Homeopatija

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Tole me je pa prepričalo. Prav imaš. Ko naslednjič staknem kolero, te pocukam za rokav, boš dal kontakt, in me bo en homeopat rešil. Super
zmaga.gif

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
človeka si prepričal, sedaj pa praviš, da je narkoman ker ti vrjeme
bonk.gif

potem tudi sam ne vrjemeš temu, kar govoriš in si tu izključno zaradi zavajanja

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Tudi sam se že nekaj časa ukvarjam z določeno vejo homeopatije,z zelo dobrimi rezultati ! Zakaj sem o tem prepričan? ker sicer se ljudje nebi vračali oz.me klicali,da jim pomaga. Ne bom pisal za kaj gre ,ker se preprosto ne želim z nikomur prepirati o tem,pa verjetno bi me hitro obtožili,da si delam reklamo,kar pa niti slučajno nočem,še posebej ne po forumih,lahko samo rečem da se prav nesmejem,ko nekateri pišete,naj bi bila homeopatija nateg in podobno!
Sigurno se dogaja,da določeni posemezniki preveč pričakujejo od homeopatije ,skoraj čudežno rešitev vseh njihovih problemov (v smislu: "dohtar mi ni mogel pozdravit bolezni,mi jo bo pa homeopat! Aha,tudi homeopatu ni uspelo,sem vedel da je nateg!")...žal to ne gre tako!
zgornji spis bi lahko skrčili na nekaj takega; trdim, da je zemlja kvadratna, vendar ne bom povedal kako sem to te ugotovitve prišel, saj nočem delati reklame za to ugotovitev pa še kritizirali bi me zaradi metode po kateri sem prišel do te ugotovitve - ni nisem preveč skrčil, pa še preveč znanstveno sem napisal
ja ljudje preveč pričakujejo od hokus pokusa. prehlad ozdravi tudi 2-3 dni počitka brez zdravil, lahko malo čaja. res sam si priznal, da se z nategom ukvarjaš

Nazadnje urejeno:

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik binebane pravi:

ja ljudje preveč pričakujejo od hokus pokusa. prehlad ozdravi tudi 2-3 dni počitka brez zdravil, lahko malo čaja. res sam si priznal, da se z nategom ukvarjaš

Heh,ne boš verjel,da sem pričakoval take komentarje!
Upam da zdaj razumeš,zakaj nočem pisat,za kaj točno gre?
Ob kakem pivu,v živo,če se kje srečamo,pa z veseljem
wink-1.gif

p.s.:še komentar na zgornjo trditev,da ljudje včasih preveč pričakujejo od homeopatije: zadnje čase vedno bolj opažam,da zelo veliko ljudi zboli zaradi stresa! Pritiski v službi,nesoglasja v partnerskih odnosih,splošno trenutno stanje v družbi - recesija,brezposelnost,itd...torej zadeve,ki jih niti uradna medicina,niti homeopatija žal ne znata preprečiti...povzročajo pri ljudeh velik stres,ki se potem odraža tudi pri zdravju ljudi - in to precej bolj,kot si nekateri predstavljate...

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Dejansko obstaja evidenten dokaz da homeopatija je uspešnejša od tradicionalne medicine (je bila): "During the 19th-century cholera epidemic, death rates at the London Homeopathic Hospital were three times lower than at the Middlesex Hospital. Homeopathic sugar pills won’t do anything against cholera, of course, but the reason for homeopathy’s success in this epidemic is even more interesting than the placebo effect: at the time, nobody could treat cholera. So, while hideous medical treatments such as blood-letting were actively harmful, the homeopaths’ treatments at least did nothing either way .". Tole sem dodal, da ne bi kdo rekel, da sem pristranski.
Blazen "uspeh" izhaja samo iz tega, ker niso naredili nič
evil.gif

Si prepričan?

Citat:
If people with cholera are treated quickly and properly, the mortality rate is less than 1%; however, with untreated cholera, the mortality rate rises to 50–60%.[ 1][34] For certain genetic strains of cholera, such as the one present during the 2010 epidemic in Haiti and the 2004 outbreak in India, death can occur within two hours of becoming ill.[35]
Vir:

Sedaj boš verjetno napisal, da je bil tako močan placebo efekt
evil.gif
In če bi dejansko razumel, kaj si povdaril, bi vedel, da se to govori o povprečni vrednosti. Določene "verzije" bolezni imajo manjšo, določene večjo smrtnost.
Ampak itak, tebi to razlagat
hysterical-1.gif

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sedaj pa verjetno še sam sebi več ne verjameš. V enem špitalu so imeli eno verzijo s 16% smrtnostjo, v drugem pa drugo verzijo s 50% smrtnostjo.
stupid-1.gif
V drugih virih sem našel podatek o smrtnosti med 30 in 50%, nikoli pa ne manj. Zato si te verzije kar nekam vtakni.
Sicer pa, pametnega človeka se da prepričati z argumenti, teleta pa samo s palico.
cool-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Ne dojameš ane
hysterical-1.gif

Lej znova:
Citat:
So, while hideous medical treatments such as blood-letting were actively harmful, the homeopaths’ treatments at least did nothing either way
Če ti pa zdej ne potegne...
hysterical-1.gif

• Objave ne odobravam

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
In kaj naj mi pri tem potegne? Da je pri vsej matrariji v drugem špitalu še vedno preživelo pol pacientov? Homeopati so pa ljudi verjetno samo gledali in božali, zato jih je toliko preživelo.
wink-1.gif
Ljudje so bili pa sigurno patentirani cepci, da so šli v špital v katerem je bila verjetnost smrti trikrat večja, kot brez zdravljenja.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Kaj je tukaj nenavadnega
confused-1.gif

Saj sedaj tudi hodijo "zdravit" raka itd k homeopatom, kjer je smrtnost 100%
evil.gif

• Objave ne odobravam

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Kako so lahko vsi homeopati tako skromi, da nihče noče Randijevega denarja in večne slave? Presneto no, saj kao deluje
confused-1.gif

Pa kar nekako ni pogumnežev, ki bi dali svoje sposobnosti na resen test
evil.gif
)

• Objave ne odobravam

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Pa mi linkaj ali citiraj ustrezno statistiko, ki bo to potrjevala, ali pa je to tvoja budalaština.
confused-1.gif

Homeopati ne vodijo nobene statistike, oni samo poberejo denar, ko pa pacient zgnije pa ga posljejo na OI umret "do konca".

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Randi deluje na temi paranormalnega in ne znanosti. Naj se vključi v kake medicinske raziskave, recimo o učinkovitosti cepljenja proti HPV in gotovo bo imel veliko za povedati.
Glede znanstvenih raziskav o učinkovanju homeopatije imaš tukaj pa znanstveno analizo raziskav in ker je v nemščini, citiram samo zaljuček

Citat:
The conclusion of this work will look a little different altogether. Even if the statement was confirmed Ernst'sche ultimately by our analysis, we would put the focus nor the other, and say that there is substantial evidence to suggest the effectiveness of homeopathic Arnica. These notes are also supported by clinical studies of high quality.

Kot sem že napisal, pametnega se da prepričati z argumenti...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Randi deluje na temi paranormalnega in ne znanosti. Naj se vključi v kake medicinske raziskave, recimo o učinkovitosti cepljenja proti HPV in gotovo bo imel veliko za povedati.
Pa saj homeopatija je paranormalno
wink-1.gif

btw, ponovitev linkane raziskave s strani neodvisnega inštituta pa dobim kje?

Heh, še proizvajalc "čudežnih tabletk", ki jih želi prodajat in s tem služit napiše:
The results of the clinical trials and studies provided were not conclusive in establishing the clinical effects of arnica but indicated that there may be a trend towards demonstrating some beneficial effects of arnica in some situations.

Nazadnje urejeno:
  • Objave ne odobravam

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Glede znanstvenih raziskav o učinkovanju homeopatije imaš tule eno strogo znastveno

1. to ni nic znanstvenega, ampak obicno sranje kjer so POOPERATIVNO, ljudem dajali bozjo vodico. Ravnotako kot raziskave glukozamina kjer so se ljudje "boljse pocutili", dokler niso nizozemci naredili posten poizkus, le tega obarvali z radiofarmakom in spustili skozi telo. Izkazalo se je, da ta famozni "glukozamin" do sklepov sploh ne pride, ker se med ledvicno filtracijo izloci v urin. Medtem ko je za sklepe pomembno da se glukozamin nabira v sklepni tekocini, kar pa se v preparatih kapsul sploh ne. Zraven tega da je sklepni hrustanec zelo slabo obnovljiv in tudi direktne infiltracije ne pomagajo dosti. Medtem ko pa se protivnetna zdravila, npr diklofenak in ostali nesteroidi kopicijo v sklepih in tako pomagajo zajeziti sklepni vnetni proces, napredovanje putike in podobno.

2. Ne razglasaj se za pametnega ker to nisi. Ti in ostali tvoji mazaci nimajo 3 ciste kako sploh clovesko telo fukcionira. Nimate pojma o sestavi telesa, delovanju in napakah v fiziologiji. Temeljite na obiranju ljudi in prepricevanju da je nekomu lahko "lazje" oz boljse pocutje. Ko pa so stvari resne pa fino rep med noge in z polno denarnico v ilegalo. Se sami svojih zvarkov ne poznate, delate brez bioloske, kemijske ali fizikalne podlage. Zato pa je tudi nemogoce direktno dokazovati, slediti ali opazovati. To je nadriljecnistvo in pika.

3. Nehaj ze enkrat srat kako je homeopatija na zahodu blazno priznana, ker so tam tudi priznane psihicne deviacije, legalizirana droga, usmrtitve in podobno, pa si jih ne (potrebujemo) jemati za vzor.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Po možnosti z istimi bolniki, kajne?
Sicer pa pojdi na Pubmed vtipkaj homeopatija in boš dobil kup raziskav tudi s strani neodvisnih inštitutov. Med njimi so tako pozitivne kot negativne, da bom ja nepristranski.
Zanimiva debata v zvezi z alternativo se je pred leti razvila na Financah. Splača se prebrati.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Po možnosti z istimi bolniki, kajne?
Sicer pa pojdi na Pubmed vtipkaj homeopatija in boš dobil kup raziskav tudi s strani neodvisnih inštitutov. Med njimi so tako pozitivne kot negativne, da bom ja nepristranski.
Zanimiva debata v zvezi z alternativo se je pred leti razvila na Financah. Splača se prebrati.
Še bolj se splača prebrati tisto na slo-tech
grims-1.gif

• Objave ne odobravam

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Za udeležence slo-tech forumov rahlo dvomim, da se kaj spoznajo na medicino, tako ali drugačno. Gotovo je kup pametnjakovičev, ki mislijo, da se spoznajo na vse.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Aha, na financah so sami dohtarji
hysterical-1.gif

Ni problema, imaš tudi teme na med-over.net(strokovni del foruma, ne splošni), medeno srce itd. No, btw, na slo-techu so tudi dohtarji in farmacevti.

• Objave ne odobravam