ksz
Jaz pravim tako.
Lani sem tud jaz čakal v enmu kafiču na hrvaškem, da se bo kdo od kelnerjev prikazal in me vprašal po kaj sem pršu. Na terasi sem sedel sam z ženičko. Pa sem videl za šankom eno mularijo, ki je verjetno vidla, da sem se pripeljal z avtom s lovensko tablico pred njihov lokal, pa so se mi malo provoščili in med sabo nekaj šušljali, češ naj čaka slovenac. OK sem čakal 10minut potem pa vstal in šel v drugo gostilno, kjer mi je lastnik lokala postregel z neverjetno vljudnostjo. Ko sem mu povedal za dogoderk iz sosednje gostilne je zamahnil z roko in reku, da se to dogaja v takšnih lokalih, ki so sezonski. Odprti so samo v konicah turistične sezone, čez zimo pa zaprti. V te sezonske lokale navlečejo razno nesramno študentarijo, ki se jim jebe za vljudnost in imiđ lokala.
On pa je profesionalen oštir, ki ima gostilno odprto skozi celo leto in je to njegov kruh. On ve, da se ne sme zasrat nobenmu gostu, saj je od tega odvisno preživetje celotne familije, zato se do vseh gostov, ne glede od kje prihajajo obnaša profesionalno in korektno. Oštir je bil izredno prijazen in se mi zahvaljeval po dolgem in počez. Jaz zdaj gledam tako, da hodim uglavnem v take profesionalne oštarije, sezonskim lokalom pa se izogibljem al pa prej malo prečekiram kakšno osebje se okoli gostov smuka.
Jaz pravim tako.
Lani sem tud jaz čakal v enmu kafiču na hrvaškem, da se bo kdo od kelnerjev prikazal in me vprašal po kaj sem pršu. Na terasi sem sedel sam z ženičko. Pa sem videl za šankom eno mularijo, ki je verjetno vidla, da sem se pripeljal z avtom s lovensko tablico pred njihov lokal, pa so se mi malo provoščili in med sabo nekaj šušljali, češ naj čaka slovenac. OK sem čakal 10minut potem pa vstal in šel v drugo gostilno, kjer mi je lastnik lokala postregel z neverjetno vljudnostjo. Ko sem mu povedal za dogoderk iz sosednje gostilne je zamahnil z roko in reku, da se to dogaja v takšnih lokalih, ki so sezonski. Odprti so samo v konicah turistične sezone, čez zimo pa zaprti. V te sezonske lokale navlečejo razno nesramno študentarijo, ki se jim jebe za vljudnost in imiđ lokala.
On pa je profesionalen oštir, ki ima gostilno odprto skozi celo leto in je to njegov kruh. On ve, da se ne sme zasrat nobenmu gostu, saj je od tega odvisno preživetje celotne familije, zato se do vseh gostov, ne glede od kje prihajajo obnaša profesionalno in korektno. Oštir je bil izredno prijazen in se mi zahvaljeval po dolgem in počez. Jaz zdaj gledam tako, da hodim uglavnem v take profesionalne oštarije, sezonskim lokalom pa se izogibljem al pa prej malo prečekiram kakšno osebje se okoli gostov smuka.