Habanero feferoni

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Večji zeleni je na prvi okus močnejši od malega oranžnega. Zelenega sem pojedel slab četrt, več ni šlo, ker je postalo prevroče
shocked-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ne bo, ker jih nimam tako veliko. Na dveh steblih imam še samo 7kom te vrste. Za semena bo, za zdrobit pa tudi. Je pa ta stvar velika 5cm in široka 3,5cm, tak da ravno v velikosti paprike ni.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Navi, jaz resno mislim o semenih... Postavi me v vrsto, ko jih boš razpošiljal. Ma qrc, takoj ko bodo semena suha, mi javi. Jaz pa ti povrnem uslugo s kakšnimi semeni od mojih hudičekov.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
evo še par mojih, sicer se mi je slikca prvega habanerota spacala, tako da samo drugi grm:

Habanerotov je gor na obeh skupaj trenutno ~40, noben še ni zrel, so pa dokaj različnih oblik, čeprav mislim, da so vseeno "čistokrvni". Tisti halapeno, ki se mi je skoraj čisto posušil in imel samo še dva mini listka, je sedaj največji od vseh rastlin
hysterical-1.gif

iliji1.jpg

če se ne motim je to lemon drop, ki je imel dosti težav vmes, takrat ko so se mi skoraj posušili, zdaj pa je ponovno pognal - sicer je rastel, vendar brez cvetov in plodov.

iliji2.jpg

iliji4.jpg

iliji5.jpg

iliji6.jpg

in še prva letina, dva hungarian waxa, en lemon drop (če se ne motim) in prvi pobarvan jalapeno, ki ima ~ 30 plodov gor
aplauz.gif

iliji7.jpg

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
@KillaKhan

Menjam nekaj semen red cayenne oz. tabasco ( te bom mel čez 1 tedn) za jalapeno in še kakšno bolj blago sorto.Tak da prosim, da shranite nekaj semen.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
šenkam ti jih, če mi jih uspe pridelat
grin1.gif
, se namreč še sploh nisem zanimal o tem, kako pripravit semena, da bodo spomladi za uporabo

imam namreč namen jalapenota in habanerota prezimit

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Tudi jaz bom prezimil cayenne pa mogoče še tabasco, ki ga bom zasadil naslednji tedn, no samo nekaj semen, če bo bo. Priporočam, da se shranjuje semena, če se da, pa se enkrat dobimo pa zdilamo hehe.

@Hepan

Daj nam natančna navodila, kak si prezimil čili.Nabavim kvalitetno zemljo, pa kroglice za vlago pa mam v teglu čez celo leto.Pa bo lepo za pogledat, pa vsako leto bo več feferonov z minimalno dela
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Več?
grin1.gif

Že zdaj ne vem točno kam bom z njimi. Večino halapenotov bomo pojedli, verjetno tud ostalih dveh manj šarfnih sort, halapenote bom pa najprej ponudil "vaškim" junakom ostale pa verjetno v kako pasto oz. tabasko varjanto.

Drugače pa trenutno je gor na grmičkih okrog 100 plodov.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Boljše preveč, kot premalo.
smile-1.gif
Pa se zmelje, naredi olje, raztala okoli, pa gre 1kg feferonov za finto. heheh

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
lepo ti rastejo meni podobno..za habanerote pa summim da so e ze kakšno leto prej skrižali
smile-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Navi, jaz resno mislim o semenih... Postavi me v vrsto, ko jih boš razpošiljal. Ma qrc, takoj ko bodo semena suha, mi javi. Jaz pa ti povrnem uslugo s kakšnimi semeni od mojih hudičekov.

Dobiš
zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
lepo ti rastejo meni podobno..za habanerote pa summim da so e ze kakšno leto prej skrižali
smile-1.gif

Bom še od bližje poslikal habanerote danes, al pa še bolš v pondelk, ko se jim bo spet zmešalo čez vikend. Edin malo premalo sonca dobijo, ampak bo že.
grin1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Jaz sem včeraj za znanstvene namene žrtvoval dva majhna habanera orange, ju razrezal in pojedel. Sta kar lepo žgala, vendar mi po mlečnih izdelkih ni bilo treba poseči.

Sta zelo majhna...

... v notranjosti ni nobenih semen
confused-1.gif
...

Malo dvomim, da je moj Habanero ok, bomo videli, kakšen bo "plemenski" plod, ki bo najbrž kmalu zrel za trgatev in ga bom porabil za semena.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Danes je za svobodo padel še Bulgarian Carrot.
Odtrgal se je že lepo, na otip je bil manj čvrst kot ostali plodovi na tej rastlini (deloval je nekoliko bolj votel). Dolg je slabih 10 cm.

Potem sem ga razpolovil, žena je bila oddaljena tri metre, pa je takoj rekla, da je "pridišal" do nje. Precej mesnata in sočna sorta. Ko sem ga prerezal, je na krožnik pritekel sok. Odstranil sem semena (okoli 40 jih je), potem pa je šel v usta. Dober okus, lep vonj. Še kar oster, vendar ne preveč. Znosno pekoč.