Habanero feferoni

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Jaz bi jih nekaj posušil in potem zmlel za začimbo. Na kakšen način je najbolše posušit? Na soncu ali v pečici pri primerni temperaturi?
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Lahko na kroznicku na - ugasnjeni, a topli - plosci od stedilnika, ce ti ni do tega, da ti jih veter kam odpihne ali pa da grejes kuhinjo s pecico. Pazi, da ne bo kroznicka razneslo ali da bi se ti zazgali (to grozljivo toksicno smrdi).
 

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska


[/QUOTE]
To tudi mene zanima! Sicer je ena varianta, da se čiliji dajo v kozarčke, prelije z olivnim oljem, segretim na 90 stopinj in zapre, ter potem da še v pečico, segreto na 200 stopinj za 10 minut.

[/QUOTE]

Kakšne pa daš v kozarce
confused-1.gif
 

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
KSZ

Jaz bi jih nekaj posušil in potem zmlel za začimbo. Na kakšen način je najbolše posušit? Na soncu ali v pečici pri primerni temperaturi?

Jaz jih ponavadi kar v tem posušim

4000380728002_1_large.jpg
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Zerly pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
KSZ

Jaz bi jih nekaj posušil in potem zmlel za začimbo. Na kakšen način je najbolše posušit? Na soncu ali v pečici pri primerni temperaturi?

Jaz jih ponavadi kar v tem posušim

4000380728002_1_large.jpg
Zakon stvarca... Jaz imam istega (zaradi nastavitve temperature sušenja sem nabavil tega). V njem sušim vse, kar se da sušit. Se splača tole nabavit.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ena zanimiva z leošnjega dopusta.

Letos na Korčuli sem si za kosilo na filane paprike natresel enih "10 tresljajev" Vicious Viper pekoče omake, flaška ima odprt vrat, ne tako kot tabasko, ki ga doziraš po kapljicah, tako, da sem si kar konkretno natresel.
Pri lastniku apartmajev so jo pustili neki nemci, ki so letovali pri nejm pred menoj.

Moram reči, da je to najbolj pekoča zadeva, kar sem jih kdaj okusil in res pošteno žge. Ima 2.000.000 Mio. Scoville enot.

Scott Roberts (master of Chiliheads
smile-1.gif
) jo postavlja med najbolj pekoče omake na svetu, na lestvici jo najdete na 24. mestu -
klik

Moram pa reči, da je zadeva presenetljivo okusna, glede na to kako močna je.
 

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Jaz sem zanč v mehiški namočil en košček čipsa v Mad Dog Revenge omako, ki ima 1 mio Scoville enot, pa se mi je zdelo da sem žerjavico dal v usta in potem dol po grlu.
grin1.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Jaz sem zanč v mehiški namočil en košček čipsa v Mad Dog Revenge omako, ki ima 1 mio Scoville enot, pa se mi je zdelo da sem žerjavico dal v usta in potem dol po grlu.
grin1.gif

Hehe. No jaz sem si kar konkretno natresel, kot sem napisal. V bistvu je bilo vse rdeče. Ampak sem pač pojedel, ta prav "dec" se ne userje
smile-1.gif
, pa potem še ene pol ure da sen nehal "jokat". Je pa peklo ko 100 mater. Ko sem si z roko obrisal čelo me je čelo peklo še vsaj pol ure. Po flaši je bilo malo potečeno in mi je hudiča naneslo na prste. Dobro, da si nisem v oči zanesel....
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ampak sem pač pojedel, ta prav "dec" se ne userje
smile-1.gif
.
Naslednji dan pa si tudi nisi upal usrat, knede?

Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Dobro, da si nisem v oči zanesel....
Ali pa scat šel. Auuuuuuua
cry12bpy.gif
 

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Tole pa direkt pade skozi usta noter in čez rit ven, za njo pa ostane 5cm široka žareča luknja.
hysterical-1.gif
 
Nazadnje urejeno: