Hrvaška poletje 2012

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Seveda... Zakaj pa ne bi... Edino pravilno jo koras obrezat... Ali se bolje, najti nekoga z microSIM cutterjem... Verjetno lahko kar pri operaterju... Za Si.mobil vem, da imajo po poslovalnicah te cutterje...

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Nism bil siguren, ker je čip na data kartici malce ožji (pravokoten) napram navadni sim, ki je bolj kvadraten...
Hvala.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pri rezanju ti bodo odščipnili delček vezja, pa to ne vpliva na delovanje

Lahko se zgodi, da se odscipne ali odreze del kontaktov ... kar pa ne vpliva na delovanje... ker samo vezje (čip) je na sredini teh kontaktov in je čisto majčkeno ...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.802
129
63
Zaenkrat je najceneje vzeti Bonbon z opcijo 3kn na dan z 300MB prenosa.
Druga izbira je T-mobile za 10kn na dan in 1GB prenosa.
Bonbon internet sim se dobi za 10kn samo preko internet prodaje na HR. Ima kdo dostavo v SLO?

sfaljk

Pripravnik
13. dec 2010
34
0
6
Pozdrav.

Še jest eno vprašanje. Grem na Pag, v Gajac natančneje in me zanima če kdo ve kakšna je tam pokritost (UMTS, EDGE) in katerega operaterja se mi bolj splača vzet (T-mobile ali VIP) glede na pokritost in hitrost prenosa. Po netu sem brskal in gledal neke zemljevide, sam so bli premajhni, da bi vidu pokritost omenjenega področja.

zatorej če ima kdo informacije iz prve roke bi prosil.

Hvala in LP.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik sfaljk pravi:
Še jest eno vprašanje. Grem na Pag, v Gajac natančneje in me zanima če kdo ve kakšna je tam pokritost (UMTS, EDGE) in katerega operaterja se mi bolj splača vzet (T-mobile ali VIP) glede na pokritost in hitrost prenosa. Po netu sem brskal in gledal neke zemljevide, sam so bli premajhni, da bi vidu pokritost omenjenega področja.

zatorej če ima kdo informacije iz prve roke bi prosil.

Lani:

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pag, Gajac, signal T-Mobile:
5 mega dol, 1,5 mega gor

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Druga izbira je T-mobile za 10kn na dan in 1GB prenosa.

Kje pa si zasledil, da je 1G limit ? Meni nič ne piska, ko grem čez 1G...

T.Mobile in VIP imata za 10 HRK dnevni "unlimited"... Po pretocenem 1 GB se samo hitrost zmanjsa (se mi zdi, da na max. 384 kbps - EDGE) zaracunava pa se nic dodatno ... Pri BonBon pa se za vsakih pretocenih 300 MB porabi nova opcija po ceni 3 HRK ... Ce imas torej dober "signal" oz. je hitrost dobra in ce bos prenesel vec kot 1GB, se verjetno bolj izplaca Simpa (T-Mobile) ali VIPme ...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.878
-8.606
113
Simpa ima pri prvi aktivaciji tamalega paketa za prenos podatkov 100MB za 1 kuno.
Ko to pokuriš greš pa na 1GB/24h opcijo

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
725
74
28
Prošnja, je kdo tako dober in mi po ''kmečko'' razlozi kako SGS2 nastimat da bo delal kot modem da se z prenosnikom povezem na net...
kupil bi bonbon kartico (web 10kn) in jo dal v sgs-ja...potreboval bom pa samo par dni po 5-10 min tako da ne bi stika kupoval ker ga nekako ne rabim...

samo nastavitve me zanimajo.

lepa hvala

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
za začetek zalaufaš wifi-hotspot in se s prenosnikam skonektaš na wifi od telefona... V telefonu morš met edino internetne nastavitve za prenos podatkov od tistega operaterja in to je to

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Reply kar na zadnjega.

Bom uporabil kar to temo za operaterja. Precej jezno sem te dni ugotovil, da na Hrvaškem SMSi v domačem omrežju ne stanejo isto kot smsi v tujino. Če se ne motim je pri SLO operaterjih vseeno kam pošiljaš, pa je cena ista (lahko da se motim).
Se komu sanja kateri operater na Hrvaškem ne dela razlik pri pošiljanju smsov v tujino ali v domačem omrežju? Danes sem bil na Tele2 in hotel aktivirat tarifo 1000 SMS + 1 GB za 50 kn, ampak je brezveze, če se mi smsi ne odštevajo od te kvote, ampak računajo posebej.

Hvala vsem za odgovore.

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Mogoče kdo ve, za koliko časa se podaljša veljavnost Tele2 Cheapest Calls Home kartici, ko jo napolniš z dobroimetjem? Na spletni strani piše, da od začetne aktivacije velja 30 dni, kaj pa potem? Dobroimetje propade? Koliko časa imam na voljo, da jo spet napolnim in ali bo potem tudi samo 30 dni veljavna?

Hvala!