Hare Krišna?

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Babette pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

Danes so šli s kočijo po MB. Kakih 100 jih je bilo.

Sicer pa poznam žensko (videl trikrat, neka daljna žlahta), ki je pripadnica ne vem katere sekte, mogoče celo te, in enkrat letno imajo gang bang vse povprek. Mož tolerira, mi a imeli odprta usta, ko sta to razlagala.
bonk.gif

me pa ne motijo drugače.

Pripadniki Krsne imajo odnose sele po tem ko se zavezejo partnerju, tako da nebo nic iz tega kar si navedel.
wink-1.gif

kot je meni znano nič od tega ni res. odnose imajo isto kot vsi ostali...

B81

22. jul 2007
37.094
10.585
113
Sem se pozanimal. Ona je priča od jeha ali jehe, no jehova priča je.

pnd

Zelenc'
15. jan 2008
18
0
1
Glede Hare Krišna:
V Ljubljani imajo Hare Krišna center, noter živi približno 15 menihov, ki prakticirajo Bhakti yogo, ostali praktikanti živijo zunaj centra, hodijo v službe, šole in so povsem normalni ljudje. Vsakdo prakticira proces kolikor je v njegovi moči, priporočljivo je sledenje 4. regulativni načel (ne jedo mesa, nimajo izvezakonskih spolnih odnosov, ne igrajo iger na srečo, se ne drogirajo oz. pijejo alkohola), vse zaradi višje zavesti (zavesti Krišne (Boga)). Glavna "dejavnost" pri prakticiranju Bhakti yoge je petje/recitiranje Hare Krišna maha mantre (Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare) s pomočjo katerega se začne odkrivati prava narava živega bitja, smisel obstoja..., stranski učinki mantre pa so umirjenost, občutek sreče, začnejo se zmanjševati slabih lastnosti, ki jih imamo: zavist, jeza, pohlep, pohota,.... Cel proces temelji na starodavnih Vedah (nad 5000 let) in ne gre za kakšno novodobno sekto. Če koga zanima še kaj več naj kar vpraša.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik pnd pravi:
Glede Hare Krišna:
V Ljubljani imajo Hare Krišna center, noter živi približno 15 menihov, ki prakticirajo Bhakti yogo, ostali praktikanti živijo zunaj centra, hodijo v službe, šole in so povsem normalni ljudje. Vsakdo prakticira proces kolikor je v njegovi moči, priporočljivo je sledenje 4. regulativni načel (ne jedo mesa, nimajo izvezakonskih spolnih odnosov, ne igrajo iger na srečo, se ne drogirajo oz. pijejo alkohola), vse zaradi višje zavesti (zavesti Krišne (Boga)). Glavna "dejavnost" pri prakticiranju Bhakti yoge je petje/recitiranje Hare Krišna maha mantre (Hare Krišna Hare Krišna Krišna Krišna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare) s pomočjo katerega se začne odkrivati prava narava živega bitja, smisel obstoja..., stranski učinki mantre pa so umirjenost, občutek sreče, začnejo se zmanjševati slabih lastnosti, ki jih imamo: zavist, jeza, pohlep, pohota,.... Cel proces temelji na starodavnih Vedah (nad 5000 let) in ne gre za kakšno novodobno sekto. Če koga zanima še kaj več naj kar vpraša.
smile-1.gif
zanima mene:

-ne jedo mesa.... zakaj ni priporočljivo jesti meso (duhovno in telesno), samo meso ali vse živalskega izvora
-vse zaradi višje zavesti...kaj je višja zavest
-petje/recitiranje Hare Krišna maha mantre....kaj je to mantra

hvala!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
To so tisti, ki vlačijo vola s sabo po ulicah?

Bivši sosed je bil pred leta nazaj na enmu njihovem srečanju v Kočevskem Rogu ali tam nekje.

Veliko se ni spomnil ker je bil stalno zapohan.
bonk.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Predvsem jeze nimajo, ja
hysterical-1.gif

V Izoli so smrdeli cel vecer in peli ena in isto, kot pokvarjena plosca..klasika.. dobro, bmk in grem mimo, a ni hudic... opazim ene 5 fantov, ki ene 5m od njih zapojejo eno pesem, lepo, tako kot se spodobi.. bolj iz provokacije, kot kaj drugega.. in pride "sefe" krisne do njih in zacne pizdakat, kaj se grejo, da ima danes krisna koncert in da naj se poberejo, nic kaj "na nivoju visje zavesti"
smirk-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
a boš šu hare krišni?
grin1.gif
hysterical-1.gif

višja zavest, mantra in življenje brez mesa sem že večkrat slišal, pa ne vem kakšen smisel imajo te stvari.....
wink-1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Dec ti kr lepo naprej jej tako kot si do sedaj. To je še najbolj zihr
wink-1.gif

Višja zavest je ko greš s kolegi na pivo, mantro si pa itak skos ponavljaš: Zdej zdej bo konc šihta
smile-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.650
10.856
113
kako lahko sploh srečno živijo..a majo sploh kak cilj v zivljenju, al pac cakajo da umrejo..ker boring lajf.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Babette pravi:
Priporocam da si preberete knjigi V imenu Krsne in Bhagavad Gita.
Na svetu je toliko prevec nasilja in negativnih misli, da bi lahko to marsikomu pripomoglo k bolsemu zivljenju.
Vse za dobrega duha.

@Nobody, to kar si ti videl, je vsakotedensko zbiranje bhakt.
Gre pa takole harinam:
Hare Krsna
Hare Krsna
Krsna Krsna
Hare Hare
Hare Rama
Hare Rama
Rama Rama
Hare Hare

Babette
13.gif

A nisi ti včasih podila ljudi pločnike jest? Še posebej če niso imel dokazila o slovenstvu za sedem kolen nazaj?
d055.gif

Ja prav fajn je videt, da si zdaj v drugem filmu!
cool-1.gif

Sem jaz vedel, da iz tebe še nakaj bo
nahrung002.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Enkrat sem imel ''čast'' na kratko spoznati enega ''pripravnika'' za Hare Krišna sekto. Mi je lepo razložil, da mi živimo narobe. Za primer mi je dal živali, točneje srno. Ne hodi v službo, ne zanima je materialni svet, ne je mesa, ne drogira se, ne pije alkohola, bla, bla,... In ga vprašam, kaj je on že storil v tej smeri, pijan in zakajen je bil vsak dan (tisti teden, ko sem ga videval na morju...), pa mi je odgovoril, da je v službo že nehal hoditi, ostalo pa počasi...
bonk.gif