitev) ... in se vedno je najbolje nabaviti kartico lokalnega operaterja... in uporabljati storitve preko tega...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:

OIB pomeni njihova davčna številka.

Ingvar

Pripravnik
18. sep 2007
80
0
6
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Cene v gostovanju izven EU so se vedno "oderuske" (tudi znotraj EU je za podatkovne storitve bolje poiskati lokalno resitev) ... in se vedno je najbolje nabaviti kartico lokalnega operaterja... in uporabljati storitve preko tega...

Tocno tako. 24h interneta je 10kn pri T-mobile in Vip-u, edino pozoren je treba biti na obnavljanje opcije, sicer ti po poteku opcije hitro "pokuri" imetje na racunu. Pa tudi sicer se najdejo ugodne ponudbe za klice in SMSje v tujino (Tele-2, tomato). Tistih 50%-off je "joke".

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Citat:
Uporabnik Feniks13 pravi:
Bonbon - internet
Navodila z njihove strani.

Paketi na internet SIM-ici
Izaberi 300 MB za 3 kn dnevno ili 4 GB za 90 kn mjesečno.
Koji je najbolji dio bonbon internet SIM-ice? Pa paket naravno! Ali koji? Eee, to možeš odlučiti sam: biraj između Dnevnog internet paketa ako trebaš paket na dnevnoj bazi ili Jako velikog internet paketa ako voliš aktivirati paket za cijeli mjesec:
u Dnevnom internet paketu dobivaš 300 MB za samo 3 kn dnevno
u Jako velikom internet paketu dobivaš 4 GB za 90 kn mjesečno za besramno surfanje cijeli mjesec!
Znači, odabereš paket koji želiš i zatim ga aktiviraš slanjem hocu na 0977. Deaktiviraš ga slanjem necu na 0977. Svaki paket vrijedi od trenutka kada dobiješ poruku o uspješnoj aktivaciji pa sve do ponoæi onoga dana kada paket ističe. Ako ga u međuvremenu ne deaktiviraš i ako imaš dovoljno kuna na računu, tvoj æe se paket sam reaktivirati i o tome æemo te obavijestiti SMS-om.
Stanje svojih megabajta iz paketa provjeri slanjem MB na 0977. Ako iskoristiš sve MB prije nego što paket istekne – nema problema, možeš ga ponovno aktivirati
smile-1.gif

Ako ipak ne aktiviraš jedan od tih dvaju paketa, uvijek možeš surfati po standardno dobrim bonbon cijenama:
1 MB prometa 0,70 kn
SMS 0,20 kn
MMS 0,70 kn

Torej vstaviš sim kartico v telefon in pošlješ "hocu" na 0977.
Potem ti pošljejo SMS z opcijo za izbiro Dnevni ali Veliki paket?
sprasujem se.gif

Kako potem polniš račun z kupljenim bonom?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Jaz pustim edino BB aktiven... In to brez vseh dodatkov, ki jih ponujajo naši. Pač limit 10EUR in to je to
smile-1.gif
.

Smo pa lani kupili paket T-mobile dveh simk za 50kun in imam občutek, da je to nategunska opcija
wink-1.gif
. Namreč lani smo kupili to, vtaknili kartico v telefon, poklicali domov (na kratko, minutka dve, smo prispeli, bla bla, adijo) in so kune odšle. Ampak na ovitku je pisalo, da imaš kao 30 minut pogovorov v EU in zastonj SMSe).
Letos sem tudi kupil to in si v miru prebral vse skupaj in je pisalo, da se tisti pogovori aktivirajo v nekje pol ure in da moraš počakati na njihov SMS. Nato sem vtaknil kartico v telefon in počakal in je res prišel neki SMS, ampak nisem nič potrjeval. Hotel sem samo koristiti tistih 50 kun za dnevni internet, ampak je očitno samodejno pobralo 40 kun in mi samodejno aktiviralo to opcijo. Nato sem enkrat aktiviral dnevni internet (10 kun) in naslednji dan ni delalo nič. Očitno sem z opcijo internet gladko odrezal tisti bonus za tujino. Saj ga načeloma ne rabim, ampak sedaj bom iskal opcijo, kako najti nekje simko za 0kun in samo naložiti bone, ker je tisti paket očitno precej samosvoj in ni naravnan na bogega turista
bonk.gif
.

Aja, pri Tele2 je pa stvar jasna, vtakneš kartico in so klici po 1 cent (v stacionarna omrežja EU). Nič čakanja, nič aktivacije. Pošteno.

Jernej

hulio

Pripravnik
25. dec 2010
118
2
18
vesolje
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Citat:
Uporabnik Feniks13 pravi:
Bonbon - internet
Navodila z njihove strani.

Paketi na internet SIM-ici
Izaberi 300 MB za 3 kn dnevno ili 4 GB za 90 kn mjesečno.
Koji je najbolji dio bonbon internet SIM-ice? Pa paket naravno! Ali koji? Eee, to možeš odlučiti sam: biraj između Dnevnog internet paketa ako trebaš paket na dnevnoj bazi ili Jako velikog internet paketa ako voliš aktivirati paket za cijeli mjesec:
u Dnevnom internet paketu dobivaš 300 MB za samo 3 kn dnevno
u Jako velikom internet paketu dobivaš 4 GB za 90 kn mjesečno za besramno surfanje cijeli mjesec!
Znači, odabereš paket koji želiš i zatim ga aktiviraš slanjem hocu na 0977. Deaktiviraš ga slanjem necu na 0977. Svaki paket vrijedi od trenutka kada dobiješ poruku o uspješnoj aktivaciji pa sve do ponoæi onoga dana kada paket ističe. Ako ga u međuvremenu ne deaktiviraš i ako imaš dovoljno kuna na računu, tvoj æe se paket sam reaktivirati i o tome æemo te obavijestiti SMS-om.
Stanje svojih megabajta iz paketa provjeri slanjem MB na 0977. Ako iskoristiš sve MB prije nego što paket istekne – nema problema, možeš ga ponovno aktivirati
smile-1.gif

Ako ipak ne aktiviraš jedan od tih dvaju paketa, uvijek možeš surfati po standardno dobrim bonbon cijenama:
1 MB prometa 0,70 kn
SMS 0,20 kn
MMS 0,70 kn

Torej vstaviš sim kartico v telefon in pošlješ "hocu" na 0977.
Potem ti pošljejo SMS z opcijo za izbiro Dnevni ali Veliki paket?
sprasujem se.gif

Kako potem polniš račun z kupljenim bonom?

vtipkaš x-mestno številko, ki je na bonu pa lojtro in ¨kliči¨