helikopter v Z zasavju

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Nekaj bi morali takoj naredit - vsem, ki imajo status invalida, takoj pobrati izpite.
Ker večina vse naredi, da ne bi delali, hodili v služno, potem pa napolno šušmarijo, izigravajo zakone, ...

Se mi zdi, da bi jih morali včasih pobrati predvsem mentalnim invalidom katerih predstavnik se najbrž oglašaš ne pa, da vse invalide mečeš v en koš in jih s tem še dodatno zaničuješ.
Predvsem pa ne veš, če je sploh imel izpit glede na to, da je imel na avtu nameščene ukradene tablice, tako, da ti priporočam, da v bodoče malo premisliš kak sestavek sproduciraš
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.206
6.992
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Nekaj bi morali takoj naredit - vsem, ki imajo status invalida, takoj pobrati izpite.
Ker večina vse naredi, da ne bi delali, hodili v služno, potem pa napolno šušmarijo, izigravajo zakone, ...
Jih ni dovolj cepla narava, dajmo jih še mi!
Jih boš ti potem v službo vozil iz nekih vukojebin. Čimprej začni, prostovoljno.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.013
6.239
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
ksz

... žalostno vse skupaj ...
frown-1.gif
... pa koji k. mu je rojilo po glavi da je šel ustrelit policaja?!!

Problem je, ker je ustrelil človeka, saj ne misliš da so policaji, vojaki, učitelji ...več vredni kot kmetje, še enkrat problem je ker je šel ubiti človeka in to načrtno in tak bi moral dobiti najvišjo kazen, kar tudi bo, razen če ne bodo sodniki zafrknili kot pri plutu.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.013
6.239
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ksz... Glede na vse bo polucijski sindikat izsilil drugačne postopke ustavljanja aka american way... Sicer nas, ki smo razumni to ne bo motilo, jih bo pa marsikateri zaletav mladec poln samega sebe dobil po kepi pri normalni kontroli ko bo pametil in utrujal (pač previdnost je mati modrosti, določeni uniformiranci pa bodo malo pumpali ego). Ven iz avta, naslon na havbo, noge narazen in preverba. Za otresanje pa marica in kazen. Sem pa prepričan da bi marsikateremu Alter upirabniku to privoščil, glede na to koliko so pametni in ne znajo držati jezika za zobmi...
V svojem 25 letnem vozniškem stažu še nisem doživel maltretiranja kot ga nekateri dnevno, plačal sem nekaj kazni, a nikdar neupravičeno (samo zaradi hitrosti in telefona). Tudi samo opozorilo sem dobil. Če imate nekateri stalne probleme z avtoritetami se čimprej naročite pri psihiatru, da ne bo prepozno...

No no, s tem se ne strinjam, ko pa bo kakšen prepotentni policaj streljal tja v tri krasne pa se boš zopet jokal češ kakšni so. Policajem je treba dati predvsem opremo, najprej opremo za policaja ( orožje, obleka..) nato pa še avto, če bi imeli vsaj kamere, računalnik in dobre gume gor bi bil že uspeh, žal pa sindikatom dol visi saj so zlimani s politiko.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Jst pa mislim , da ni problem v opremi, ampak v protokolu ustavljanja iskanih vozil, kjer sta dva policista brez podpore vsaj še dveh, premalo.Vedeli so, kaj so iskali, da je lahko potencialno oborožen, nesrečnik je pa stopil verjetno do avtomobila, kot v rutinski kontroli. Vedno kritiziramo amer. policaje, kako paranoično gredo v takšne akcije. Ampak, z tem se zavarujejo pred takšnimi morilci.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Ni treba bit kaj posebno brihten, da nebi mogel ugotovit, da bi policaj napisal kazen v višini nekaj vojakovih plač (tuje tablice, neregistriran avto, izpit?.....) vojaku se je pa snelo in ga je počil. To je vsa logika.

Takšne primere bi se dalo zmanjšat edino z bolj življensko kaznovalno politiko, vendar za kaj takega pri nas ni politične volje, saj država s kaznimi dobro služi. Za politike je očitno pač en policaj samo kolaterarna škoda, kar je razvidno iz izjav sindikatov, medijev...
Kar berite, kaj pišejo mediji, pišejo o premajhnih plačah policistov, o slabi zaščitni opremi, o tem da so vojaka sedaj suspendirali .... in podobne traparije. Noben se pa ne vpraša kaj je bistvo tega dogodka, torej koliko kazni bi vojak dobil in kako bi to vsoto vojak lahko plačal. To je izgleda tabu tema vmedijih in tudi na tem forumu.

Noben (nov) zaščitni jopič, čelada ali višja plača policista nebi preprečila tale strel v glavo.
Za tiste, ki bi radi uvedli ameriški sistem ustavljanja, ali bi želeli tudi da jih počijo toliko kot v Ameriki? (policajev in voznikov)

Kaj bi ti sedaj rad da najmanj štirje policisti ustavljajo en avto ob običajnio kontroli? Da vsak policaj dobi Patrijo, pa da ne izstopi iz nje? Glej če se vojaku utrga lahko tudi bombo vrže v Patrijo, pa bo še kak več mrtev. Pa koliko nedolžnih in neoboroženih bodo napsihirani policaji ustrelili, ko se jim bo zdelo da je kdo naredil kak napačen gib, npr. segel po mobitelu? To te pa ne skrbi, vsak si bo sam kriv kajne. Pa saj v Litiji je bilo policajev tam dovolj, vsekakor več kot dva, pa to ni preprečilo streljanja.

Problem tega dogodka so neživljenske kazni, (inkasantski sistem) ampak oblast tega ne bo priznala, samo zato, da bodo lahko še naprej visoko kasirali, denar bo pa na koncu pristal v kaki davčni oazi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zelo enostaven odgovor obstaja na tvoje nakladanje...
Ne delaj neumnosti aka prekrškov. Če jih delaš, poleg tega še zavestno, potem tudi odgovarjaj za posledice. Zakaj, zavraga morajo biti retardiranci ki delajo prekrške neke vrste junakov in se za njihova dejanja išče sto in en izgovor?
Vsaka država ima represivne organe. In se točno ve čemu so in kakšne so njihove naloge.
Filozofiranje v smislu kako bo plačal kazni, pa zaradi njih se mu je scufal... Je en velik bulshit. Tipo naredi prekrškov in KD za enotedenski nakupovalni seznam, a potem bi on jokal kako in kaj... Preje naj bi mislil na to, alterzagovornikom takih retardov pa... Odrastite, čimpreje.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Filozofiranje v smislu kako bo plačal kazni, pa zaradi njih se mu je scufal.
Ja , vsake tolk je treba pričakovat da se bo komu zaradi kazni scufalo in pred tem jih ne reši nobena oprema in višja plača. Kazen za popolnoma enak prekršek lahko enega porine v ekonomsko katastrofo iz katere se nikoli več ne potegne, drugi pa plača z levo roko, še več, vsako leto vrže šop denarja na policijo, kao to je za kazni, ki jih bom naredil v prihodnje in policisti ga sploh ne ustavljajo več, to je že stara praksa za priviligirane lokalne džeke, polne denarja sumljivega porekla.
Kje je potem smisel vzgojne kazni
bonk.gif

Ponekod imajo višino kazni glede na prihodke in v tem primeru je kazen vzgojna tudi za bogataša, ampak ko to omeniš našim, so pa vsi na okopih.
Če hočejo zavarovat svoje uslužbence, bi morali uvest ta sistem plačila po dohodku, al izključno kazni v drugi kaznovalni obliki, ne več v denarju.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...konec koncev, ni važno ali ga je ustrelil vojak, ali bi ga pa potapljač. Težava je v tem da je imel ta človek psihične težave že celo življenje, časi so pa tudi takšni da gre človeku hitro čez rob ker nima več kaj izgubiti (seveda za to ni opravičila da nekoga ustreliš amapak tukaj so zadaj še psihične težave), enako je pri trčenjih v tunelih.....naj kdo napiše koliko trčenj je bilo do leta 2008 v te niše, oz. družinskih umorov in samomorov. Enostavno je sedaj nekako vsak zase, služb ni in jo je težko dobiti, s tem ni denarja da se preživljaši, tajkunom ki so nakradli nič ne morejo, navadnemu človeku pa rubijo za par 100 eur, na koncu ima nekdo še psihične težave in zadeva gre čez rob sploh ker se ta jajca od recesije ipd vlečejo že kar nekaj let. Največji problem je pa v dražvi, ker v SLO obstajajo institucije za prepoznavo in zdravljenje takšnih psihičnih bolnikov, v tem primeru so sedaj vsi glasni iz vseh strani in postavljajo diagnoze, kot pa prebiramo pa vsi vedo za njegove težave že več let, ampak se noben ni premaknil, ker se jim enostavno ne da ukvarjati s tem dokler ne poči, in počilo je pa sedaj. Imam občutek da se bo še kaj takšnega zgodilo v teh časih...nažalost.

pa še off topic: Sem mnenja da bi morali ponovno odpreti policijsko šolo, takoda bi imeli profesionalne policaje, ne pa da je sedaj skoraj vsak kekec z nekim "tečajem" lahko policaj. To da so zaprli šolo je po mojem mnenju takšen fail da jih je lahko sram.

Nazadnje urejeno:

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Potem bom jaz imel v prtljažniku vedno dve gajbe jabolk
smile-1.gif

Mislim, katere floskule tle eni prodajate.
Kazni morajo biti, če ne ne bo reda.
Da bi bil kakšen sistem boljši od obstoječega, se popolnoma strinjam. Da pa naj bod kazni mile, da se ne bo folku odtrgalo in da ne bi slučajno streljal na policijo - ta je pa bosa
smile-1.gif

Fant je pač [cenzura], nesposobnež, in takih je v vojski največ, povsod drugje jih je manj - to je dejstvo, ki mu ni moč oporekati.
Je pa zelo narobe, da bo sedaj družba plačevala stroške sodišča, odvetnika, zdravljenja in prevzgoje, namesto da bi vse to padlo na njegovo familijo, ki nosi največji delež tega, zaradi česar je fant postal to, kar je.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
To da so zaprli Tacen, je samo plus, ker so policaji bili osnovnošolci, ki so jih vzgojili čisto po svojih željah.
Sedaj pa ne more iti za policaja kar vsakdo. Izobrazba se je malce dvignila. Ta merila bi morali dvigniti tudi pri sprejemu ljudi v vojsko. Tečaje naj kar podaljšajo in policijo vzporedno z službo še naprej usposabljajo.

Nazadnje urejeno:

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zelo enostaven odgovor obstaja na tvoje nakladanje...
Ne delaj neumnosti aka prekrškov. Če jih delaš, poleg tega še zavestno, potem tudi odgovarjaj za posledice. Zakaj, zavraga morajo biti retardiranci ki delajo prekrške neke vrste junakov in se za njihova dejanja išče sto in en izgovor?
Vsaka država ima represivne organe. In se točno ve čemu so in kakšne so njihove naloge.
Filozofiranje v smislu kako bo plačal kazni, pa zaradi njih se mu je scufal... Je en velik bulshit. Tipo naredi prekrškov in KD za enotedenski nakupovalni seznam, a potem bi on jokal kako in kaj... Preje naj bi mislil na to, alterzagovornikom takih retardov pa... Odrastite, čimpreje.
A tole tvoje pa ni prazno filozofiranje.
Ja sej tip je naredil prometni prekršek, potem še ustrelil policaja, in za svoja dejanja bo odgovarjal. Sam si je kriv. Vidiš kak problem?
A napišemo še, da policaj ni dovolj poskrbel za svojo varnost zato jih je fasal? Da bo stvar povsem čista in zakonita?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Mislim, katere floskule tle eni prodajate.
Kazni morajo biti, če ne ne bo reda.
Da bi bil kakšen sistem boljši od obstoječega, se popolnoma strinjam. Da pa naj bod kazni mile, da se ne bo folku odtrgalo in da ne bi slučajno streljal na policijo - ta je pa bosa
smile-1.gif
.
Kazni so, pa visoke so tudi, torej po tvoje red je. Pravzaprav je po tvoje vse v najlepšem redu. :)

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Problem je v tebi in tebi podobnim, ki za vse krivite visoke kazni. NE delaj prekrškov, spoštuj zakon, pa ne boš mel problemov. Mene so v 20 letih 3x ustavili, 2 x sem plačal ker sem bil kriv. Pri meni ni problema... Pri tebi pa očitno je... Še toliko bolj, ker na vsak način opravičuješ vožnjo z ukradenimi tablicami, pa brez izpita... Normalnemu človeku se kaj takega ne more zgodit.. tebi se očitno to dogaja, drugače nebi pisal takih hm... izjav, kot jih... Tu pa je problem, a ne?
Zaradi mene so lahko kazni za ukradene tablice pa brez izpita 3000 EUR... Briga me... Spoštujem zakon, če se pa kdaj "pregrešim" - GSM, pas, znak... pa pač plačam tistih 60-80 EUR in življenje gre naprej...

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Kazni sploh niso visoke
smile-1.gif

Vsekakor pa ni vse v najlepšem redu. Policije sploh ni več na cesti, tako kot je bila včasih, še deset let nazaj.
Jaz bi jih povečal. Bi pa tudi spremenil sistem, se pravi, glede na plačo oziroma na premoženje.
Kazni so čudne. Za pas so nepotrebne, ker če sem nepripet, ogrožam sam sebe, če pa sem pod vplivom alkohola, pa ogrožam tudi druge. Pa če imam slabe gume na avtu, potem ogrožam tudi druge.

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Kazni sploh niso visoke
smile-1.gif

Vsekakor pa ni vse v najlepšem redu. Policije sploh ni več na cesti, tako kot je bila včasih, še deset let nazaj.
Jaz bi jih povečal. Bi pa tudi spremenil sistem, se pravi, glede na plačo oziroma na premoženje.
Kazni so čudne. Za pas so nepotrebne, ker če sem nepripet, ogrožam sam sebe, če pa sem pod vplivom alkohola, pa ogrožam tudi druge. Pa če imam slabe gume na avtu, potem ogrožam tudi druge.
ker zdravljenje krije zavarovalnica in ob hudih poškodbah presega tvoja vplačila, lahko si tudi trajno invalden te dajo invalidsko v penzijo po parih letih dela pa potem 50 let vlečeš invalidsko... ja tudi če samo sebe ogrožaš mora biti kazen. lahko daješ tudi slab zgled otokom, potem bodo še oni sebe ogrožali...

bi pa veljalo del kazni dati v posebne sklade za žrtve norih voznikov za zdravstvo, ki se mora s takimi uvarjati...