Hofer PC?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.775
113
Priklop diska pa res nikoli ni problem. Ali ga daš na vrhu pod DVD, ali pa kar položiš na dno kište(v vsak kot kaplico neostika, da stoji pri miru).
Prostor za matično je pa čisto standarden, samo pač vse skupaj stoji na glavi

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
ComputerBild je hujši od Monitorja.
Je neke vrste Žurnal/Direkt/Požareport za računalništvo...
wink-1.gif

Sem imel leto ali celo dve naročeno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
ComputerBild je hujši od Monitorja.
Je neke vrste Žurnal/Direkt/Požareport za računalništvo...
wink-1.gif

Sem imel leto ali celo dve naročeno.

Vse, kar ima v nemčiji Bild v imenu in je medij, je kot žurnal

ampak to še vedno ne pomeni, da so si namislili, katere komponente so not

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj tega nisem rekel.
Le ko sem oni video videl, so se vrnili spomini...

"Grafična bo brez truda tekoče predvajala videe..."
"Igre bodo lepo delale..."

In podobni "strokovni" izrazi, ki ne povejo ama baš ništa.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Fantje, to so računalniki katere babice kupujejo birmancem.
Reklama je zato tudi na takšnem nivoju.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jaz ne govorim o reklami, ampak o ComputerBild nasploh. Vedno so v takem stilu.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ne potrebujem OS-ja. Zakaj bi ga se 1x placeval, ce ga ze imam?

V bistvu ga nimas... ker dvomim,d a si kupil skatlo... Tisti OS, ki ga pa dobis skupaj z racunalnikom, pa je OEM oz. DSP verzija, ki pripada tistemu hardveru, s katerim je bil prodan... zato je tudi cena precej nizja od box verzije...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Po temeljitem premisleku sem se odločil, da ne grem v nakup računalnika v Hoferju. Kolega, ki se malo ukvarja s temi zadevami pravi, da ni vse tako lepo kot prvo izgleda. Sicer ima ta komplet ugodno ceno je pa od posameznika odvisno kako bo zadovoljen. Ta je bolj za take, ki ga priklopijo in delajo na njem dokler dela, ko pa kaj crkne ga pa nesejo na servis. Jaz sem pa bolj tak, da rad odprem zadevo čez čas dodam kakšen disk ali pa TV kartico, vsake toliko časa malo posesam notranjost...
Pri takih kompletih je pa njihov OS nekako vezan na določen hadrver (pri nekaterih sploh ne moreš do biosa) in imaš težave, če kaj sam rihtaš, nekako si prisiljen da vedno neseš na servis. Imajo v službi take komplete in je hotel sam na novo naložiti svoje windovse, ker so se original sesuli in pravi, da ni bilo šans priti zraven in je bila rešitev samo uradni servis.
Svetoval mi je, da je bolje kupiti tukaj po komponentah odprto škatlo ter garancijo po komponentah (večina jo ima 2-3leta). Sicer je dražje ampak vsaj veš s čim imaš opravka.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.775
113
Garancija po komponentah velja VEDNO. Če kak serviser trdi drugače, ga lepo prijavi na inšpekcijo.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
No, če piše garancija za računalnik 1 oz. 2 leti potem verjetno garancija po komponentah ne velja?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.775
113
Narobe. Garancija na komponente velja vedno.
Če tak sistem razstaviš, ti pač garancija na sistem ne velja več, po komponentah pa še vedno. Edino se lahko malo zaplete pri uveljavljanju le te-verjetno bi jo za Medion zadeve moral uveljavljati v tujini.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ve kdo kako konfiguracijo je imel prejšnji "hoferjev" namizni računalnik?
Kje bi lahko to pogledal?

Hvala

lp

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Vsaj pri Comtronu to ni držalo. Ko sem hotel garancijo uveljavljati za rabljeno grafično vzeto iz sistema (na katerega je veljala garancija) z računov vred so me zavrnili - od serviserja do nadrejenega. V garancijo bi vzeli samo cel računalnik. Za grafično sem se nato pogodil pri uvozniku, kjer so imeli več razumevanja...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.775
113
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Vsaj pri Comtronu to ni držalo. Ko sem hotel garancijo uveljavljati za rabljeno grafično vzeto iz sistema (na katerega je veljala garancija) z računov vred so me zavrnili - od serviserja do nadrejenega. V garancijo bi vzeli samo cel računalnik. Za grafično sem se nato pogodil pri uvozniku, kjer so imeli več razumevanja...
Torej bi jih prijavil.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Samo garancijski rok je toliko, kot pise na garancijskem listu... Za enak artikel imata lahko dva dobavitelja razlicne pogoje... Minimalno je pri tehnicnih zadevah sicer 12 mesecev... lahko pa je tudi vec...

Sem pred kratkim kupil en eksterni disk v Big Bangu... Na garancijskem listu pise, da je garancija 24 mesecev... Dobavitelj oz. serviser je Elkotex...

20100202-n4mq9ssnxbg7p8ukjpiehuru6r.jpg

Enak artikel ima pri Avteri garancijski rok 5 let ...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.775
113
To je res, da lahko dajajo po svoje dolžino garancijskega roka. Vendar 1 leto je obvezno za vsako zadevo