Hamburger ?

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.492
2.522
113
1761202294871.png

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.534
10.716
113
Niti tok niso reveži pri NSi, da bi jamranje do konca prebral. Omenja tako nedeljsko zaprtje trgovin kot korona lockdown.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.746
3.569
113
Lublana
Obišči stran
Se pravi ne bo nobene spremembe realno. En drag burger joint je zamenjal drug. Če se hočeš najest moraš še vedno nekam drugam.
Jaz se v Hoodu dobro najem ampak mora bit pa dvojni pa še mnogo okusnejši je, kot je bilo tista žagovina od Larsa. Mene bolj zanima ali bo Hood na tej lokaciji laufal ali jim bo McD vse stranke pobral tako, kot je L&Svenu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.534
10.716
113
Se pravi ne bo nobene spremembe realno. En drag burger joint je zamenjal drug. Če se hočeš najest moraš še vedno nekam drugam.
Za najest se, si skuhaj kilo makaronov, pa zalij s fejst močnato omako, al pa zavij v neko delavsko menzo, pa se boš najedu. Za normalnega smrtnika je pa en burger s krompirčkom čisto dovolj. Cene so pa od korone dalje ponorele povsod, tako je in nič drugače. Če grem ven jest, hočem jest dobro, za mega delavske malice pa nisem več najstnik, fizično pa tud ne delam.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

sousis

Guru
16. nov 2019
1.762
1.186
113
Sem te dni organizirala eno decembrsko malo bolj fensi večerjico za par ljudi... In ugotovila, da je brezveze hodit v restavracije z "normalno" hrano kjer za 15-20 evrov dobiš v fritezo vržen dunajc in pomfri, če za 25-30 evrov dobiš glavno jed v npr. Strelcu na Ljubljanskem gradu ali v celi vrsti restavracij z raznimi zvezdicami. Se mi zdi, da so neke te "povprečne" restavracije postale relativno predrage glede na naše plače, fensi hrana pa je relativno ugodna, če pogledaš kaj za to dobiš. Mogoče bi morali pozabit na prehranjevanje zunaj, razen 2x na leto za posebne priložnosti.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.530
9.657
113
Sem te dni organizirala eno decembrsko malo bolj fensi večerjico za par ljudi... In ugotovila, da je brezveze hodit v restavracije z "normalno" hrano kjer za 15-20 evrov dobiš v fritezo vržen dunajc in pomfri, če za 25-30 evrov dobiš glavno jed v npr. Strelcu na Ljubljanskem gradu ali v celi vrsti restavracij z raznimi zvezdicami. Se mi zdi, da so neke te "povprečne" restavracije postale relativno predrage glede na naše plače, fensi hrana pa je relativno ugodna, če pogledaš kaj za to dobiš. Mogoče bi morali pozabit na prehranjevanje zunaj, razen 2x na leto za posebne priložnosti.
No samo razpon tvoje vecerjice je hitro dvakratnik osnove. Za glavne jedi. Ce bodo gostje zejni se faktor povecuje. In sladice so drazje… tako da na koncu nisi sla v strelca. Ker ce bi, ne bi takih pisala.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

sousis

Guru
16. nov 2019
1.762
1.186
113
No samo razpon tvoje vecerjice je hitro dvakratnik osnove. Za glavne jedi. Ce bodo gostje zejni se faktor povecuje. In sladice so drazje… tako da na koncu nisi sla v strelca. Ker ce bi, ne bi takih pisala.

Ne, v Strelca konkretno nisem, sem pa v restracijo z 90€ za 5 hodni meni, s podobnimi cenami in izkušnjo kot Strelec. In v Jurmanu isto hitro nanese, če vzameš še pijačo, pa solato, pa sladico... 15-20€ je dunajc pa pomfri.

Ampak moja poanta je, da ko primerjaš kvaliteto enega ali drugega, mogoče raje daš vseeno dvakratnik tiste "normalne" cene, greš manjkrat ven jest, pa imaš boljšo izkušnjo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
55.484
7.427
113
Maš razne menze, pa tudi špar restavracijo, kjer si lahko za zelo mali denar vzameš vse kar rabiš, če imaš več ljudi, kot pa da si celo dopoldne za "šporhetom" da narediš tistih 30 pohanih zrezkov pa par kg pireja

mistique

Guru
16. jun 2009
15.539
2.965
113
Kaj je kvaliteta...nekoč so rekli: ustavi se tam, kjer je veliko avtomobilov (ali pa kamionov :valjamse:) pred oštarijo, ker so sestavine 100% frišne, saj sproti ne folgajo...

Da se v kontekstu cvrtih in zmrznjenih/odtajanih sestavin pogovarjamo o kvalitetni hrani, se preprosto ne moremo. Jaz ne.
Po drugi strani je averzija do raznih Frankotov in ĐejBijev, v kontekstu kvalitete popolnoma nepotrebna. To so z razlogom vrhunske restavracije v smislu kakovosti sestavin (ne zaradi vseh fensi imen jedi). Ni pa to več poceni niti sprejemljivo za več kot posebne priložnosti...in...

...cena je podoben štos. Zadnjič sem v Garaži za 6 pic in p'jačke pustil cca. 100€ in 5€ napitnine. Meni se to ni zdelo drago. Sem prepričan, da je Pizza lahko precej dražja (na pamet mi pade Pops pizza).

Če bi pa te pizze doma delal, bi kakovostne sestavine predstavljale max 25% zneska. Bi pa delal ene 2-3 ure, pripravo testa, vse narezat, pečt, potem pa stroški elektrike, vode,...ker nimam urne postavke težko rečem, ampak bi bilo zagotovo drago kosilo :evil:

Tisto, kar sam pripravim je zame in tiste, ki jim postrežem najbolj hranljivo in neprecenljivo, ker je vedno ščepec ljubezni v jedi. :fredi: