sosednja vila ima prijavljeno dejavnost in plača davek. Ti pa eure na roko našteješ.Ne vem kje ta živi, sosednja vila zraven ima cene od 130€ dalje, nič večji ali kaj bolj luksuzen apartma. Težko si to razlagam, ampak meni je prav .
sosednja vila ima prijavljeno dejavnost in plača davek. Ti pa eure na roko našteješ.Ne vem kje ta živi, sosednja vila zraven ima cene od 130€ dalje, nič večji ali kaj bolj luksuzen apartma. Težko si to razlagam, ampak meni je prav .
In kako to potem funkcionira, če ga itak mora prijaviti zaradi takse?sosednja vila ima prijavljeno dejavnost in plača davek. Ti pa eure na roko našteješ.
Da prijaviš bivanje in plačaš turistično takso, ne rabiš plačat nočitve.In kako to potem funkcionira, če ga itak mora prijaviti zaradi takse?
Moja filozofija pa je, da ''davek na budale'' ne plačujem.Moja filozofija se je po nekaterih prelomnicah sprmenila v tole: "Delam, da lahko živim. Ne živim, da lahko delam".
Da prijaviš bivanje in plačaš turistično takso, ne rabiš plačat nočitve.
Zafrkavaš, pa ni bila originalno iz SLO? Kje za vraga se je pa naučila? Da bom kaj takega doživel v HR, se bom še načakal...Ja glej, par dni nazaj me je receptorka v Medolinu ogovorila v perfektni slovenščini, tako da definitivno se zadeve spreminjajo tudi tam. In logično da kšeftajo, saj imajo kaj za kšeftat. Moje pisanje gre v smer boljšega kšefta v smislu, da masa v gostinstvu prinese večji zaslužek kot pa prazen lokal. Ne vem če bo ravno polom, mogoče za tiste, ki so se preinvestirali v trenutno moderne mobilne hiške, navaden Ante z malim kampom bo mel vedno za živet.
Glej iz druge plati. Jaz ne plačam nobene nočitve, pa vendar plačam pavšal za celo sezono. Tudi njemu noben ne brani, da mu sestra pride na obisk in prespi pri njemu. Drug teden pa bratranec, naslednji teta in tako naprej. Seveda riskira kontrolo, ampak pri nekajmilijonskih nočitvah so te redke.
Ne zafrkavam in nisem je vprašal, ker me niti ne zanima in jaz tega ne rabim, se znam zmenit v par jezikih kar rabim. povem samo kot zanimivost. Tud pregovornega zezanja Slovencev v Istri nisem doživel, prej nasprotno.Zafrkavaš, pa ni bila originalno iz SLO? Kje za vraga se je pa naučila? Da bom kaj takega doživel v HR, se bom še načakal...
(Eno tako sceno sem sicer videl pred desetimi leti na Kamenjaku... No, po dveh besedah je bilo jasno, da gre za Slovenko, ki si je morje podaljšala s študentski delom... To ne šteje :-D)
Pir pa 6, ko sem za rundo dal 30 eur, se mi je kar roka zatresla
Tvoje izkušnje na Hrvaškem? Ajde, pa da jih vidim....Nevem no, kakorkoli obrneš, ne glede na zlatarske cene so v sezoni vse oštarije polne, tako da večini lastnikom dol visi kaj si mi mislimo o njihovih cenah. Vsaj take so moje izkušnje.
ja full so podrazali vsaj v istri.4 kave, 2x pepsi in 2x sladoled = 30€. Tudi sam sem se kar spogledal...
Lokacija: Umag, Sol Polynesia. Lani niti pol tega nisem dajal.