(hiper)inflacija se bliža?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
En objekt ki bi se moral graditi stoji cca pol leta ker so sle cene zeleza tok gor. Prejsnji teden je dobavitelj klical investitorja ce bi lahko vseeno vzel zelezo po prvotni ceni, ker ma prepolno skladisce. Tko da zna kar nekaj trgovcev met z zalogami probleme kmalu.
Lokakni "gradbenik" je dobil v zadnjem obdobju dve pogodbi skenslane. Za obe je bilo zelezo ze placano vnaprej in je ze na skladiscu gradbenika!

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Pri svojih astronomskih dohodkih pa seveda ne vidiš ljudi, ki morajo gledati na vsak cent. :nigladek:
Če ti gre tako slabo, da moraš pri hrani gledat na vsak cent, potem nisi preveč brihten. Temu primerno se začni obnašat. Prvi korak je, da omejiš poste na forumu, poslušaš druge in se skušaš kaj naučit. Mogoče s časom zaslužiš še kak evro, da ne bo v trgovini taka drama.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in sajkek

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Če ti gre tako slabo, da moraš pri hrani gledat na vsak cent, potem nisi preveč brihten. Temu primerno se začni obnašat. Prvi korak je, da omejiš poste na forumu, poslušaš druge in se skušaš kaj naučit. Mogoče s časom zaslužiš še kak evro, da ne bo v trgovini taka drama.

Lažje je izvoliti Levico in potem poberejo tistim ki imajo preveč, da se porazdeli med ostale.

• Všeč mi je
Reactions: sad in sandra

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Lej ti, niso vsi v SDS da bi jim Janez na roke plačeval, več kot pol zaposlenih Slovencev je na minimalni plači, tudi pri penzionerjih je podobno.
In ti sedaj trdiš, da so vsi ti butasti? Ja sj so, če taki kot si ti lahko zinejo kar hočejo.
Saj, po tvoje jim Janez pomaga in jim deli štruce kruha, ki jih je predhodno iz kant za smeti pobral

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ne glede da je penzič bi lahko imel vikend , vrt ...recimo.pri.nas doma nas ne zanima cena jagod češenj višenj ameriskih borovnic malin...jabolk hrušk ker jih imamo doma.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Ne glede da je penzič bi lahko imel vikend , vrt ...recimo.pri.nas doma nas ne zanima cena jagod češenj višenj ameriskih borovnic malin...jabolk hrušk ker jih imamo doma.
A ti veš kolk folka živi po blokih? Če bi vsi imeli možnost, v denarju, bi v Sloveniji prostora zmanjkalo.
Malo je smešno posploševati težave glede na lastno polno rit.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Apollo8 in sandra

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ja in če si v bloku nesmes imet vikenda ? 99%blokarkev ima vikend da gredo lahko za vikend iz betona.

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Ja in če si v bloku nesmes imet vikenda ? 99%blokarkev ima vikend da gredo lahko za vikend iz betona.
Se delaš al si?
99% blokarjev je kvečjemu na minimalni plači. Kako si ti vikend privoščijo poleg najemnin in ostalih stroškov se mi ne sanja.
Mogoče se morajo Pa v SDS včlant, pol bodo pa imeli.

• Všeč mi je
Reactions: sad

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Preklet pyzdun, kje sem napisal, da te stvari veljajo zame. :nigladek: Hvala bogu imam dovolj, da mi ni gledati na vsak cent. Ti pa seveda vidiš samo lastno rit in ti za druge ni mar. Privoščim ti, da bi se nekoč znašel v taki situaciji, bi malo drugače gledal na okolico. :evil:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
99%blokarkev ima vikend da gredo lahko za vikend iz betona.
Aja? Jaz mislim, da nisem ravno največji revež, pa ga nimam. Tudi kolikor poznam sosede jih nimajo.
Ima(m)jo pa starše ja.

Izgleda sem res nesposoben šrot od šrota, da nimam zraven stanovanja še vikenda. Pa seveda premija pred blokom.

• Všeč mi je
Reactions: sandra

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Vidiš, tudi zarad takega razmišljanja in takih tepcev, desnica ne more dobit volitev in normalno sestaviti vlado.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Ti si retardirana. Sorry ampak drugace ne more bit. Nekdo ki z druzino zivi v premajhnem stanovanju v bloku si tezko kupi vikend. Naj ti strojni krozek zrihtat kak ogled mesta da bos dojela kako zivijo sodrzavljani ki niso z vasi
Sori ampak ravno blokarjem je smiselno kupit vikend, da se delno umaknejo iz betona. Tudi moja starša sta živela v manjšem stanovanju, zato pa sta si izmislila še vikend. Tako da jaz bi se Sandri opravičil na tvojem mestu. In kar nekaj blokarjev iz tiatega firtla je imelo vikede. Eni kolibe, drugi hiške, tretji še kaj več.

• Všeč mi je
Reactions: sandra

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.235
1.014
113
Sori ampak ravno blokarjem je smiselno kupit vikend, da se delno umaknejo iz betona. Tudi moja starša sta živela v manjšem stanovanju, zato pa sta si izmislila še vikend. Tako da jaz bi se Sandri opravičil na tvojem mestu. In kar nekaj blokarjev iz tiatega firtla je imelo vikede. Eni kolibe, drugi hiške, tretji še kaj več.
Eno je kaj je smiselno drugo so pa realne možnosti v danem trenutku. Verjem, da če bi imeli bi si družine prej večje stanovanje umislile kot pa vikend. In če upoštevaš kolk je zaposlenih na minimalki... Sory sm matematika ni filozofija, ne obramboslovje....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
A locis med trditvijo da je blokarjem smiselno kupit vikend in trditvijo da ima 99% blokarjev vikend?

nekdo ki si lahko kupi vikend, si bo kupil tudi vecjo osnovno nepremicnino. Seveda so izjeme ampak beseda “izjema” ni sopomenka za 99% delez.

poglej drugace: koliko od tvojih sovrstnikov je kupilo vikend (ne podedovalo, kupilo z lastno kupno mocjo)? Ne podpirat neumnih komentarjev prosim.