Habanero feferoni

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Kot rečeno, ne poznam sort. Ampak v temle primeru je edino kar mi pade na pamet to, da eden od vaju nima sorte za katero misli da jo ima.
Ali pa je Navijeva sorta razvila sposobnost samooplodnje (ki je redko uspešna v naravi, v smislu potomcev).

Zanimivo bi bilo primerjati vajini rastlini in plodove ...

Bom jutri enega rdečega prerezal. Možno, da res eden nima Sweet and Hot, glede na to, da je to neko poimenovanje od Pippa, kjer sva oba naročila in te vrste niti google ne najde. Hjebat ga, samo da zažge
evil.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Sweet &Hot zgledajo zelo podobni red Cayenne, po obliki in po barvi prej/potem... In teh ~ 50k skovilov ni malo, dejansko mi je to že zgornja meja užitnega in prebavljivega.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
5. najmočnejši Dorset Naga 1 mio

4. najmočnejši Infinity chilli 1,2 mio

3. najmočnejši Naga Jolokia, Viper 1,3 mio

2. najmočnejši Trinidad Scorpion 1,5 mio

Najmočnejši feferon
Moruga Scorpion 2mio skovilov

Insane to the brain
smile-1.gif

scoville-scale.jpg

Za tabasco pa so se za 10x zmotli... 2500-5000 skovilov

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Gledam tele posnetke, pa me zanima, zakaj se je tipu, ki je jedel Trinidad Scorpion Butch, iz ust ulila kri?
Pa še nekaj sem opazil. Večinoma se dotikajo zunanjosti celega ploda, odtrgajo samo pecelj. Med mučenjem se prijemajo okoli oči, po čelu,... Ni na zunanjosti ploda nič kapsaicina? Ker bom moral svoje grmičke pospraviti pred radovednimi prsti otrok, ki "gledajo" tudi z rokami.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Za tabasco pa so se za 10x zmotli... 2500-5000 skovilov
Zna biti kar pravi podatek. 2,5-5 kSHU je vrednost za tabasco sauce in ne za same plodove.
confused-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
ne, zunaj ni nič, 1000x ženapisano da je capsicin samo na ovojnicah - nosilicih semen, ki pa seveda "okužijo" cel notranji plod. Plod recimo na dnu sploh ni pekoč, tud habanereti, spodnji deli so povsem nepekoči, vsaj večina.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
sorta je druga, itd, sicer pa tudi možnoda so pokrižane nežno. Jaz bom tudi letos imel vmes nekaj velikih habanerotov? verjetno malo defektni :D
evil.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ne, zunaj ni nič, 1000x ženapisano da je capsicin samo na ovojnicah - nosilicih semen, ki pa seveda "okužijo" cel notranji plod. Plod recimo na dnu sploh ni pekoč, tud habanereti, spodnji deli so povsem nepekoči, vsaj večina.

To ne morem verjet, ker ta milijonske sorte pečejo že samo ob dotiku s kožo in vse svetujejo uporabo rokavic.Seveda pe je notranjost feferona mnogo bolj pekoča.

Glede tabasca ja. Na tabeli ima vrednost 50000, zato sem napisal, da so se zmotli in ga za 10x poharali heheh

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Pa še v prerezu. Odrezal sem dva enaka mala koščka in na prvi okus je večji močnejši...Zdaj pa se opravičujem....rabim liter mleka.....
grin1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

To ne morem verjet, ker ta milijonske sorte pečejo že samo ob dotiku s kožo in vse svetujejo uporabo rokavic.Seveda pe je notranjost feferona mnogo bolj pekoča.

Glede tabasca ja. Na tabeli ima vrednost 50000, zato sem napisal, da so se zmotli in ga za 10x poharali heheh

Oz. Napisali so prav. Tabasco feferoni so močni kot Cayenne. Omaka Tabasco pa je 10x bolj blaga. Nisem vedel, da obstaja sorta čilija tabasco. Lepo zgledajo in si jih nabavim za drugo leto
smile-1.gif

220px-Tabasco_peppers.JPG

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.124
113
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Pa še v prerezu. Odrezal sem dva enaka mala koščka in na prvi okus je večji močnejši...Zdaj pa se opravičujem....rabim liter mleka.....
grin1.gif

To so se tebi skrižali z navadno papriko.

Sedaj imaš Habanero white baburo, čestitke!
zmaga.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
To sem tudi jaz pomislil....

@Navi
Se priporočam za kakšno seme od sorte Habanero Babura F1
aplauz.gif

Pod nujno jih moraš posušit in shranit.