Hare Krišna?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Imam sošolca te vere, čisto ok je, ima pa pač razmišljanje čisto drugačno kot večina folka tukaj. Tako kot muslimani spet razmišljajo in živijo drugače.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
višja zavest, mantra in življenje brez mesa sem že večkrat slišal, pa ne vem kakšen smisel imajo te stvari.....
wink-1.gif

Toliko kot si želiš, da imajo. Če si mal zgubljen pač poiščeš eno od skupin (npr. vere) in se "najdeš", ker te končno eni sprejmejo (vsaka vera potrebuje vernike). Če se pa dobr počutiš in si zadovoljen sam s sabo pa ne boš šel iskat nobene pripadnosti, ker je ne rabiš.

Hare Krišna... pač še ena vera.

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
hahaha
smile-1.gif

ja, pa majo res tko, da bhakte (duhovniki) ob odločitvi za vstop v tempelj odrečeju preomženju oz. ga darujejo pač templju, ampak ISKCON člani ne živijo nujno tam. Super majo pa ob nedeljah zastonj vegi hrano, ker po njihovo prasada, sveta hrana, uteleša krišno in oni na ta način širijo vero.

men so lahko čist kul, če niso preveč radikalni in me ne skušajo prepričat, naj se včlanim....sem pa dobla občutek, da gre tja predvsem folk s problemi, pač new age iskanje samega sebe, in če mantraš cel dan (celo mantro ponovit 16x108, kolikor je kroglic na molilni verižici, če se ne motim) te pa re szaposli, da ne misliš na svoje probleme
smile-1.gif

bhagavad-gito prodajajo pa po pet evrov, to jim štejem pa v plus
smile-1.gif

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Zdaj sem se spomnil REFRENA te pesmi, ki jo pojejo "hare krisna, hare krisna, krisna krisna, hare rama" ... In se mi poje :D

A tipi hodijo cel dan po MB ? ker jaz sem jih na teznu vido ...

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Zdaj sem se spomnil REFRENA te pesmi, ki jo pojejo "hare krisna, hare krisna, krisna krisna, hare rama" ... In se mi poje :D

A tipi hodijo cel dan po MB ? ker jaz sem jih na teznu vido ...
hare krisna hare rama
najboljš ljubljanska je salama

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Babette pravi:
Priporocam da si preberete knjigi V imenu Krsne in Bhagavad Gita.
Na svetu je toliko prevec nasilja in negativnih misli, da bi lahko to marsikomu pripomoglo k bolsemu zivljenju.
Vse za dobrega duha.

@Nobody, to kar si ti videl, je vsakotedensko zbiranje bhakt.
Gre pa takole harinam:
Hare Krsna
Hare Krsna
Krsna Krsna
Hare Hare
Hare Rama
Hare Rama
Rama Rama
Hare Hare

Jaz tule ne razumem analogije! Muslimani se borijo v imenu vere - se pravi, neka transcendenca jih gnete skupaj. Potem pa praviš, da je na svetu vse preveč vojn in da naj se pacifisti oz. tisti, ki to želijo postati, pridružijo spet eni skrajnosti, ki je zopet nek beden metafizični pojav. Kako gre to skup?

To je isto, kot če bi si posrano rit brisal z drekom. Najprej je treba določene spucat do kraja, da se lahko mirno živi ... Če se koljejo za bogove, zakaj se potem preprosto ne poženejo vsi v prepad in živijo v paradižu? Še ene trikrat bi jim morali čestitat, ha?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Koljejo se za denar. Edino vodja omenja boga, ker več folka pade na "Borite se za vsemogočno bitje!", kot pa na "Borite se zame, navadnega smrtnika! (pohlepnega)".