helikopter v Z zasavju

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
ahh... ni tak problem v tem, kako je policist zaščiten pri kontroli prometa. Problem so psihopati, ki streljajo!!!!
Pa ne zdaj mislit, da bodo z neprobojnimi jopiči in čeladami ustavljal, pa kontrolirali pas....
Nažalost se najde vsake xx let nek psihopat. Spomnim se izpred mnogih let, je nek psihič ustrelil 2 kriminalista. Mislim da se je pisal Plut. Bojan Plut.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Ne vem no, ampak tukaj se nekateri pogovarjate kot da vsak teden nekdo podleže strelnim ranam. Pa odklenjene pištole pa roke na pištoli itd... Če nekdo misli streljati ne pomaga nič v takem primeru edino da policaj že takoj strelja še preden reče dober dan....

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
Ne vem no, ampak tukaj se nekateri pogovarjate kot da vsak teden nekdo podleže strelnim ranam. Pa odklenjene pištole pa roke na pištoli itd... Če nekdo misli streljati ne pomaga nič v takem primeru edino da policaj že takoj strelja še preden reče dober dan....

Ja, eni ste pa res ta pravi. Vsako zadevo takoj posplošite in iz muhe slona.Smo v času, ko bodo policisti za svojo varnost morali kaj spremeniti.Nekdo je napisal nekaj o neprebojnih jopičih, pištole v rokah in takšno sranje. Takemu je brez veze odgovarjat.Ameri so res kavboji, ampak , živijo v svetu kriminala, kakršnega mi šele spoznavamo in je neizbežno, zato bo treba nekaj spremenit. Tako pač je.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.190
6.989
113
pri taščici
Sarkazem poba, za direkten strel od blizu je vsak kamen v cevi dober, na dolgo razdaljo skozi pločevino avta pa tudi snajper vprašljiv.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik tdi pravi:

Ja, eni ste pa res ta pravi. Vsako zadevo takoj posplošite in iz muhe slona.Smo v času, ko bodo ...
... Ameri so res kavboji, ampak , živijo v svetu kriminala, kakršnega mi šele spoznavamo in je neizbežno, zato bo treba nekaj spremenit. Tako pač je.

Ja, eni ste pa res tapravi!
A se nebi raje vprašal, kaj spremeniti v odnosih in vzgoji ljudi (slovencev), da bi ne bilo treba pri nas gledati ameriškega scenarija?
"Neizbežno in tista jajca ..."
stupid-1.gif
- malo morgen! Naredi državo tako, da se bodo ljudje videli v njej in bo slika zelo drugačna.

Do 90. leta pri nas kriminala skorajda ni bilo. Sedaj po tanovem se pa menda lepše živi, čeprav s kriminalom v porastu, ampak policaji bodo pa morali hoditi na šiht v oklepu in zaviti v kovter (če bo kaj nucalo). To kao bi morali vzeti v zakup!
aplauz.gif

Ja, eni ste pa res tapravi.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Citat:
Uporabnik Ice pravi:

Ja, eni ste pa res ta pravi. Vsako zadevo takoj posplošite in iz muhe slona.Smo v času, ko bodo policisti za svojo varnost morali kaj spremeniti.Nekdo je napisal nekaj o neprebojnih jopičih, pištole v rokah in takšno sranje. Takemu je brez veze odgovarjat.Ameri so res kavboji, ampak , živijo v svetu kriminala, kakršnega mi šele spoznavamo in je neizbežno, zato bo treba nekaj spremenit. Tako pač je.
ti si pisal nekaj v tej smeri...
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Enkrat sem že pisal, da bi morali spremeniti protokol zaustavljanja pri kontrolah. Mene osebno ne bi nič motilo, če me ustavi policist, pri tem pa drži roko na orožju-pištoli.Ker slej ko prej boste morali to početi, zaradi lastne varnosti. To bi motilo edino tiste, ki so že itak " prepotentni " in se v življenju nočejo držati nekih pravil in imajo vedno svoj prav.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik tdi pravi:

Ja, eni ste pa res ta pravi. Vsako zadevo takoj posplošite in iz muhe slona.Smo v času, ko bodo ...
... Ameri so res kavboji, ampak , živijo v svetu kriminala, kakršnega mi šele spoznavamo in je neizbežno, zato bo treba nekaj spremenit. Tako pač je.

Ja, eni ste pa res tapravi!
A se nebi raje vprašal, kaj spremeniti v odnosih in vzgoji ljudi (slovencev), da bi ne bilo treba pri nas gledati ameriškega scenarija?
"Neizbežno in tista jajca ..."
stupid-1.gif
- malo morgen! Naredi državo tako, da se bodo ljudje videli v njej in bo slika zelo drugačna.

Do 90. leta pri nas kriminala skorajda ni bilo. Sedaj po tanovem se pa menda lepše živi, čeprav s kriminalom v porastu, ampak policaji bodo pa morali hoditi na šiht v oklepu in zaviti v kovter (če bo kaj nucalo). To kao bi morali vzeti v zakup!
aplauz.gif

Ja, eni ste pa res tapravi.

Ja, seveda se strinjam. Ampak vzgoja traja nekaj let, problemi z kriminalom so pa tukaj, ta trenutek, zato je potrebno ukrepat že "včeraj".
Kar se pa tiče tvojega "kovtra in oklepa", nisem pisal o opremi , ampak o načinu delovanja policista pri kontroli in ustavitvi avtomobila. Če se že vse tako hitro spreminja, tudi vreme, se bo treba tudi tu drugače obnašat. Na žalost je čedalje več ljudi, ki so ponosni na svojo kriminalno dejavnost. No, tu pa pride " tvoja vzgoja", ampak to traja leta, tu so še človekove pravice , ker starš NE sme vzgajat mal bolj na trdo, pol pa dobimo razne izmečke in kriminalce.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Vzgoja kar naj traja nekaj let. Če sem natančen, smo jo že nekoč imeli, bili krasno izobraženi v njej, za kar nam je bila cela juga zavidna, v Evropi smo pa bili spoštovani. Brez tiste vzgoje kot podlage nas EU ne bi tako zlepa sprejela medse, ker smo za njo bili in bomo še vedno balkan!

Zločini se pa dogajajo in se žal tudi bodo. Tudi Švica jih ima, čeprav je tako odmaknjena od svetovnega trač dogajanja. Tudi pri nas se v populaciji 2 M ljudi tu in tam pojavi Metod Trobec, ali Silvo Plut, ali tale zdajle.

Če si bral njegov blog, ga je pisal pred enim letom in bil je javen. Marsikdo bi lahko iz njega povzel takšen črn scenarij, pa se ne bi moglo nič narediti. Tudi za onega v Grosupljem pred enim mesecem nazaj bi lahko marsikdo sklepal, da družinske razmere niso zdrave in je nevarno - pa ukrepaj, če smeš! NE SMEŠ, ker nisi Bog in nisi jasnoviden.

Ja, dobro bi bilo imeti organizirano neko javno službo kot spovednico, kjer si človek olajša dušo in dobi konkreten napotek. Npr.: "Pojdi tjale do Yumbo plakata, tam piše da zaposlujejo in boš lahko delal in dostojno živel in dostojno plačeval davke, ...

Ko se kriza povečuje in je stres čedalje večji, so pa posledice. Faše jih pa ponavadi nekdo čisto slučajen. V tem primeru je bil policaj, službeno. Namesto njega bi lahko bil tudi kakšen mimoidoči, ki bi mu "po nesreči" stopil na senco ...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
xx % državjanov je normalnih (naj bi jih bilo)...x državljanov so pa lahko tempirana bomba. Vsi ze zgražamo, ko kakšen psihopat skoči iz sence, nahebe pa nedolžen. In takšne psihopate je verjetno težko izloščiti. Za marsokoga se ve, da je "čudak" ampak do kje sega ta čudaškost in ali se lahko in njega razvije morilec, posiljevalec..... Psihologi, psihiatri po nekem dejanju opravijo en kup pogovorov in analiz, kaj je bilo... kako je bilo...zakaj je bilo..... in izdelajo mnenje.... ampak takrat je prepozno. Žrtev bi morala pa v delčku sekunde analzirati situacijo in ukrepati.
Če bi bilo več strpnosti, tolerance med ljudmi, (službeno ali privat) manj nevoščljivosti,...itd, bi se še zmeraj našel kakšen psihopat. Mogoče bi ga lahko samo prej opazili....

I

Izbrisan uporabnik #9334

Saj ... Ampak štos je, da tudi ko veš za potencialnega psihopata, mu v bistvu ne moreš nič in tudi strinjamo se, da mu ne smeš nič in omejevati njegovih (človekovih) pravic - dokler ne bo storil prekrška.
Samo poglejte, koliko družinskih tragedij se zgodi, čeprav so vsi vedeli, kaj se kuha. (Po drugi strani pa nikakor ne dovolim, da bi se okolica vmešavala v moje družinsko življenje.
tongue-1.gif
)

Ja, življenje je kjurba!
crazy1.gif
Jaz mislim, da tu lahko pomaga samo striktna vzgoja od malega naprej - o strpnosti in prilagajanju (toleranci) med ljudmi.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Vzgoja/zgled itak. Saj druge ni.
Se strinjamo, da nič ne moremo preventivno narediti, ker ne veš, ali bo psihopat res naredil škodo, ali je mogoče celo ne bo.
Ampak se sprašujem, zakaj se AFTER nekaj ne naredi.
Pa ne da se ga zapre v Polje ali Dob. Kako bo tak imbecil koristil družbi? Živi skoraj luksuzno na naše stroške, 80% prepričan pa sem, da ko bo prišel ven, bo še eno pizd.....naredil. A ni lažje in cenejše za družbo plačat 23centov za 9mm metek in se mu ga v glavo pošlje?
Dal bi mu izbiro 9mm, ali pa da doživljenjsko počne nekaj družbi koristnega.

Sem pa prepričan, da če policist nebi bil zadet in bi jima uspelo na licu mesta usmrtit psihopata, bi bila cela piz...... in bi naslovnice bile v smislu, da sta prekoračila pooblastila in da fant sploh ni bil tok napačen in da je še eni sosedi pomagal vrt preštihat in da bi še celo kaj dobrega iz njega ratalo.

Model je edino za pod rušo. Vem kako je potekala scena v Fužinah, je moj kolega imel nastavljeno pištolo na glavo in mi je malo opisal, kaj se je dogajalo. Sem iz istega "foha" kot on, s to razliko, da sem malo dlje stran in ni prišel k meni po strelivo.
Si probam predstavljat, kako bi bilo, če bi meni držal pištolo na glavo. Ne znam si. Vem samo, da če bi mi ga nekako uspelo obvladati in mu vzeti pištolo, bi ga direkt v glavo počil. Samo je problem v tem, ker bi ga jaz naj..... Pa čeprav gre za tvoje življenje.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Vzgoja/zgled itak. Saj druge ni.

Sem pa prepričan, da če policist nebi bil zadet in bi jima uspelo na licu mesta usmrtit psihopata, bi bila cela piz...... in bi naslovnice bile v smislu, da sta prekoračila pooblastila in da fant sploh ni bil tok napačen in da je še eni sosedi pomagal vrt preštihat in da bi še celo kaj dobrega iz njega ratalo.

Model je edino za pod rušo.
Tako je. Ko nekdo napade drugega, pa ni važno če je policist, z namenom odvzeti življenje (strel vsekakor je) kazen kot da je to storil.
Na psihiatriji naj pa orehe trebijo.... da ne bodo zastonj tablete jedli.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.353
7.450
113
No tu je se en vidik... zdravnik v vojski je predlagal da se mu prepove dostop do orozja zaradi psihicnih tezav. Menim, da bi takrat moral poslat obvestilo izbranemu zdravniku, saj je edino slednji pristojen da pacienta poslje k psihiatru . In ce pacient ne gre je IMHO njegova dolznost, da odredi prisilno napotitev (pogovorno hospitalizacijo, ceprav zdravnik odredi le prisilni pregled, o hospitalizaciji se odloca nato dezurni v sprejemni ambulanti psihiatrije) na pregled.

ker ocitno ej izbrani zdravnik pisal bolniske in celo predlagal pacientu da gre na invalidsko komisijo, ni pa prepoznal simptomov da je z njim nekaj resno narobe. namrec psihiatrinja je za medije hitro ocenila kako je fant dozivljal stisko in kako se je skusal "zascititi"...

Pa nocem iskat krivcev, vojska je IMHO se najmanj kriva ampak po nasi ljubi sloveniji enostavno hodi prevec pacientov ki so za na prisilno zdravljenje. In buzerirajo svojo okolico kot po tekocem traku. Sej nekaj casa si reces, pac vaski posebnez....ampak enkrat se pa vprasas zakaj bi ti trpel to njegovo k.urcevo posebnost.

In ta je bil ze od skoz poseben...vsi ki ga poznajo povejo da je bil mal poseben....zdravnik je ocenil da je celo tok poseben da je bolje da je na bolniski....zdravnik v vojski je ocenil da je tok poseben, da ne sme met orozja....ampak da bi ga pa prisilno spravili na psihiatrijo pa noben ni pomislil?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pri duševnih bolnikih v Sloveniji marsikaj odpove.

Če dam primer - Pred leti je en [cenzura] zabodel do smrti zobozdravnico v ambulanti. Tega so potem dali na Polje in potem, ko je čez par let rabil zobozdravniško pomoč, so ga odpeljali na Stomatološko kliniko. Niti enemu niso povedali, da je to ta tip... In potem je prišel spet eni drobni punci na stol, namesto, da bi ga kateri od 190, 90kg moških vzel v obdelavo...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Hja, verjetno z razlogom niso povedali..če bi bil jaz takrat njegov zobar in bi vedel, bi verjetno globoko počistil zob..
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.353
7.450
113
Sej so za petrovcica tud vsi policisti vedeli kaj je naredil pa ga ni noben "malo popravil" - temu se rece profesionalnost.

Je pa zaradi varnosti osebja dobro da ve s kom imajo o pravka