Hrana čez mejo - da ali ne?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če smo že pri hrani - kak je letos s kunami. Se jih splača kupit na banki pri nas ali jih dvignit s kreditno kartico na njihovem bankomatu (Eurocard)? Včasih je bilo ugodneje s Eurocardom.

Jaz jih pri nas kupim, ostalo pa kartica (bencin, špecerija)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kakor hočete. Vsak po svoje. Samo potem sene čuditi, da nas Hrvati primerjajo s Slovaki. Ne moreš biti hkrati gospod, po drugi strani pa s sabo tovoriti vse, od WC papirja, krompirja, paštet, ocvirkov, jajc in prašičje polovice.

Obnašamo se kot Slovaki in takšne obravnave smo tudi deležni, k sreči ne povsod.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Na srečo samo pri tistih ki nimajo pojma da norčevanje iz naroda (četudi je res) potegne posledice za sabo
smile-1.gif
Večini je bolj ali manj itak vseeno, ker še vseeno lahko imajo tiste svoje švabe, poljake in ostale, če pa slovencev ni ali pa italijanov so pa mrzli, z našimi svinjskimi polovicami ali brez.

Mx je tudi povedal enega od razlogov, samo da ne bi hrvatom dal. Žal je tudi to res, teh ljudi ne razumem najbolj, zakaj pa potem ne greš grkom dati denarja če je v tem problem komu ga dati? Jaz vzamem stvari za prvi dan poleg, ker pridem utrujen in se mi da mogoče malo zaplavati, ne pa kar prvi dan po trgovinah laufat. Sicer pa kar tam kupim kar rabim in dokler so ok do mene, mi je vseeno komu ga dam.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Žal je tudi to res, teh ljudi ne razumem najbolj, zakaj pa potem ne greš grkom dati denarja če je v tem problem komu ga dati?

Če bil mela moja žlahta (strica + foter) v grčiji apartman v celoletnem najemu, mi vrjami, da bi dopustoval tam.

Dokler pa me dopust stane rezervar kurilnega olja in hrano kaj je pojema, pol pa žal moram na hrvaško, kamor moja familija hodi že
+25 let, vsako leto, vsaj 10x, skupno vsaj 50 dni,...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
No, saj tudi to je problem. Nezakonit turizem. Ima lastnik vašega apartmaja registrirano podjetje na Hrvaškem za oddajo turističnih kapacitet? A vedno prijavite goste in plačate tisti evro turistične takse?
Mnogi Slovenci imajo dol nepremičnino potem se pa v njej izmenja vsako leto nekaj deset gostov, seveda na črno, hrvaška država pa od njihovega izkorisščanja naravnih danosti ne dobi drugega kot smeti, ki jih pustijo za sabo.

Me zanima, kakšne komentarje bi imeli vsi tisti, ki bodo sedaj pametni, če bi sredi Kranjske Gore albanska familija kupila nekaj aparatmajev, v njim pa bi se izmenjalo celotno daljne sorodstvo in znanci, recimo kakšnih 100 ljudi letno, seveda na črno, brez takse in tako, da bi s sabo privlekli vse, še koze.

Osebno podpiram Hrvaško, da takšne goste na črno udari po žepu, lastnike nepremičnin kaznuje za vsako bivanje neprijavljene osebe itd. Skratka, zaradi nekaterih, ki iščejo vse bližnjice, da bi bili na morju za nekaj EUR, večina ostalih pade v isto zgodbo pri domačinih zgolj zato, ker smo (žal) vsi Slovenci.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
In ja,MX. jasno si napisal par zanimivih stvari - dol si vsaj 50 dni letno, verjetno pa za nekaj tednov še kdo drug. Tankaš v Sloveniji, goljufaš s kurilcem, s sabo pa privlečeš vse s slovenskih razprodaj.

Podpiram Hrvate da takšnim gostom na meji pokažejo prst s komando "Obrni se in se spokaj, od koder si prišel."

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
No jst te ne bom ku**la, morda pa ti pomaga kaj ta link klik če bi šel v za to bolj primeren forum, bi dobil morda boljše odgovore
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Obtem predpisu še najbolj ploskajo nekateri državljani Poljske, Slovaške ter Slovenije. Ostalim pa se sladko fička
smile-1.gif
V svojem avtu ne opravljajo storitve potujoče hladilnice za svinjske polovice in ocvirke.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja sej to da pa na dopustu vsaj 10x jem zunaj, rentam vse mogoče motorne zedeve ki se dobijo in vlivanje po diskotekah,
tega pa ne povedat ne? Ti bi pa meni zdaj obdavčil kilo slovenskega pršuta pa 3 kile mocarelle in kilo ementalerja,...
A na dopustu v poprečni noči v kakem akvarijusu "creknem" več kot češka familija v 3 dneh.

Ni ti potegnilo da yadeve kupujem in čez vozim iz povsem drugih razlogov kot pa šparanje dnarja, ker mi to doma ni treba,
kajšele na dopustu, ker prepridno delam za to mojo plačiko.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
A se sekiraš za druge? če se, škoda tvojega časa. Če pa nekdo nekaj vpraša na forumu, je pa mislim da smisel foruma, da se mu odgovori in pomaga, če lahko. Tebi pač paše tako, drugim drugače.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Seveda skorpy, imaš povsem prav. Vseeno se mi zdi prav povedati svoje mnenje. Pogosto se na tem forumu udriha po Hrvatih in njih odnosu do slovenskih turistov, le malokdo pa poskusi analizirati povode za takšen odnos. Socialni turizem državi ne prenese veliko. malcolm je s svojim zapravljenjem za "izvenpenzionsko" ponudbo morda čisto OK, je pa ogromno ljudi res takšnih, da se dobesedno trudijo na Hrvaškem zapraviti nič, tja oditi le zato, da se lahko sončijo in kopajo. Za sabo pustijo kup smeti, telesnih izločkov, denarja pa nobenega... Takšnih gostov ne bi bili veseli v Sloveniji in razumeli bi lahko naše sosede, da imajo raje drugačen profil turistov.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
jaz grem ponavadi oz. skoraj zmeraj preko bregane v hrvatijo in imam hladilno torbo polno mesa ali na zadnjih zicih ali pa med zadnimi zici, sploh ne skrivam ker je na vidnem mestu. in mi (nam ) še noben v tolikoletih (20letih) ni nič rekel ali odpri pa pokaž ali pa da kaj ne smemo zraven pelat. peljemo pa ponavadi ali kake že panirane zrezke, kanelone, take stvari ki se pripravijo doma, in potem samo spečeš ali pogreješ, ker pohat v kampu se mi pa res ne da - kdo bo pol pomivo vso tisto posodo. vso sveže meso pa kupujem pri mesarju ki ima slovensko teletino super čevape in vse kar rabiš. pa je to na otoku.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vsak po svoje. Štekam, da se za prvi dan s sabo nekaj privleče. Tudi to, da je kamp drugačna zgodba kot apartma. Vseeno pa se mi zdi čisto praktično in korektno, da se prvi dan proti poznemu popoldnevu spravim v avto, zapeljem v Konzum in nabavim za 1000 kun robe, ki bo držala nekaj časa. Tudi zato ker rad poskušam novo hrano, drugih dobaviteljev in proizvajalcev. Meso striktno kupujem na Hrvaškem, še posebej razne čevapčič zadeve. Nimam slabih izkušenj, meso pa je po navadi zelo solidno.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Za drugačen profil turistov bo pa treba kaj drugega ponudit.

Če se Hrvati delajo norca iz takih turistov, se delajo norca predvsem iz sebe, ker očitno bolj zahtevna klientela tam nima kaj iskat.