Habanero feferoni

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik Salamanco pravi:
Citat:
Uporabnik Wilbur pravi:
Imaš lastne izkušnje ali pač samo govoriš "rekla kazala".
Od tega prodajalca sem že naročeval in vzgojil "leglo" čisto zdravih habanerotov.
In razlog za okužbo lahko izvira ne le iz semen, razen če si jih(so jih) dali v analizo, zato se mi to natolcevanje zdi nesmiselno.

Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
razloži mi prosim, kako si ugotovil, da so (bila) semena okužena z virusi ali/in bakterijami ? pa povej prosim še imena virusev in bakterij
sicer pa se vsake toliko časa zgodi, da kdo komu pošlje napačna semena.
meni se je pripetilo, da sem kupil pri nas v trgovini semena za papriko, rezultat pa je bila cela njiva oh in ah super pekočih feferonov
wink-1.gif

sicer pa naj vsak kupuje kjer mu paše
je pa bolje, da se posvetimo predelavi , konzerviranju feferončkov., kot pa da debatiramo o dobrih ali slabih prodajalcih semen

Vidim, da sta se odločila za srčno in požrtvovalno obrambo okopov Premier seeds!
hysterical-1.gif

Takole vama bom rekel draga borca: Svoje sem povedal (napisal) in zame je stvar zaključena. Ničesar vama ne mislim dokazovati z lepljenjem kakšnih laboratorijskih rezultatov ter pisanjem latinskih imen bakterij in virusov, saj me je življenje že zdavnaj izučilo, da je prepričevanje prepričanih jalovo delo. Za njih bo vedno "rekla - kazala" vse, kar se ne ujema v njihov kontekst.

Želim vama lep dan in bujno rast vajinih rastlin pa da se nikoli ne nasankata z naročanjem pri Premier seeds!
priden.gif

Majstr, ne ščitim nikogar, vprašal sem te le ali imaš lastne izkušnje ali si pač dobil info. od sosedovega soseda.
Jaz trenutno gojim "leglo" feferonov od dotičnega prodajalca in rastejo brez posebnosti.

Nazadnje urejeno:

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Kdaj si pa sadil Habanera? Si začel s semeni ali si imel prezimljeno zadevo? Meni je ravno včeraj šele prvi cvetek izpadel, tako da morda bo celo kaj ratalo iz tega. Seme pa sem kalil konec februarja...

Zunaj na vrtu pa mi Jalapeni podobno uspevajo kot tebi, le da je količina plodov in velikost grma precej manjša...

Salamanco

Pripravnik
14. maj 2014
75
1
8
Štajerska
Citat:
Uporabnik Fonzi pravi:
Kdaj si pa sadil Habanera? Si začel s semeni ali si imel prezimljeno zadevo? Meni je ravno včeraj šele prvi cvetek izpadel, tako da morda bo celo kaj ratalo iz tega. Seme pa sem kalil konec februarja...

Zunaj na vrtu pa mi Jalapeni podobno uspevajo kot tebi, le da je količina plodov in velikost grma precej manjša...

Habaneri so bili sejani 23. marca, 20. maja pa presajeni v korita za rože na okenski polici kjer sedaj rastejo (južno okno).

LP

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ni boljše kupit posušeno in zmleto? Osebno rajši delam pekoče olje, ker mi okus kisa v tobascu in podobnih omakicah ni preveč všeč. Slike svojih tomato čilijev pa prilimam, ko bojo rdeči
smile-1.gif

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
A takle jalapeno bo že počasi za pobirat? Jest mam ornk polhne, pa sm mislu, d še ni, so pa nekateri kar malo lisasto vijolčni, tud po steblu, ne vem kaj jim je
shocked-1.gif

Habaneroti pa tud men šele začel , pa sem istočasno sadil.
Anaheim čilije mam pa orjaške, 15-20cm, pa use še zeleno, tud peče še ne
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ni boljše kupit posušeno in zmleto? Osebno rajši delam pekoče olje, ker mi okus kisa v tobascu in podobnih omakicah ni preveč všeč. Slike svojih tomato čilijev pa prilimam, ko bojo rdeči
smile-1.gif

Drugače kupujem v kitajski trgovini šiška posušene Tajske čilije(vrečka=1€) pa jih namočim v jabolčni kis z vodo da se nabreknejo + suh česen + suha čebula + malo worčesterja + malo sojine omake + sol pol pa z paličnim miksam dokler ni fajn sos
smile-1.gif

Matr je dobra!
Ima kdo še kak recept?
Drugače tele sveže bom pa kuhal in potem delal omakco mmmmmm

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Jes bom zadevo le posušil, namočil v olivno olje in precedil po kakem mesecu. Verjetno pa bom noter pol dal kak suh cel čili - za izgled.

Omakc pa še nisem delal, niti ne vem točno kako bi se tega lotil.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.992
775
113
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
A takle jalapeno bo že počasi za pobirat? Jest mam ornk polhne, pa sm mislu, d še ni, so pa nekateri kar malo lisasto vijolčni, tud po steblu, ne vem kaj jim je
shocked-1.gif

Habaneroti pa tud men šele začel , pa sem istočasno sadil.
Anaheim čilije mam pa orjaške, 15-20cm, pa use še zeleno, tud peče še ne
frown-1.gif

Jalapenote lahko pustiš, da so rdeči ali pa jih pobiraš ko dobijo lise po plodu (primer na sliki)
http://shrani.si/f/2b/RJ/3QlMyIW8/afreshjalapenos0202.jpg

Anaheim pa niso pekoči oziroma so zelo malo pekoči.
http://en.wikipedia.org/wiki/Anaheim_pepper

Fonzi

Pripravnik
15. avg 2013
46
0
6
Zakaj mi na nekaterih primerih najprej odpadejo cvetovi, nato pa po par dneh še pecelj?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Mogoče ker je preveč zalito ali pa cvetovi niso bili oprašeni in zato odpadejo. Verjetno ta drugo. Sem že videl pri svojih ta isti problem, ampak samo parkrat v vseh letih, kar sadim čilije.