Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

henkl

Majstr
18. nov 2019
466
287
63
BIT ĆE OBAVEZAN

Doznajemo detalje novog poreza na nekretnine: Maksimalni porez na vikendice povećat će se za 100 posto!​

Porez na nektretnine određivat će gradovi i općine i to u rasponu od 1 do 10 eura po metru četvornom
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.216
15.157
113
Zanimivo, pri nas bi ljudje najverjetneje ploskali, orgazmirali in po možnosti tudi vihteli kakšno tako zastavo:

Ko so na zaslonu prikazali jugoslovansko zastavo, so se iz publike oglasili žvižgi

Na Hrvaškem se vrstijo odzivi na koncert skupine Bijelo dugme v Splitu, na katerem je izvedla pesem Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo

Skupina je na koncertu izvedla več svojih uspešnic, ko je na vrsto prišla pesem Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo in so na zaslonu prikazali jugoslovansko zastavo, pa so se iz publike oglasili žvižgi, poroča hrvaški časnik Slobodna Dalmacija. Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo je pesem z istoimenskega, osmega albuma skupine iz leta 1986 in prvi album, na katerem je pel Alen Islamović. Islamović je pesem, ki po prepričanju nekaterih slavi jugoslovansko državo, odpel tudi v soboto v Splitu, kar je med publiko in v hrvaški javnosti naletelo na mešane odzive.
Eno od združenj hrvaških veteranov iz Zagreba je v nedeljo vložilo kazensko ovadbo proti organizatorju koncerta, od pristojnih oblasti pa so zahtevali, da Islamovića zaradi promoviranja komunistične ideologije in simbolov razglasijo za nezaželeno osebo na Hrvaškem.

 

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.316
939
113
Sem povedal, da nisem fan, tako da.. Ni mi pa jasno, zakaj bi nekdo kupil karto in šel na jugonostalgiko, če pa je jasno, da bo tudi stara simbolika zraven.
 
  • Všeč mi je
Reactions: mistique in Matey