Hrčkom teče voda v grlo

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Jaz pravim tako.
Lani sem tud jaz čakal v enmu kafiču na hrvaškem, da se bo kdo od kelnerjev prikazal in me vprašal po kaj sem pršu. Na terasi sem sedel sam z ženičko. Pa sem videl za šankom eno mularijo, ki je verjetno vidla, da sem se pripeljal z avtom s lovensko tablico pred njihov lokal, pa so se mi malo provoščili in med sabo nekaj šušljali, češ naj čaka slovenac. OK sem čakal 10minut potem pa vstal in šel v drugo gostilno, kjer mi je lastnik lokala postregel z neverjetno vljudnostjo. Ko sem mu povedal za dogoderk iz sosednje gostilne je zamahnil z roko in reku, da se to dogaja v takšnih lokalih, ki so sezonski. Odprti so samo v konicah turistične sezone, čez zimo pa zaprti. V te sezonske lokale navlečejo razno nesramno študentarijo, ki se jim jebe za vljudnost in imiđ lokala.
On pa je profesionalen oštir, ki ima gostilno odprto skozi celo leto in je to njegov kruh. On ve, da se ne sme zasrat nobenmu gostu, saj je od tega odvisno preživetje celotne familije, zato se do vseh gostov, ne glede od kje prihajajo obnaša profesionalno in korektno. Oštir je bil izredno prijazen in se mi zahvaljeval po dolgem in počez. Jaz zdaj gledam tako, da hodim uglavnem v take profesionalne oštarije, sezonskim lokalom pa se izogibljem al pa prej malo prečekiram kakšno osebje se okoli gostov smuka.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Oprosti, ampak moraš pa biti zelo trd v glavi, da greš na dopust z namenom, da se spočiješ, za to pošteno plačaš, pol te pa j.ebejo v glavo samo zato ker si slovenec. Hvala lepa za taki dopust. Mene ujeki ne vidijo več. Pojma nimaš kako se sproščeno počutiš, ko v lokalu, pa naj bo to sezonski ali stalno odprt, lahko govoriš slovensko, pa te nihče ne gleda postrani, te ne obira in ni obremenjen ter si postrežen hitro in korektno. Tega v hrvatiji ne boš doživel, če že pa zelo, zelo redko. Hrvati se enostavno ne znajo iti turizma.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Florjan pravi:
Dve moji znanki sta se pritožili.
Ena ima sobo v Červarju. Ob nekem urejanju na občini, so se do nje tako nesramno obnašali, da je raje odšla in nič uredila.
Druga je samo telefonirala nekam v bližino Poreča, kjer so vsako leto najemali apartma za počitnice. "Za Slovence nema ništa!" je bil odgovor.

Zdaj pa kar navalite na Hrvaško, prostora bo dosti. Samo ne povedati, da ste iz Slovenije...

Bomo navalili na Hrvaško, ker je fajn bit v apartmajih 10m od morja. Pred bajto si lahko v senčki točiš vino in travarco - vse zastonj. Lastniki so prijazni in nas lepo sprejmejo vsako leto, ko pridemo dol. Če kakšnega jagenčka na drugi svet spravjo, pa še večerjo častijo. Iz popolne relaksacije se lahko pa 10km stran zapeljemo, pa imamo največji žur plac v tem delu evrope. Cena? Manj kot v Slovenskih "vrhunsko" urejenih kampih brez tople vode
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Oprosti, ampak moraš pa biti zelo trd v glavi, da greš na dopust z namenom, da se spočiješ, za to pošteno plačaš, pol te pa j.ebejo v glavo samo zato ker si slovenec. Hvala lepa za taki dopust. Mene ujeki ne vidijo več. Pojma nimaš kako se sproščeno počutiš, ko v lokalu, pa naj bo to sezonski ali stalno odprt, lahko govoriš slovensko, pa te nihče ne gleda postrani, te ne obira in ni obremenjen ter si postrežen hitro in korektno. Tega v hrvatiji ne boš doživel, če že pa zelo, zelo redko. Hrvati se enostavno ne znajo iti turizma.

Nakladaš. Na Pagu do zdaj še nisem imel problemov če sem govoril slovensko. Seveda se najdejo nesramni kelnarji ampak to se najdejo tud v Portorožu. Pač slaba oseba, jebat ga. Ne morš posplošvat tega na cel narod. Sicer pa vi kar uživajte na slovenski obali... samo pazite, da po 22.00 ne stopite na portoroško plažo, ker je strogo prepovedano in nasikani varnostniki skoraj fizično obračunajo s tabo. Raje pejte v kakšen lokal ali diskoteko... aja... se pa ob 3.00 vse zaključi. Jeba ane
smirk-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Eni pa raje hodimo vsako leto drugam, drugi pa v celem življenju dlje od hrækovih plaž ne boste šli. Jebiga, vsakemu svoje. Pa še nekaj, ker nekateri prav z navdušenjem razlagate: ne moreš primerjat ene male vasice, kamor je že tvoj prapradedek hodil in sedaj cela familija hodi tja dol v en in isti kraj že petindvajset let. Logično, da bodo prijazni saj ste praktično sokrajani že lol.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Sem kje omenil Portorož?
bonk.gif

Eni znamo priti dlje kot do Portoroža in tebi ljube hrvatije.
priden.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Eni pa raje hodimo vsako leto drugam, drugi pa v celem življenju dlje od hrækovih plaž ne boste šli. Jebiga, vsakemu svoje. Pa še nekaj, ker nekateri prav z navdušenjem razlagate: ne moreš primerjat ene male vasice, kamor je že tvoj prapradedek hodil in sedaj cela familija hodi tja dol v en in isti kraj že petindvajset let. Logično, da bodo prijazni saj ste praktično sokrajani že lol.

Za relax teden, da bom ležal v senci in žural ne rabim it v Grčijo, Tunizijo ali Francijo. Če zapaše turizem v pravem pomenu besede je pa druga stvar, ampak tako daleč ponavadi tisti, ki se trudijo na vse pretege pljuvat po Hrvaški, ne razmišljajo. Nekaterim pač sede ležat na plaži v Tuniziji in bit v hotelskem naselju... pa še rečejo lahko, da so bili v Tuniziji. Pa še v hotelu! Koga pa briga, če je bil tak, da so komaj imeli toplo vodo.

Zdaj hodimo res že nekaj časa na isti plac ampak so bili do nas že od začetka zelo prijazni. Če nebi bili, nas tam nebi videli. Je pa res, da imamo tudi mi korekten odnos do njih. Nekateri pacienti pridejo s 200€ v žepu in mislijo, da so največji carji na Hrvaškem... logično, da s takim turistom ne bodo prijazni. Tud jst nebi bil.

In zakaj sem omenil Portorož. Zato, ker velika večina vidi samo kako drago je na Hrvaškem, kako niso prijazni itd. Poglejte malo v Sloveniji kakšen turizem imamo. Če bi glede na turizem sodili Slovence tudi nebi imeli kaj lepega za povedat (no saj dejansko je ogromno gnojev med nami). Sam sem imel več neprijetnih izkušenj z osebjem v Portorožu kot kjerkoli drugje (sem štejem tudi druge konce Slovenije). Tudi cenovno nismo ravno ugodni.

Za 1. maja grem tudi dol na Hrvaško. Zakaj? Zato ker za feštat s kolegi se ne rabim vozit v Grčijo... Tako se bomo za 3 dni odpravli v Rovinj skupaj s še 1000+ Slovenci, ki niso obsedeni s predsodki. Zategnjencev pa itak ne rabmo
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
in čez petnajst let, ko boš oženjen boš ženo pa otroke še vedno vozil na isti plac na Hrvaški obali? Jah, daj če ti paše kaj naj rečem. Študentarija pa res vidi samo Zræe, pijačo in hud žur na obali, to imaš pa prav, res.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Si prebral moj post? Jst ločim med poležavanjem na plaži in turizmom. Upam tudi, da si bom verjetno lahko privoščil na leto kaj več dopusta, kot enkrat en teden... Nisem nikoli trdil, da je Hrvaška turistični raj poln znamenitosti (čeprav jih imajo kar nekaj, katere predvsem Slovenci ne poznamo ali nismo zainteresirani), je pa za določeno obliko dopusta več kot primerna. Če pa s predsodki gledaš na folk tam dol, ti pa ne morem pomagat. Je pa zanimivo, kako so vedno najbolj glasni tisti, ki nikoli več ne bi šli na Hrvaško. Prav, pojdite drugam. Kdo vam brani? Z mano so bili v dalmaciji prijazni, zato jih tudi ne mislim kurcat samo zato, ker je to danes v Sloveniji ful popularno.

Glede študentarije (kar sem tud jst) ... Folk se vozi v Zrče praktično iz cele Evrope že več let. Francija, Nizozemska, Španija, Nemčija, Belgija... ni da ni. Tako da očitno že ni tako grozno slabo, kot hočte nekateri prikazat. Zræe so ena top žurerskih lokacij v Evropi... toliko o tem, kako hræki ne znajo furat turizma. Slovenci imamo pa kaj? Heinikena. Res zakon.

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
wacko, pa si kdaj bil tudi na plaži v Zræah ali ste samo žurali? Brez skrbi, tudi sam sem bil tam nekoč en teden. Cele dneve nažgan narod, ki ga je bilo toliko da prvo nisi imel kam brisače dat, kot drugo se pa nisi imel kam v vodi dat. Če je to zate dopust, izvoliš iz srca privoščim. Sicer pa ima vsak lahko svoje mnenje in moje je pač takšno: pošteno prislužen denar njim ne bom nosil, dokler me kot gosta ne bodo spoštovali. Niso ga vredni. Hvala, ne bom jaz v lokalu dol študiral, če mi je slučajno pljunil v kavo, ker sem naročil po naše.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
wacko, pa si kdaj bil tudi na plaži v Zræah ali ste samo žurali? Brez skrbi, tudi sam sem bil tam nekoč en teden. Cele dneve nažgan narod, ki ga je bilo toliko da prvo nisi imel kam brisače dat, kot drugo se pa nisi imel kam v vodi dat. Če je to zate dopust, izvoliš iz srca privoščim. Sicer pa ima vsak lahko svoje mnenje in moje je pač takšno: pošteno prislužen denar njim ne bom nosil, dokler me kot gosta ne bodo spoštovali. Niso ga vredni. Hvala, ne bom jaz v lokalu dol študiral, če mi je slučajno pljunil v kavo, ker sem naročil po naše.

Sem bil na plaži in sem zravn žural. Si že blesav, da greš v Zræe poležavat na plažo. To je isto, kot bi šel na Loveparade pol bi pa bentil, da je gužva, pa da nobene narodnozabavne niso hotl zašpilat
crazy1.gif
Če si hotel mir, bi šel 5km stran, kjer imaš en kup zalivčkov, kjer si lahko sam cel dan. Ali pa bi šel že v osnovi v eno od bližnjih vasi, kjer bi lahko praktično iz balkona pljunil v morje. Če povsod oglašujejo največji žur in da greš ti tja s familjo peščene gradove delat si si pa čist sam kriv.

In ja... tudi to je ena vrsta dopusta, ki mi sede. Ne boš verjel ampak nekaterim, ki smo okoli 20 let stari pašejo take zabave. Za starejše pa itak niso namenjeni taki placi. Tud jst ne komentiram, da so upokojenske zabave brezvezne... pač si vsak zbere kar mu sede. Če ti zase ne veš kaj ti sede, ti pa ne morem pomagat.

Če imaš pa take blodnje, da ti bodo Hrvatje pljuvali v kavo se mi pa smiliš. Mora bit hudo v lajfu, če skos premlevaš kaj bi ti nekdo lahko naredil slabega. Verjetno ti nebi smel tega povedat - tudi v Sloveniji nekateri pacienti pljuvajo v kave, hamburgerje itd.... no važno da se zaradi njih ne sekiraš
smirk-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Jaz mam na hrvaškem sabo frajtonarco pa žgem Slakove komade na moč. Domačine sem že nauču zraven pet čebelice, naivno Nežiko, v dolini tihi, trzinko itd....pol pa še kakšno njihovo, kot je vela luka, večeras je naša fešta itd... zašpilam pa ga skupaj serjemo celo noč.
Probleme imate uglavnem vi, objestna mularija.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:

Nakladaš. Na Pagu do zdaj še nisem imel problemov če sem govoril slovensko. Seveda se najdejo nesramni kelnarji ampak to se najdejo tud v Portorožu. Pač slaba oseba, jebat ga. Ne morš posplošvat tega na cel narod.:

Model NE S E R I ! Lansko leto sem bil na pagu, ko sem narocil v Novalji nevem katero pivo, je kolega rekel -isto- pa mu je kelnar rekel isto nemamo, je pa res da se je potem neki nasmihal, tko da je to kao bil nek svoh stos, meni ni tako zgledalo, sem kr obcutljiv na mimike in nevrjamem slepo vsakemu ki mi rece da me ima rad.

Na plazi so te pa skoz gledali ko so slisali da govoris slovensko, enkrat je neka manjsa skupinica tudi susljala ko so nas videli, ampak kaj jest pravim boli me qrac, ce bomo letos tolk ugodno varianto dobil in da se bomo spomnili zadnji trenutek it, bom sel spet, samo ne v zrce ampak kam v okolcio, bi si pa raje zelel v tujino, ampak je to z folkom tezko uskladit.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Če prideš k njim z apriori mišljenjem kao "kaj te ste vi tu" .... pač dobiš svoje in prav vam je. Jaz se tudi ne bi pustil nekemu bakrenemu mozoljastemu Angležu jebat v glavo, ker pač ima večvrednostni kompleks pa še vedno misli da smo komaj včeraj končali z vojno, pa makar mu funti iz žepa leteli. Če se normalno obnašaš in se izogibaš konfliktom pač težav ne boš imel. Če boš pa pameten te pa lahko tudi v Tuniziji prefukajo.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ker leti name: lepo je , da me vikaš; to tudi pritiče odraslemu možaku mojih let, s tisto mularijo na koncu pa si prav v meglo brcnil.
Bo treba malo dile pospraviti, stardec!

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Če prideš k njim z apriori mišljenjem kao "kaj te ste vi tu" .... pač dobiš svoje in prav vam je. .

Od kje ti zdej to, obnasam se cist tako kot v Ljubljani v gostilnah in lokalih

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Če prideš k njim z apriori mišljenjem kao "kaj te ste vi tu" .... pač dobiš svoje in prav vam je. .

Od kje ti zdej to, obnasam se cist tako kot v Ljubljani v gostilnah in lokalih
Hmmm... ne vem, če bo tale odgovor mišljen v pozitivnem smislu
grin1.gif

Jaz bi hitro editiral... aja, ne morš več, sem že citiral
evil.gif