Hrana čez mejo - da ali ne?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Čez dva tedna gremo na morje pa razpravljamo, če je vnos dovoljen ali ne. Glede na uradna sporočila, vnos živalskih in mlečnih izdelkov ni dovoljen, lani pa so Hrvati to določbo zamrznili. Kako je letos? Švercanje na polno ali spet dovoljen vnos?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mislim da se bol zaletavajo v alkohol kot pa hrano.

Prvega maja sem mu odprl prtlažnik pa nam reče "Pa vi ste ludi!" Se nasmehne: "Nemoj svega popit danas!" In smo šli dalje.

Vse je odvisno od carinika.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Kateri prehod?
wink-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
čisto tko eno vprašanje zakaj bi hrano s sabo trogal.saj nisi čeh?vse kar se dobi pri nas dobiš tudi dol in to v naših štacunah

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
in če daš na voziček dol 10€ več te ne bo hudič vzel.vsaj frišno maš.sploh meso in podobne zadeve.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Praktično gremo v vukojebino, najbližje je Zadar 30 km vstran. Ker gremo v nedeljo, nekaj vseeno rabimo za požvečit tisti dan (prihod že ob 12h) in v ponedeljek, potem gremo tam v nabavo v Špar.
Saj v tistih vaseh okrog so trgovine, vendar so cene zasoljene pa še take banalne stvari nimajo, kot je polpekoči ajvar. Naša ekipa pa v enem dnevu požre enega celega + cca. 4kg mesa vsak dan.
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
aha te čisto razumem.je pa res da imajo v malih pajzlih cene
bonk.gif

mislim da če boš imel s sabo hrane za nekaj dni ti ne bo noben težil

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Oja, tu v Ormožu ni problem peljat prtljažnik hrane preko. Nam še nobeno leto niso težili, res pa je, da damo torbe s hrano bolj odzadaj, da ni na vrhu kišta krompirja
grin1.gif

Sicer pa peljemo ponavadi veliko s sabo, ker tja ko gremo vsako leto je v vasi Studenac s bolj bogo izbiro, cene so nekje 10% višje kot pri nas. Tudi prva večja trgovina 5km stran je Studenac, še večji Studenac je v Trogiru 20 km stran, prvi alternativa pa Mercator v Splitu 60 km stran
tongue-1.gif

Tak da večino kupujemo tam sadje, zelenjavo, mleko, pivo in kruh. Smo pač Čehi, yebiga. Če imamo dovolj velik avto, zakaj pa nebi dali not še hrano.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz večinoma zraven od hrane peljem tisto, česar doli ni za dobit, recimo "moja" mozzarella, pol mastni siri, jogurti,
bol ta "zajtrk" hrana, ostalo hrano pa jaz nekako nalovim in naropam iz morja, torej ribe, školjke, in če mam srečo,
da potegnem ponoči dovolj lignjev na trnek, tut lignje. Stejke, klobase ipd. jaz jem doma, na dopustu pa strogo morska hrana,
razen zajtrka....

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Odojka se lahko pelje čez mejo? Živega verjetno ne, razsekanega pa ja, kajne
smile-1.gif

Džizus, bolj ko berem to, manj se čudim Hrvatom, ki nas obtožujejo, da vse privlečemo s sabo. Če imaš za dopust tistih nekaj sto EUR, pa za cestnino in gorivo, boš imel še nekaj 10 EUR, kolikor te dražje pride hrana in pijača v hrvaških trgovinah.

AJa, za ta varčne - tudi Hrvati imajo Lidl. Torej?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ti ne razumeš. Mi ne dopustujemo z babyseatom, šetanjem po plaži mimo sintesajzer bendov in vsak z 1000 EUR v žepu. Krijemo samo bencin + cestnino in hrano, bajta je kolegova. Ker mamo vsega skupaj skoraj 150L pijače, rabimo še hrano. Žar je tam, plaža je 300 m vstran ... kaj boš drugega, kot pil, pekel in se namakal? Keš večinoma šparamo za pedalinote in te finte, s katerimi potem delamo zgago hrvaški obalni straži.

Hoditi na plažo s toplimi piri in z vsakega kosila v restavraciji na našega mrzlega heinija se nobenemu ne da.
Mi si takšen dopust lahko privoščimo vsaj trikrat letno pa se imamo 100x lepše kot tisti, ki na dopustu trepeta, če mu banka odobri limit ali ne.

Ko enkrat pri bajti parkiramo, gremo naprej še samo s kolesi, ker se promili in ostali hlapi preveč radi vežejo na naše organizme.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Odojka se lahko pelje čez mejo? Živega verjetno ne, razsekanega pa ja, kajne
smile-1.gif

Džizus, bolj ko berem to, manj se čudim Hrvatom, ki nas obtožujejo, da vse privlečemo s sabo. Če imaš za dopust tistih nekaj sto EUR, pa za cestnino in gorivo, boš imel še nekaj 10 EUR, kolikor te dražje pride hrana in pijača v hrvaških trgovinah.

AJa, za ta varčne - tudi Hrvati imajo Lidl. Torej?

Ja, sploh iz kaki čehov se radi norca delajo in jih imenujejo za "paštetarje".... jaz pa se ne čudim kako jokajo da jim gre vedno na slabše, s takim odnosom pač bolje ne bo. po drugi strani pa švabom v rit lezejo, čeprav ti pijejo kislo vodo, pol flaše zjutraj, ostalo pol pa zvečer.

Če si na dopustu nekje bogu za hrbtom pač vzameš vse poleg. Ker te njihove male trgovine zadev ali nimajo, so predrage, kako meso, mleko in podobno pa je lahko tudi že zanič. Pa tudi velike trgovine do nedavnega niso bile veliko bolje. Zdaj niso nič slabše kot pri nas, ampak veliko ljudi pač še ima predsodek.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Tako je, za ene je praktično vzet s sabo, ker se potem ni treba več premikat nikamor. Predlani smo nasankali, ker nismo vzeli ničesar s sabo pa smo vse tam nabavljali. Zakaj nam je mesar zmeraj dajal po pol kile več, kot smo rekli, je najbrž vsem jasno. Še sami smo morali preštevat povratno embalažo, medtem ko so jo drugi turisti (švabi) in domačini nosili v vrečah za smeti in jim je mojster dal zadevo na vago ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Enim se gre tudi zato, da doli čimmanj dajo hrvatom.

Surf mam na strehi, ob 5ih gajbah hajnikenov in dveh velikih potovalkah mi ostane še cca 200l prostega prostora.
Zakaj ga nebi napolnil z mojo najljubšo hrano ki je prvič cenejša, drugič trošim doma tretjič tam sploh ni možna za dobit,...
(zraven vlačim kot rečeno samo mlečne izdelke pa kak kos fotrovega pršuta)

Nevidim razlike, zakaj ne napolnit kuferama, če pa lahko. Pa ja doli nebom kupoval 3x precenjenega pršuta, če
nam doma visi s strehe, mozarelo pa dobim napol zastonj, ko je doli spet taka cifra da te zvije, pa še pol tak dobra ni ko moja...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če smo že pri hrani - kak je letos s kunami. Se jih splača kupit na banki pri nas ali jih dvignit s kreditno kartico na njihovem bankomatu (Eurocard)? Včasih je bilo ugodneje s Eurocardom.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če imate do Zadra samo 30 km, pa reskirajte dve uri pa se zapeljite tja. Da bi zaradi 30 km tovoril iz Slovenije vso hrano, je pa res nesmisel. Vzemi toliko kot rabiš, dokler ne pridete do večjega centra. Velikih trgovin imajo kot dreka, se mi zdi, da še več kot pri nam. Recimo čevapčiči od Kauflanda so se meni zdeli neprimerno boljši kot pa sranje od čevapčičev iz naših Šparov in Mercatorjev. Cene so v teh centrih primerljive z našimi.