Maloprodajne cene Slovenija vs ostala EU

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Odgovor je preprost: molsti je treba suho kravo, od debele dobiš kvečjemu kakšno brco
grin1.gif

Kar se t.i. sivega uvoza tiče je pa tako: ta se splača za manjše količine. Pri takih uvoznikih se zaplete pri navodilih, pred in poprodajni podpori, servisu in garanciji. Če pa sivi uvoznik vse to nudi, je pa car. Pravzaprav še vsi uradni tega ne delajo...
tongue-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Zakaj pa se reče pravzaprav sivi uvoz, če pa je legalno?
sem se spomnil zdaj še na mobisvet iz mb. on tudi ne yebe pet posto naših uvoznikov, serviserjev ipd. in fura biznis z jodlari. tudi servis je zagotovljen.
se pa ljudje res bojijo online nakupov in to je zaenkrat dobro za naše uvoznike. če je mimovrste najbolj rastoče podjetje, to še ne pomeni nič. če proda eno leto 50, drugo leto pa 500 izdelkov recimo.
poznam enih par ko jim na kraj pameti ne pade da kaj kupijo preko neta, ali pa bog ne daj da je to še v tujini

erikson

Guru
25. avg 2007
22.690
6.460
113
Pri Mimovrste so lani naredili 14 milijonov evrov prihodkov. To je kar dosežek.

Mobi svet pa tudi ni slab, z nič zaposlenimi je naredil 396 tisoč evrov prihodkov.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.403
1.413
113
Da boste imeli malo iliustracije kako je s cenami pri določenih artiklih. Še nekaj let nazaj sem delal pri največjem distributerju računalniške robe v SLO. Tisto leto ko sem odšel so končali z 18 miljardami takratnih SIT prometa, kar znaša dnašnjih 75 mio EUR prometa. Povprečna marža, ki smo jo ustvarjali na naših produktih je bila med 7 in 8% in to kljub temu da smo imeli velik promet in bili posledično velik odjemalec posameznih multinacionalk. Kako je pri njih danes ne vem več natančno. Ampak glede na bilance bi rekel, da se jim je marža povečala za kakšen procent ali dva. Kaj hočem povedati.

Slovenija je tako mala, da pri nas v celi državi ne prodamo toliko artikla x kot da npr. v Avtriji proda samo Metro, kje pa so še vse ostale trgovine in prodajalci širom avstrije. Ni finta v tem da bi pri nas distributerji in prodajalci na veliko služili, ampak predvsem v količinah, ki jih lahko naročijo in prodajo in posledičnih rabatih, super rabatih, ipd. Seveda pa to ne pomeni, da ne obstajajo firme, ki pretiravajo z maržami.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če pa je mimovrste prejelo lansko leto zlato gazelo in so bojda zelo rastoče podjetje, kako se boji kdo kupiti preko spleta?

Problem je, da je monopol...mimovrste, enaa...potem pa so še le kakšni "s.p.-ji" katerm pa folka ne zaupa in rastejo ko gobe, a tudi hitro ugasnejo...superstore je pa neslavno propadel.

v bistvu je bila bronasta
smile-1.gif

ti tamanjši pa ne preživijo glih s tega razloga, ker marže niso dvomeste tak kot eni trdite .. in on lahko gre s ceno pod ceno največjim samo kaj mu to pomaga če pol proda 3 komade ker itak noben neve za njega .. sploh kar se računalništva tiče je konkurenca največja in se dela dobiček predvsem na masi

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa še tole... Mali s.p.-ček ni sposoben zagotoviti velike količine nekega izdelka... Če si neznan plačaš po predračunu ne pa z odloženim plačilom... Še za preprodajo enemu odjemalcu ni sposdoben zagotoviti večje količine, kaj šele da bi jo prodajal v maloprodaji, kjer moraš imeti zalogo... Če je nimaš se pa hitro izvrta kje naročuje robo in se potem potencialni kupci obrnejo na naslednjega v verigi...
Enostavno povedano; sem trgovsko podjetje. Prodajam zelo iskan in zanimiv izdelek. Uradni uvoznik/distributer hoče za moje pojme preveč za izdelek. A mi nudi odloženo plačilo. Izdelek najdem pri malem uvozniku, kjer je precej cenejši. A mi ne more zagotoviti velike količine izdelkov naenkrat in mi hkrati nuditi normalno odloženo plačilo...