Harvey Norman resnica

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.423
3.730
113
Prijatelj dela v BB in je zadovoljen, problem je edino ker jim vedno visi nad glavo strah pred odpuščanjem (ampak kje pa ne).

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Prijatelj dela v BB in je zadovoljen, problem je edino ker jim vedno visi nad glavo strah pred odpuščanjem (ampak kje pa ne).

Pol je pa eden zeeeelo redkih, ki je zadovoljen tam.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
Slovenija ima vsaj pol trgovin preveč. Sedaj ko pa se preko spleta kupuje v tujini pa sploh. Pred desetletjem je še bila ”vizija” da slovencem ne bo nikdar denarja zmanjkalo, počasi se bo tudi to zgodilo. Jaz sicer zelo malo zapravim v tujini, vendar se ta znesek strmo vzpenja. Srečno, trgovci.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Jaz grem v Harveya in v BB pogledat nek izdelek (TV,..)
Potem ga pa preko spleta naročim
smile-1.gif

Prvič je ceneje drugič pa, ko vprašaš o kakšnem dodatnem popustu (recimo na gotovino) pa nočejo nič slišat.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Eni kle gor ste res hude naivčine, ko govorite, da ni problem poklicat delovne inšpekcije in vklopit sindikata itd..
V republiki Bananastan v kateri živimo lahko kapital dela kar hoče.

Samo par preverjenih primerov:
- delavec je v enem od retailov delal decembra vsak dan v tednu cel dan in je prijavil delodajalca, slednji je dobil samo opozorilo;
- menda (da se ne bomo kje vlačili po sodiščih) so v LJ samo trije inšpektorji za delo, ki niso podkupljeni oz. podkupljivi;
- pogodbe so marsikje po retailu kot ste že sami ugotovili od 8h do 16h, dejansko pa je folk tam po 10-12 ur;
- neposlušnega delavca se da vedno zelo lepo odpustit in to brez posledic, vem za nekaj lepih primerov brez posledic inšpekcije;
- grožnje z izgubo službe so pa itak stalnica v večini retailov.

In še o striženju ovc: kam bo šla mama samohranilka s krediti in nepreskrbljeno deco? Sikat šefu sigurno ne, ker ve, da službe tam zunaj ni. Zdej ne zagovarjam samo malega človeka, sej si je za svojo usodo delno ali celoti tudi sam kriv, ampak pri nas je sistem kot tak že zdavnaj odpovedal in ovce morajo biti tiho in se zavedat, da je služba očitno res privilegij.

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ne more it, ker bo sicer družina crknila.
Če bodo vsi šli bo crknil delodajalec... pa ne bodo, ker ovce vedno so.
Mah, dej ne seri. Družina rabi vsaj jurja mesečno za normalno preživetje (če ima streho rešeno). In recimo, da si edini zaposlen? Kaj, boš rekel, jebit.e se in šel? Kam? Prosit na Tromostovje? Ker froci ne bodo mogli eno leto brez hrane bit, položnice tudi ne čakajo več tako kot v socializmu, če jih bo pa morda kdo blagovoljil plačat, vrtec, šola.
Lahko govorit, če si doma in nimaš stroškov. Ali pa 50 jurjev vezanih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Heh

Imam podobno situacijo doma... Rešitev? Za tistih 400€ je bolje da je doma in mi deco čuva oz. je gospodinja. Lažje bom sam našel job, kjer bom pokril teh 400€ z lahkoto...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem ravno par dni nazaj nekaj kupil v Harveyu in je bil prodajalec zelo prijazen. Na koncu me je samo enkrat vprašal za zavarovanje artikla in po zavrnjenem odgovoru ni več silil, tako, da imam osebno dobro iskušnjo.
Je pa stvar v tem, da je takoj po prvi uporabi stvar crknila in sedaj ne vem, ali nesi nazaj ali na servis, kjer bo stvar stala sigurno 44 dni od 45-tih. Od nakupa ni še minilo 8 dni. Kaj narediti?

sad

Guru
24. avg 2007
21.033
9.668
113
Opiši situacijo in prosi za zamenjavo, če je možno. Niso ti pa dolžni zamenjat. Tako da, ostane garancija.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
in ovce morajo biti tiho in se zavedat, da je služba očitno res privilegij.

Lahko pa dajo odpoved, ustanovijo svojo verigo trgovin, vržejo par mio EUR v zaloge, prodajajo pod ceno, uvedejo 4 urni delovnik in dajejo svojim podrejenim 3k€ neto plače...
cool-1.gif
pa, da ne bodo lačni, kot "avtorica" topica, jih še 2x na dan peljejo na malico.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.915
6.974
113
V teh zalogah ni niti centa, to vse dobatelji sami financirajo oz je ne reverzu, plačilni rok pa 60 ali 90 dni.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.566
335
83
Kras
www.mtl.si
Uveljavljaj stvarno napako in izberi menjavo. So ti dolžni zamenjat.
Pa seveda prej se še lepo z njimi pogovori brez tega, morda ti bodo takoj šli na roko brez zahtevanja svojih pravic. V takih primerih lahko potestiraš odnos trgovine do kupcev.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Heh

Imam podobno situacijo doma... Rešitev? Za tistih 400€ je bolje da je doma in mi deco čuva oz. je gospodinja. Lažje bom sam našel job, kjer bom pokril teh 400€ z lahkoto...
Ok,ti boš,pa še dva sta v familiji, pa če se vsaj eden od dveh zna normalno obrnit, je res bolje tako. Samo mdons je procent ločenga folka precej visok in ti krvavo rabijo tistih 500, 600 ali 700 ojrov, ki jih dobijo.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Zgodba ni tako črno-bela.
Ampak zakaj pa potem tako drago plačujemo državni aparat za nadzor, čene odigra svoje vloge? Če smo nekonkurenčni v trgovini ali gospodarstvu dajmo potem raje vse skupaj zapret.

A veš kaj je sramotno? Da ljudje hodijo v službe in morajo kljub temu hodit na Rdeči križ po pakete s hrano.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Med drugim tudi zato
smirk-1.gif
:

Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Jaz grem v Harveya in v BB pogledat nek izdelek (TV,..)
Potem ga pa preko spleta naročim
smile-1.gif

Prvič je ceneje drugič pa, ko vprašaš o kakšnem dodatnem popustu (recimo na gotovino) pa nočejo nič slišat.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.443
424
83
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
A veš kaj je sramotno? Da ljudje hodijo v službe in morajo kljub temu hodit na Rdeči križ po pakete s hrano.
Agree. Ampak ti po drugi strani trdiš, da se v praksi delodajalcu, ki ti "omogoča" obiske rdečega križa, lahko samo ponižno prikloniš in pridno kimaš, čeprav te nateguje po dolgem in počez
confused-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Ne, daleč od tega.
Je pa cel sistem tako gnil, da bo mali človek v 99% potegnil takratko, to je narobe.
Mali človek nima zaupanja vredne inštitucije na katero bi se lahko obrnil in katera bo objektivna.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Sem ravno par dni nazaj nekaj kupil v Harveyu in je bil prodajalec zelo prijazen. Na koncu me je samo enkrat vprašal za zavarovanje artikla in po zavrnjenem odgovoru ni več silil, tako, da imam osebno dobro iskušnjo.
Je pa stvar v tem, da je takoj po prvi uporabi stvar crknila in sedaj ne vem, ali nesi nazaj ali na servis, kjer bo stvar stala sigurno 44 dni od 45-tih. Od nakupa ni še minilo 8 dni. Kaj narediti?
Jaz sem tako crknjen monitor prinesel nazaj in so ga brez besed zamenjali (pa je minilo že 10 dni, ne samo 8), še preverjali niso, ali dela ali ne.
Je pa to bilo 7 let nazaj, lahko da je sedaj drugače.