zgornji spis bi lahko skrčili na nekaj takega; trdim, da je zemlja kvadratna, vendar ne bom povedal kako sem to te ugotovitve prišel, saj nočem delati reklame za to ugotovitev pa še kritizirali bi me zaradi metode po kateri sem prišel do te ugotovitve - ni nisem preveč skrčil, pa še preveč znanstveno sem napisalCitat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Tudi sam se že nekaj časa ukvarjam z določeno vejo homeopatije,z zelo dobrimi rezultati ! Zakaj sem o tem prepričan? ker sicer se ljudje nebi vračali oz.me klicali,da jim pomaga. Ne bom pisal za kaj gre ,ker se preprosto ne želim z nikomur prepirati o tem,pa verjetno bi me hitro obtožili,da si delam reklamo,kar pa niti slučajno nočem,še posebej ne po forumih,lahko samo rečem da se prav nesmejem,ko nekateri pišete,naj bi bila homeopatija nateg in podobno!
Sigurno se dogaja,da določeni posemezniki preveč pričakujejo od homeopatije ,skoraj čudežno rešitev vseh njihovih problemov (v smislu: "dohtar mi ni mogel pozdravit bolezni,mi jo bo pa homeopat! Aha,tudi homeopatu ni uspelo,sem vedel da je nateg!")...žal to ne gre tako!
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
ja ljudje preveč pričakujejo od hokus pokusa. prehlad ozdravi tudi 2-3 dni počitka brez zdravil, lahko malo čaja. res sam si priznal, da se z nategom ukvarjaš
In če bi dejansko razumel, kaj si povdaril, bi vedel, da se to govori o povprečni vrednosti. Določene "verzije" bolezni imajo manjšo, določene večjo smrtnost.Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Blazen "uspeh" izhaja samo iz tega, ker niso naredili ničCitat:
Dejansko obstaja evidenten dokaz da homeopatija je uspešnejša od tradicionalne medicine (je bila): "During the 19th-century cholera epidemic, death rates at the London Homeopathic Hospital were three times lower than at the Middlesex Hospital. Homeopathic sugar pills won’t do anything against cholera, of course, but the reason for homeopathy’s success in this epidemic is even more interesting than the placebo effect: at the time, nobody could treat cholera. So, while hideous medical treatments such as blood-letting were actively harmful, the homeopaths’ treatments at least did nothing either way .". Tole sem dodal, da ne bi kdo rekel, da sem pristranski.
Si prepričan?
Vir:Citat:
If people with cholera are treated quickly and properly, the mortality rate is less than 1%; however, with untreated cholera, the mortality rate rises to 50–60%.[ 1][34] For certain genetic strains of cholera, such as the one present during the 2010 epidemic in Haiti and the 2004 outbreak in India, death can occur within two hours of becoming ill.[35]
Sedaj boš verjetno napisal, da je bil tako močan placebo efekt
Če ti pa zdej ne potegne...Citat:
So, while hideous medical treatments such as blood-letting were actively harmful, the homeopaths’ treatments at least did nothing either way
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pa mi linkaj ali citiraj ustrezno statistiko, ki bo to potrjevala, ali pa je to tvoja budalaština.
Citat:
The conclusion of this work will look a little different altogether. Even if the statement was confirmed Ernst'sche ultimately by our analysis, we would put the focus nor the other, and say that there is substantial evidence to suggest the effectiveness of homeopathic Arnica. These notes are also supported by clinical studies of high quality.
Pa saj homeopatija je paranormalnoCitat:
Uporabnik bizi pravi:
Randi deluje na temi paranormalnega in ne znanosti. Naj se vključi v kake medicinske raziskave, recimo o učinkovitosti cepljenja proti HPV in gotovo bo imel veliko za povedati.
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Glede znanstvenih raziskav o učinkovanju homeopatije imaš tule eno strogo znastveno
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
btw, ponovitev linkane raziskave s strani neodvisnega inštituta pa dobim kje?
Še bolj se splača prebrati tisto na slo-techCitat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
btw, ponovitev linkane raziskave s strani neodvisnega inštituta pa dobim kje?
Po možnosti z istimi bolniki, kajne?
Sicer pa pojdi na Pubmed vtipkaj homeopatija in boš dobil kup raziskav tudi s strani neodvisnih inštitutov. Med njimi so tako pozitivne kot negativne, da bom ja nepristranski.
Zanimiva debata v zvezi z alternativo se je pred leti razvila na Financah. Splača se prebrati.