Hrčkom teče voda v grlo

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ali "Nema placa za Slovence" ali pa "Ove godine smo poskupili, znate višji troškovi".
Glede na to, kaj nam dela politika, ne dvomim, da bi se našli obratni primeri tudi v Sloveniji ("Ni prostora za Hrvate"). Res pa je, da oni ne silijo tako k nam kot mi njim. Tisti, ki pa pridejo pozimi, pa so večinoma po hotelih oziroma takih rečeh, kjer je važen denar in ne nacionalnost.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.197
113
Ja samo v tem primeru je meni vseno, kdo je v recimo naših hotelih dokler se ta oseba normalno obnaša, se pravi ne razbija in dela sranja, in dokler pridno nosi denar. Potemtakem je vseeno če je to Hrvat, Makedonc ali Kitajc.
Glede na to da se Slovenci obnašamo kulturneje kot npr Italjani in smo recimo na nivoju kakega Švaba, ne vem kaj komplicirajo. Samo če jih moti SLO nalepka pa jih naj. Naj imajo lepo njihovo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
K takemu, ki te noče pač ne greš. Ne v Sloveniji, ne kje drugje. Ampak to še ne pomeni, da so vsi enakih misli.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tudi tak bo kmalu padel na realna tla in bo še veselo nižal ceno pa tudi SLovenca bo vzel, če bo hotel kaj evrčkov. V nasprotnem pa tak pacient ni za turizem.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Tisti, ki hodite dol-a so letos kaj bolj prijazni do Slovencev?
evil.gif
Ali so bili kdaj neprijazni? Nič bolj (prijazni/neprijazni) kot denimo kako naše smučišče, kjer imaš materiale in označbe v dveh tujih jezikih (nemščina, angleščina), pa še nikoli nisem videl nobenega drugega tujca kot je Madžar ali Hrvat.

Sma bila na arehu včeraj in danes zjutraj, sma šla malo smučat za dve urci, ti rečem gori je več italjanov kot slovencev.
Sicer mi niti slučajno ni jasno kako, glede nato da je samo ena proga, pa še ta bol za silo, ampak naštel sem vsaj 10
ITA avtov, par hrvatov, ostalo pa mariborčani, pa tu pa tam kak celjan.

Citiral nate, ker se s tabo strinjam, ampak danes (pa že včeraj) sem bil zelo presenečen.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Glej, Florjan ni edini ki se mu je to zgodlo. Tudi moji znanci imjo podobne zgodbe. Ali "Nema placa za Slovence" ali pa "Ove godine smo poskupili, znate višji troškovi". No pa tudi fajn, imam vsaj družbo, ko bomo šli v Grčijo ali Egipt shupaj. Jeb"e se mi za Hrvate!

Ni se to zgodilo meni, jaz sem bil po 1991 samo trikrat na Hrvaškem, enkrat smo pač prileteli na zagrebško letališče, drugič in tretjič sva pa z ženo šla pogledat dva kampa v Istri, tudi do Poreča nisva prišla, Vse skupaj eno uro.

Sta pa to povedali kolegici, ki jima verjamem. Saj tudi vsega nista povedali, jima je bilo malo nerodno.
Sicer pa bomo videli. Boste poročali jeseni, kako je bilo. - Eno je problem z gospodarstvom in turizmom, s kuno, Evropo in podobnim, drugo je pa njihov nacionalni ponos. Raje Srbom, pa h*ebat Slovence.

Kdor se zadnji smeje...

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Nič bolj (prijazni/neprijazni) kot denimo kako naše smučišče, kjer imaš materiale in označbe v dveh tujih jezikih (nemščina, angleščina), pa še nikoli nisem videl nobenega drugega tujca kot je Madžar ali Hrvat.

Ko ravno primerjaš naše napise in hrčke primerjaj še napise in govorico natakarjev v hrčariji - koliko hrčkov ti je odgovorilo v slovenščini ko si kaj urejal v hotelu ali trgovini in koliko ljudi-slovencev se prilagaja hrčkom, da govorijo spakedranščino ko komunicirajo z hrčki??
Mar pa že raje cigote iz H kot pa jaro-gospodo iz hr.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Čeprav je bilo danes precej gužve na cestah, se mi zdi, da mnogo manj kot lansko leto tak čas. Očitno je manj tako zdomcev kot turistov. Če to kaj napoveduje poletne gužve, potem so hrčki res lahko zaskrbljeni.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma, jaz hrčkom privoščim gužvo v Dalmaciji. Drugače bodo najslabšo odnesli "mali ljudje", ki so najemali ugodne kredite, razvijali turistično ponudbo in v primeru zelo slabe sezone ne bodo imeli niti za odplačevanje kreditov. Škoda, da kriza ni prišla par let prej, da bi se ljudje streznili in ne bi toliko gradili.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
"Že 5% padec števila turistov jih lahko spravi na beraško palico"

Že zaradi same recesije jih bo 15% manj, dosti manj pa jih bo tudi iz strani Slovenije.
Kaj nakladajo. Ma tudi če jih bo trikrat manj, bodo preživeli, kot so že kdaj v preteklosti.
Kolk pa mislite da so imeli turistov v času vojne? ob nekajkrat nižjih cenah?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Nič bolj (prijazni/neprijazni) kot denimo kako naše smučišče, kjer imaš materiale in označbe v dveh tujih jezikih (nemščina, angleščina), pa še nikoli nisem videl nobenega drugega tujca kot je Madžar ali Hrvat.

Ko ravno primerjaš naše napise in hrčke primerjaj še napise in govorico natakarjev v hrčariji - koliko hrčkov ti je odgovorilo v slovenščini ko si kaj urejal v hotelu ali trgovini in koliko ljudi-slovencev se prilagaja hrčkom, da govorijo spakedranščino ko komunicirajo z hrčki??
Mar pa že raje cigote iz H kot pa jaro-gospodo iz hr.

Se trudijo slovensko govoriti, razumejo slovensko vsi...... moje izkušnje. Jezik njihov razumem, govorim pa bolj tak-tak.

Če pa si polovico slovencev lomi jezik in tukaj in na hrvaškem pa njihov problem.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
24kur.

Tisti, ki hodite dol-a so letos kaj bolj prijazni do Slovencev?
evil.gif

Slovenija je že čisto v k*** vi pa se ubadate z hrvati ?

Sam da so ovce srečne.