Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.550
3.696
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Tja ne greš se delat socialca... Za sok oz ledeni čaj ne vem, sem pozabil, mislim da je bil 6€, za 3,3dcl, aperol spritz pa je 15€. Računajo seveda nočni pogled na staro pristanišče in na mline na veter. Za to ceno so nas zasuli še s čipsom in oršeščki :D

• Haha
Reactions: damirj

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.550
3.696
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Res je... Mikonos je pač za ultra bogate...
Domačini plačajo cca 2% od cen, ki jih plačajo turisti.
Mam prijatlco tam in vsakič. ko pridem (moram, službemo) in vprašam, če greva ven pit, mi reče: "Zgledaš turist, bova pila doma..."

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.631
997
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Prihajam iz Cipra. Hecno, ko na peščeni plaži s kristalno čisto vodo (gužva sicer abnormalna za junij) plačaš 7€ za 2 ležalnika in marelo za cel dan. App z bazenom s pogledom na morje 50€/noč. Lepo urejeno, vsi prijazni. Ni to moj način glavnega dopustovanja ampak zanimivo videt in malo primerjat s sosedi. Hrana, pijača, zmerne cene. Pivo 4-5€ v beach barih. Sva šla malo še na Turško stran, 0,5l točeno (Efes) 2.3€..ciganija sicer..

Steve

Guru
13. avg 2007
10.171
2.123
113
Prihajam iz Cipra. Hecno, ko na peščeni plaži s kristalno čisto vodo (gužva sicer abnormalna za junij) plačaš 7€ za 2 ležalnika in marelo za cel dan. App z bazenom s pogledom na morje 50€/noč. Lepo urejeno, vsi prijazni. Ni to moj način glavnega dopustovanja ampak zanimivo videt in malo primerjat s sosedi. Hrana, pijača, zmerne cene. Pivo 4-5€ v beach barih. Sva šla malo še na Turško stran, 0,5l točeno (Efes) 2.3€..ciganija sicer..

To sem jaz tu pisal 2 leti nazaj in nekaj strastnih hrvatoljubcev tukaj me je skoraj odrlo, češ da lažem, da tako poceni - cenejše kot njihova ljubljena obala pa res ne more bit. To so seveda taki, ki drugega kot hrčkolandije v življenju videli niso, ampak vedo pa točno kako je vsepovsod druge. Slabše seveda

Steve

Guru
13. avg 2007
10.171
2.123
113
Mogoče pa letos res ne bo spet rekord?

Trenutne hrvaške turistične številke resornega ministra ne skrbijo. Število tujih turistov na Hrvaškem se je maja letos zmanjšalo za 9 odstotkov, nočitev je bilo v primerjavi z majem lani za 17 odstotkov manj. V turističnem sektorju pravijo, da podatki za zdaj niso zaskrbljujoči ter da maja ne gre dramatizirati. Enako meni minister Glavina, ocenjuje, da je turistični sektor dobro pripravljen na glavni del sezone. Je pa izjavil, da ni razloga za nerealno zviševanje cen.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.382
7.122
113
Tisti, ki delajo v turizmu, pravijo, da ni panike in da trg sprejema njihove cene glede na kvaliteto, ki jo nudijo.

Očekuje da će prihodi u hotelijerstvu i kampingu ove godine biti veći za 3 do 5 % u usporedbi s prošlom godinom. “Dobro smo čuli poruke koje su nam upućene, no hrvatski hoteli su prošle godine u odnosu na pretprošlu poskupjeli svega 1,9 %”, dodao je, ističući i impresivne podatke o popunjenosti:

“Hrvatski hoteli s pet zvjezdica prošle godine 15. kolovoza bili su popunjeni 96,5 %, a kampovi s pet zvjezdica bili su popunjeni 100 %”. Zaključio je: “To znači da tržište prihvaća ove cijene koje nudimo u odnosu na kvalitetu koju nudimo”.

Kristjan Staničić se osvrnuo i na usporedbu Hrvatske s konkurentima poput Španjolske, Grčke, Italije i Francuske: “Omjer cijene i kvalitete u Hrvatskoj u odnosu na Španjolsku, Grčku, Francusku, Italiju, kao naše najveće konkurente, s obzirom na naše interne analize, ali i istraživanja koja pratimo na globalnoj razini, govori u prilog tome da je Hrvatska još uvijek, generalno gledajući, cjenovno konkurentna zemlja”.

• Haha
Reactions: jonny77

jello

Guru
22. sep 2008
10.580
4.009
113
To so seveda taki, ki drugega kot hrčkolandije v življenju videli niso, ampak vedo pa točno kako je vsepovsod druge.

Ista kategorija kot ljudje, ki so prepričani, da je vsak izlet, ki ni hrvaška nujno primerjati s hrvaško. Še bolj nujno pa tudi najti argumente proti, tudi če jih mačka na repu prinese.