Hrvaška poletje 2012

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
Hm praktično za dober evro na dan (10 kun) ponujajo vsi trije operaterji neomejeno količino prenosa za 24h. Pač vsak dan na novo aktiviraš in je to to, ni treba nič skrbeti koliko si porabil itd.
Men se zdi to zelo poceni (pri nas je recimo nekajkrat dražja podobna zadeva) in ne vem zakaj bi sploh vklapljal karkoli drugega?...OK mogoče nekdo, ki potrebuje internet cel mesec na hrvaškem in res vse kar rabi so trije maili na dan, je boljša opcija kakšen internet L paket.
Torej kupiš simko (z modemom), aktiviraš željen paket in je to to.

Imam pa vprašanje, če kdo ve - ali je Simpa prav od t-mobila, ker je v istem omrežju ali MVNO (kot Izimobil pri mobitelu)? Cene in pakete za prepaid internet imajo identične, ima pa tudi t-mobile svojo "na bone" vaijanto, tako da mi ni najbolj jasno. Kaj od tega vzamem, je tako verjetno vseeno? Bi pa raje t-mobile omrežje kot VIP ali tele2.

LooK

Pripravnik
5. okt 2007
45
0
6
Aha še tole, ali modem dela OK na Windowsih 7 64 bit, oziroma so potrebni kakšni posebni driverji? Na ZTEjih so skoraj vedno bili.
Ker potem iskat po internetu driverje, ko internet ne dela...je mal težko :D

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Greš v kak WI-FI lokal, naročiš mrzlo pivo in upaš, da ti bo uspelo
smile-1.gif

Imam pa tudi sam W7 64-bit...
17758-icon_confused.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Se pravi, če jaz to pravilno razumem, kupim nekje na Hrvatskem njihov modem, se priključim na net in aktiviram 24 urni neomejen prenos vsak dan? In nimam mesečne naročnine... Ali pa grem raje v njihovo poslovalnico in mi tam razložijo in napolnijo račun za 14 dni...
17758-icon_confused.gif
Predplačniško je. Ni naročnine.

Kupiš.
Napolniš (oziroma že pri nakupu dobiš gor sredstev dovolj za 5-10 dni interneta).
Aktiviraš opcijo "1 dan interneta". (ker če ne, velja tarifa s "stroškovnim zaračunavanjem", beri: v 15 minutah pokuri ves denar)

Evo mene iz Hrvatske...
Kupil modem, dokupil še 150kun bonov, naložil 50 kun in aktiviral 24 ur...
A bi moral aktivirati še opcijo internet S ali je to to ?
Se morem še kje registrirati ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Po SMS dobiš obvestilo, da si aktiviral Internet dan oz 24 ur al kak se točno imenuje.
Potem je OK.

Za ziher preveri stanje na računu nekajkrat v prvi uri ali dveh uporabe.

Pri meni lani (T-Mobile) je bilo treba samo Internet 24h aktivirati (vsakih 24 ur na novo).

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.319
146
63
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Po SMS dobiš obvestilo, da si aktiviral Internet dan oz 24 ur al kak se točno imenuje.
Potem je OK.

Za ziher preveri stanje na računu nekajkrat v prvi uri ali dveh uporabe.

Pri meni lani (T-Mobile) je bilo treba samo Internet 24h aktivirati (vsakih 24 ur na novo).

Predvsem pazi, da bos vsakih 24ur ponovno aktiviral. To lahko naredis sele takrat, ko pride sms o zakljucku. Ce tega ne bos naredil, bos v 24 urah in nekj minutah brez kun
wink-1.gif
. Tako da je najbolje, ce imas bone po 25 kun in nalagas po potrebi, da ne izgine vse...

Jernej

P.s. mi imamo pa wifi, ki zacuda dela bp in je kartica se neaktivirana
smile-1.gif
.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Je ze bilo veckrat omenjeno... je v bistvu podobno poceni kot vsi ostali (okoli 10HRK za 1GB... s tem,d a ce imas namen pokurit vec kot 1 GB je bolj smotrno vzeti T-Mobile ali VIP... kjer je 10HKR za dnevni "unlimited" internet, kjer je edina "caka" ta, da se po porabi 1GB zmanjsa hitrost ...

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
a si na EDGE al ti lovi UMTS?

Midva sva tole aktivirala, pa nama je spodaj na terasi lovil samo EDGE, na zgornji terasi pa celo UMTS (je pa zgoraj občutno prevroče za sedet
grin1.gif
) sva kupila še anteno za lovit signal, tako da upam, da bova na dopustu lahko uporabljala net preko UMTS-a na spodnji terasi

hulio

Pripravnik
25. dec 2010
118
2
18
vesolje
A mi lahko svetujete kako nastaviti povezavo na Hrvaškem? Imam modem HUAWEI E180 in sim kartico za internet - bobbon. Kam vpisati te podatke:
Bonbon i T-Mobile (Internet/MMS)
APN: www.htgprs.hr ...................za tega vem kam vpisat
Proxy: 010.012.000.003
IP port: 8080
Modem deluje pri nas na Tušmobilu in Mobitelu.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Proxy in port ponavadi pri 3G modemih ni potrebno vpisovati, ker je to predvsem za WAP... Ponavadi je dovolj vpisati APN, username in password (pri nekaterih sta zadnja dva podatka prazna...)

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
a si na EDGE al ti lovi UMTS?

Midva sva tole aktivirala, pa nama je spodaj na terasi lovil samo EDGE, na zgornji terasi pa celo UMTS (je pa zgoraj občutno prevroče za sedet
grin1.gif
) sva kupila še anteno za lovit signal, tako da upam, da bova na dopustu lahko uporabljala net preko UMTS-a na spodnji terasi

Hmmm... V njihovem programu mi piše HSPA T-mobile, po testu hitrosti pa imam skoraj 6M downloada in 1,5M uploada. Vseh prenešenih podatkov gor in dol pa je bilo od 23.6 za 15Gb
wink-1.gif

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
109
9
18
Mene pa zanima, kje se dobi sim kartice za vipnet - je treba poiskati njihovo poslovalnico ali je dovolj ze trafika? Bi pa vzel njihovo dnevno varianto za prenos podatkov.

wabb

Pripravnik
6. dec 2008
270
0
16
Rabu bi eno pomoč...imam Vip data sim katero bi rad obrezu na micro sim, jo vstavu v mojo N9 in naredu hotspot. Vprašanje je, če bo to deloval?