Habanero feferoni

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:

Naslednji dan pa si tudi nisi upal usrat, knede?
Citat:

Ti, moram povedat, da sem se res bal, ampak je šlo presenetljivo gladko skozi
smile-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
To ni za uživanje. Saj je na linku lepo objasnjeno.
Zdaj mi pa povej, kje piše, da ni za uživanje?
sprasujem se.gif

Ta ekstrakt je najbolj pekoča stvar na svetu in je namenjen samo kot zbirateljski izdelek ali kot dodatek hrani. NI ZA DIREKTNO UŽIVANJE!!! PRI ROKOVANJU UPORABITI ROKAVICE!!!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Evo, trgatev končana!
zmaga.gif
Čiliji so konzervirani v olivnem olju, zdaj pa čakam, da bom videl, kako bo.
Cele čilije sem zložil v kozarčke, nasekljal noter še 1-2 sesekljana čilija in česen, zalil s segretim olivnim oljem, zaprl in dal za 10 minut v pečico, segreto na 180 stopinj!
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem jih enih par za probo posušil v ventilatorski pečici na enih 50 stopinj. Zaenkrat izgleda uredu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
bilko smo dali noter, v dveh dneh so se začeli rdečit, tako da mislim, da jih bom pripeljal do konca..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Dobro preglej rastlino, ker se notri na suhem zraku ponavadi hitro namnozijo skodljivci, ki si jih z rastlino prinesel od zunaj.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
kaj že kaj kalite novo letino in kako?

Da.Sicer pred marcem ni najbol fajn kalit, ampak jaz pač nisem mogo čakat.
smile-1.gif

Trenutno mam 8 sadik in 1 paradajz, je bil poleg med semeni
grin1.gif
.Včeraj sem dodal še ene 8 semenk, tik pod zemljo in to bom zdaj 2x-3x na dan škropil, da vzklije.Vse sigurno nebojo, nekaj dodatnih pa bo.Z zvklitjem na vati se ne zajbavam več. Ko se lotim, lepo narahljam zemljo, posujem semena, prekrijem še s slabim cm zemlje in lepo pršim z vodo večkrat na dan.Zemlja mora bit čim majn zmočkana oz. na vsake tolko jo s šraufncigrom zrahljam. Pri meni je predvsem problem, da se kuri samo po 4 uri oz. prej, če je res minus zunaj, tak da mam prenizko temperaturo v sobi večino dneva, da bi blo ugodno za čili.

Pol pa ko bo vreme, pa bom dal vse ven v vlke tegle pa konec zajebancije, zaj pa rasti. Lani v gredi , sem mogo 2x spucat plevel, pa pokrivat v hladnem vremenu...Letos bomo tegle samo prestavli na toplo
smirk-1.gif

10.gif

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Da.Sicer pred marcem ni najbol fajn kalit, ampak jaz pač nisem mogo čakat.
smile-1.gif
To ni res, pac jih imas do primerne zunanje temperature - kar je ponavadi nekje zacetek maja, v notranjih prostorih. Ce bi rad plodove prej pozel, jih das pac prej kaliti, obrojevajo pa potem vse do jeseni ali se dlje.

Moji so stari ze dva meseca, ce bo vse po sreci, bojo prvi plodovi najbrz nekje konec maja/v zacetku junija.

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Jaz sem tudi v prejšnji sezoni poskusil s hitrim sajenjem... Sem imel prve čilije v ustih še preden sem jih posadil na prosto, le šarfni so bili bolj bogo. Nekaj jih je sicer postalo sobna rastlina, ki še sedaj lepo raste in rodi.

To sezono sem pa šele pred kratkim posejal paradižnik, papriko in čilije, prve rezultate še čakam...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Tisti, ki sadite v šotne tablete, daste v posamezno tableto po eno seme ali več?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Jaz ponavadi sejem po 2 semeni skupaj, včasih 3, odvisno od količine semen. Če vse vzklije, najmočnejšo rastlinico obdržim, ostale odščipnem.
Uporabljam pa zemljo za sejance, ne šotnih tablet.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Evo mojo "plantažo". Če bom ven dobil 20% jih bo ko dreka.