hočem ga - 300C !!!

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:

Ta toyota je mogoče za silo v redu in kljub temu, da ga imajo vse dežele tretjega sveta je Pick up Ford F150 še vedno najbolj prodajano vozilo na svetu
wink-1.gif
toyota corolla je pa vesoljska ladja al kaj?
sam za primerjavo, celotnega fordove f-serije se je prodalo 33,9 miljona od leta 1948 do 2010. corolla se prodaja od leta 66 in se jih je prodal 36 miljonov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
ne se slepit poraba je ziher vecja sploh ko ga stisnes

Ah, oprosti! Ti rabiš porabo ko ga tiščiš in ne povprečno! E, pol pa je 12,43532! Mislim, ...
ni mi uspelo prebrat cele storije citatov USA:EU.
Sem pa zadnjic videl na YT kako ima nek rumen stajerski leon 1,8T trenutno porabo skoraj 70l/100. Da potem o porabi lancie 2, 0T ne razpravljamo, niti o 300C. Pa mislim da je bil tisti leon se za kak kg olajsan?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.307
113
pa ti veš koliko HP ima tisti leon? ali pač sedaj delaš primerjavo po prostornini motorja (1.8t-->2.0t-->itd...) kar je glupo? jaz sem drugače z nissanom (2.0t) tudi že dosegel in presegel povprečno porabo 30l/100km ampak to so porabe pri polnem gasu dalj časa, ne pa pri mešani ali pa z bolj v easy vožnjo... z istim motorjem sem imel najnižjo porabo 8, povprečno pa 10-10,5. kaj pa zdej?
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Matey; vem koliko ima tisti leon oslov..... Pravzaprav ne vem tocne cifre, vem da ni "serijski"
wink-1.gif

Hotel sem biti sarkasticen na trenutno porabo. Trenutna poraba nima nobene veze s povprecno porabo, pa ni vazno ali nedeljskega voznika ali pa tebe ko si imel povprecno 30.

Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.325
2.988
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz

no pač še ena izkušnja tak iz prve roke, sem bil prisoten na testni vožnji tega sebringa, ki ga ponujajo kao za pol cene (nekih 15k) človek drugače vozi passata 07 avtomatika .... sam sem mu sicer govoril da je to sekret pa kr ni verjel, no pa sva šla probat
smile-1.gif

recimo samo, da bo raje vozil passata še naprej
wink-1.gif

motor, obup, ne premakne avta, za kar je verjetno dosti kriv tudi 4
confused-1.gif
stopenjski avtomatski menjalnik, notranjost ... ko v yugecu, vse štrli in je trdo da ob trku upaš da z glavo zadaneš šipo in ne armaturko

all in all precejšna žalost od avta, okej si misliš 15k ni dosti, ampak edino za kakega dedeka ko mu je vseeno kak se avto premakne al pa tudi če se ne
smile-1.gif

Čist tako mimogrede motor v tem avtu ni ameriški ampak japonski. Kaj ti bojo štirje cilindri?? Za ta avto je najbolj primeren 3.5l V6! Ali pa vsaj za silo 2.7l V6.
O plastiki se res ne bom več pregovarjal. Vi kar uživajte v "super duper" plastiki v svojih avtomobilih
hysterical-1.gif
. Se pa delno strinjam, da marsikateri chryslerji narejeni med letom 1995-2010 nimajo najbolj posrečene notranjosti. Čeprav je večinoma vseeno solidna, so imeli starejši chryslerji res precej boljšo notranjost in plastiko in tudi najnovejši imajo zopet boljše materijale v notranjosti.
Pač tvoj prijatel je raje vstal na passatu. Prav! Ima svoje razloge. Jaz ti pa lahko povem kar nekaj podobnih zgodb, kako so ljudje iz Hond, Fiatov, Renaultov, celo audijev, BMWjev, Mercedesev in "Allmighty" VWjev
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:

Ta toyota je mogoče za silo v redu in kljub temu, da ga imajo vse dežele tretjega sveta je Pick up Ford F150 še vedno najbolj prodajano vozilo na svetu
wink-1.gif
toyota corolla je pa vesoljska ladja al kaj?
sam za primerjavo, celotnega fordove f-serije se je prodalo 33,9 miljona od leta 1948 do 2010. corolla se prodaja od leta 66 in se jih je prodal 36 miljonov.

Tole si napisal prodajne številke v vsej zgodovini obeh modelov! In tu je corolla res na prvem mestu in F serija na drugem! Ampak že nekaj let pa se največ proda F150! Vsakih 30sec eden. Pa zadnja debata se je nanašala na pick upe kjer si sral z nekim hiloxom! Zakaj stalno vsi menjate temo, ko vam jaz ali pa uporabnik BANDIT podava kakšen argument na katerega nimate več protiargumenta? Tipično, ne boste si priznali, da je lahko kakšen ameriški avto vendarle boljši, če ne vsaj primerljiv z EU ali jap avtomobili enakega cenovnega razreda in namebnosti. Vedno se boste obesili na nekaj tretjega nepomebnega, ki nima veze z določenim vozilom ali debato, ko vam zmanjka neumnosti pa vedno "asa" iz rokava, PLASTIKA
hysterical-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.325
2.988
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tud ce je delan v gradzu, ni to nobena referenca. Tudi voyajer pred leti (se vedno)?so delal v gradzu, pa tudi ne blesti.

O čem pa ti zdaj govoriš??
hysterical-1.gif

In kaj je narobe z Voyagerjem, ki je mimogrede zelo dober enoprostorec, če le nima italjanskega dizla pod pokrovom. Govorim o starejših v katerih je bil 2.5l VM motori dizel. Za novejšega z 2.8l dizel prav tako VM motori pa ne vem kako se kaj obnese. Vsekakor je pa zame zagotovo boljša izbira 3.8L V6 bencinar.

B81

22. jul 2007
37.708
10.973
113
KSZ

Ne zastopim kreganja okoli kvalitetne/nekvalitetne plastike v avtu.

Meni osebno je to bolj kot ne vseeno, saj ne šlatam plastike ne med vožnjo in ne, ko stojim pred semaforjem. Pa tričetrt ljudi zagovarja recimo nemško high class trojico, katere si večina itak ne more privoščit, tak da ne vidim, v čem je point.

Tista glede nepremakljivosti onega Sebringa...če stopiš na plin, se premakne, če pa te je strah, pa idi raje na avtobus.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.128
113
Titograd
Samo bejži z voyagerom, avto kupljen nov pa ti par mesecev po izteku garancije gre avtomatski menjalnik (menjavo pri nas bi naredili za 8k €, na srečo je popravilo v nemčiji stalo 5k €), poka plastika armaturke, ves čas nekaj poka po podvozju, menjani vsi končniki, stabilizatorji, crknilo centralno zaklepanje, pomik šip..... več se niti spomnim ne. Avto je vse to doživel do 4 let starosti, redno servisiran in to ni normalno. Sicer za vožnjo res udoben, ampak vedno nekaj narobe z njim in posledično menjanega pol avta. Uporabljan kot družinski avto.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.325
2.988
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Samo bejži z voyagerom, avto kupljen nov pa ti par mesecev po izteku garancije gre avtomatski menjalnik (menjavo pri nas bi naredili za 8k €, na srečo je popravilo v nemčiji stalo 5k €)

No to je res nenormalno! Tudi 5000eur za popravilo menjalnika je nateg oziroma že pravi rop! Nevem kateri menjalink imaš ampak rebuild kit za menjalnike v voyagerju stanejo nekje od 100$ do 300$ v ZDA. Nekaj je še poštnine in carine pa delo. Več, kot 1000eur ne more bit vse skupaj.
Osebno zelo dobro poznam tri lastnike Voyagerjev in so vsi zadovoljni. Eden ima let. '94 že šest let in brez problemov. Drugi ima tudi letnik okoli '94 cca 4 leta, brez problemov. Tretji je imel prav tako drugo gen. voyagerja, ga pred dvema letoma prodal in kupil novejšega (2007) s katerim do zdaj prav tako ni imel problemov. Njegovega prejšnega pa je kupil znanec, ki mu še vedno odlično služi. Vem še za nekaj lastnikov voyagerjev in kolikor je meni znano so vsi kar zadovoljni z njimi. Če drugega ne, še nikoli od nobenega nisem slišal toliko grozljivih pripomb čez ta avto, kot jih omenjaš ti.

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Kolegu tudi odlično služi Kia Sportage. Laufa brez problema že 3 leta. To, da je menjal že pol avta pa nikoli ne omeni.
tongue-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.325
2.988
113
Lublana
Obišči stran
Aja! Pa še to, od omenjenih znancev samo eden uporablja Voyagerja, kot družinsko vozilo! Ostali ga precej bolj zlorabljajo. Še najbolj Kolega, ki ima glasebno skupino in ga uporabljao za prevoz na koncerte. Štiri osebe plus precej težko ozvočenje in inštrumenti. Koncertirat se vozijo tudi do 500, 600, 700km...daleč v Italijo, Avstrijo, Madžarsko...Gre pa za G.Voyagerja II gen. 3.3l V6, bencin, avtomatik.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

all in all precejšna žalost od avta, okej si misliš 15k ni dosti, ampak edino za kakega dedeka ko mu je vseeno kak se avto premakne al pa tudi če se ne
smile-1.gif

Za tako konzervo je tut 15k dosti, glede da dobis za ta denar ne cisto opipano oktavijo, pa si gospod viktor ko se peljes.
Ta avto bi bil dober, ce bi stal pet jurjev, pol ok, si reces, qrc, dnara ni, novi avto bi mel, bom to kupil. Ne pa da se odpoves G6, oktaviji pa gres na to skropucalo.