Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

kajn

Guru
5. okt 2007
2.914
1.754
113
Iskajoč brata
Vsako leto beremo kako dražijo, in vsako leto so lokali polni, da nimaš kam vsest. Zanimiv je ta fenomen. Zdaj ali je samo nam slovencem drago, ali pa so cene dejansko še prenizke.
v našem kotičku na Krku je lokalni zlatar/barman že lani jamral, da je letos poleti bolj slabo... da ni več rund, da folk pride samo na kavico in gre,...
pa se je tudi videlo, da je bolj prazno, da smo morali imeti srečo, da smo dobili mizo dopoldan,.... potem lani, že nismo imeli tega problema.

Ne vem kaj je vaša obsedenost s cenami po gostilnah... naj navijajo do do vrha in še čez....
dokler bodo gostilne polne, kampi polni, bodo cene šle gor... saj je logično... škoda bo samo to, da si mi tega ne bomo mogli privoščit.... si bodo pa lahko severna ljudstva...
mi smo prešaltali na češki/trgovinski način preživljanja dopusta... še posebej, ko je bil sladoled (lučka) najdražja postavka na računu, dražja od piva:obesise:
Potem ko tak dnevni ritual pomnožiš s število nočitev, mi je kar zaslabilo... pa smo menjali način, ki je bolj prijazen do denarnice...
Mene ne boli toliko, ker nimamo te navade, da bi na dopustu pili in jedli zunaj...
Za nekoga, ki pa je celo življenje zunaj jedel, pa verjamem, da se sedaj počuti "ogoljufanega"

Sem slišal, da so v Njivicah, v kampu, podrli tenis igrišča in postavili luksuzne mobilne... da bo cena 750€ na noč... mogoče kdo to lahko potrdi?

• Všeč mi je
Reactions: sad

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.472
6.708
113
V prvi vrsti je obsedenost s cenami zato, ker za naš denar hočemo iztržit največ. Pač tisti ki še hodimo dol. Nenazadnje smo do par let nazaj bili navajeni, da je pri njih ceneje kot pri nas, saj so imeli občutno nižji standard kot mi slovenci. Danes nas še dohitevajo, jutri nas bodo itak že prehiteli. In če tako gledamo, normalno da dražijo. Mi smo včasih veliko jedli zunaj in se svaljkali po kafejih in pirih. Danes je tega občutno manj. In tudi iz tega vidika jamranje in obsedenost. Ampak dobro, jaz sem si sam kriv, kaj pa sem si nabasal na hrbet njihov cigel in kamnito zemljo. Da pa nekdo jamra, ki plačuje apartmaje je pa malo smešno, ker je svet dokaj velik, in ugodne dopuste se da najti bilokje.
Fenomena mobilnih hišic za 300+ eur na dan, pa tako ali tako ne razumem.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

netko

Guru
25. jul 2007
7.030
2.342
113
Jaz raje ne grem računat, bom slabe volje ratal in začel razmišljat o prodaji. Sploh če stroške poti seštevaš.

Seveda se splača oddajat, če imaš normalne ljudi, da ti vse ne uničijo. Ampak te ne prepričujem v to, da se nebo vsul plaz kritik, da služiš, davkov pa ne plačuješ... Saj veš to je kaznivo. Jaz ne oddajam, oziroma zares dobri prijatelji pridejo for free. Pa ne kot Golobova situacija. :)
Oddajat se splaca v vsakem primeru, bojazen da ti bodo unicili pa je odvec, saj kar unicijo tudi placajo mimogrede v 3 letih v novalji ni bilo unicenega nic klintela pa ves kaksna je

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

kajn

Guru
5. okt 2007
2.914
1.754
113
Iskajoč brata
šel za foro pogledat, ni samo 750 na noč, je celih 813€ na noč, teden v začetku avgusta :obesise: noro

1745301535238.png

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.472
6.708
113
šel za foro pogledat, ni samo 750 na noč, je celih 813€ na noč, teden v začetku avgusta :obesise: noro

Poglej priponko 98337
Glej, imaš pa luxury. Svoj prajvet puul... To pa tudi nekaj šteje. Sicer ne vem kaj ti bo bazen 1m vstran od morja, ampak ok. Vsakemu svoje veselje. Dvomim da so bazeni ogrevani, da je to vsaj en plus. Ajde, tobogane, in igralnice za froce, to pač nekako je treba pokrit. Me pa zanima ali so tisti plejstejšni in restavracija, all incluzive, ali je to še extra "frigani lignji" 20 eur po osebi + 10 eur pommes.

sad

Guru
24. avg 2007
21.669
10.328
113
Ampak dobro, jaz sem si sam kriv, kaj pa sem si nabasal na hrbet njihov cigel in kamnito zemljo. Da pa nekdo jamra, ki plačuje apartmaje je pa malo smešno, ker je svet dokaj velik, in ugodne dopuste se da najti bilokje.
No, razloži zakaj ti lahko jamBraš? A nimaš v apartmaju kuhinje in lahko kuhaš? Torej je isto.
Ti si že glasoval z denarnico, tako da ne rabiš nič jamrat. Lahko pa pripopaš sem kakšno fotko cen brez jamBranja, da mi klošarji vemo, česa se izogniti.
No, letos nas za prvomajske že ne bo dol, je zahodna alternativa cenejša. Pestro bo.
Ali Hrvati jamrajo ali ne, mi pa dol visi. Sami so krojijio usodo, če bodo tako navili cene, da bodo le bogataši dol hodili in se jim bo splačalo, kapo dol.
Drugače pa nekateri privat najemodajalci so že lani imeli v sezoni še proste termine. No, vsaj naš nam je omenil, da če bi še ostali, lahko brez težav podaljšamo. To vse pove.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.472
6.708
113
No, razloži zakaj ti lahko jamBraš? A nimaš v apartmaju kuhinje in lahko kuhaš? Torej je isto.
Ti si že glasoval z denarnico, tako da ne rabiš nič jamrat. Lahko pa pripopaš sem kakšno fotko cen brez jamBranja, da mi klošarji vemo, česa se izogniti.
No, letos nas za prvomajske že ne bo dol, je zahodna alternativa cenejša. Pestro bo.
Ali Hrvati jamrajo ali ne, mi pa dol visi. Sami so krojijio usodo, če bodo tako navili cene, da bodo le bogataši dol hodili in se jim bo splačalo, kapo dol.
Drugače pa nekateri privat najemodajalci so že lani imeli v sezoni še proste termine. No, vsaj naš nam je omenil, da če bi še ostali, lahko brez težav podaljšamo. To vse pove.
Ali jamram ali ne, kaj jaz vem... Pač debatiram. Mi je zanimiva tematika. :) Fotk pa res nebi lepil. Se mi zdi klošarsko. Seveda bi pa rad svojim otrokom in sebi čim večkrat privoščil kak obisk lokala, da tudi sebe s tem razbremenimo, ko ni treba doma kuhat. Saj veš, vsi se radi nekam vsedemo, pa da nas drugi strežejo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.472
6.708
113
Lahko pa pripopaš sem kakšno fotko cen brez jamBranja, da mi klošarji vemo, česa se izogniti.
Ne podcenjuj sebe ali koga drugega. Če si sposoben sodelvanja na alterju, si te besede zagotovo ne zaslužiš.

Edit:... uf... besedo v mojem prejšnjem postu, bi popravil, pa je 5 minut minulo...

kajn

Guru
5. okt 2007
2.914
1.754
113
Iskajoč brata
men je noro, da s takimi cenami lahko oddajajo. Zato sem tudi nalimal sliko, ker ne morem verjeti.

Jaz sem na Krku v naselju, kjer so večinoma lastniki, malo se oddaja. Bolj je to, da se čez celo sezono izmenjujejo lastniki + sorodniki...
V večini so lastniki Hrvati, ki so delali ali delajo v tujini ter Slovenci... Malo lastnikov je "domačih" Hrvatov ali "pravih" tujcev...
Sem med večjimi reveži tam, pa sem vseeno srečen, ko sem na dopustu :)

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Valhalla

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.885
1.659
113
Okolica Umaga kampi dol do "golobovega zastonj" obiska hiše. Parcele z elektriko, vodo, wifi z v kampu urejenimi bazeni za tamale, 25€ na noč, družina 4, za čez prvomajske. Zastonj, ne poceni. Za julij in avgust pa raje ne pogledati cenika.

Letos rezerviral Pelješac avgusta, imam ceno 58,70€ na noč. V kampu ni bazena ali drugih stvari za otroke, to pa je drago, glede na to, da vse dol pripelješ. Lani na Costa Bravi sem imel noč za 82,71€, tam se pa vidi kaj plačaš. Varovan kamping, bazeni, disko, živa glasba, ugodna trgovina v kampu, igrala, ob plaži, ni da ni, top. Na Pelješcu dobim pa čisto vodo, strujo in škržate.

Pogledam še okolico Poreča in Pag.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.487
2.259
113
Emona / Carnium
Okolica Umaga kampi dol do "golobovega zastonj" obiska hiše. Parcele z elektriko, vodo, wifi z v kampu urejenimi bazeni za tamale, 25€ na noč, družina 4, za čez prvomajske. Zastonj, ne poceni. Za julij in avgust pa raje ne pogledati cenika.

Letos rezerviral Pelješac avgusta, imam ceno 58,70€ na noč. V kampu ni bazena ali drugih stvari za otroke, to pa je drago, glede na to, da vse dol pripelješ. Lani na Costa Bravi sem imel noč za 82,71€, tam se pa vidi kaj plačaš. Varovan kamping, bazeni, disko, živa glasba, ugodna trgovina v kampu, igrala, ob plaži, ni da ni, top. Na Pelješcu dobim pa čisto vodo, strujo in škržate.

Pogledam še okolico Poreča in Pag.
Ne moreš škržatov primerjati z diskom. Pa Pelješac = igrala. Samo, da so naravna...za prave otroke :fredi:
Drugače pa letos namesto v Dubai, kar v Doboj!