Glede na podatke the red devila moji konfiguraciji očitno bolj paše ta gejm. No, zaenkrat AMD 64 X2 5600+, 3 GB RAM, grafika R4850 toxic 512 MB, benchmark da 38 FPS (fraps v igrici okrog 24 v najbolj zarukani akciji), procesorja rabi še manj kot njemu - 70 %, memory 60%, resolucija
1280x1024@70Hz, texture quality medium, render highest, view 25, detail 35.
grafike rabi porazno malo - 68% je peak. Settinge lahko spreminjam po mili volji, se doživetje in grafika ne spreminjata. Poleg tega si gejm ne zna zapomnit nastavitev v meniju, ko enkrat znova zaženeš, tako da je še vedno kriv gejm.
Saj če si v bajti, se vidi, da je frame limit 70, ker mi takrat zmeraj nabije framerate in skače 69-70.
Če greš malo brat GTA IV forume, vidiš, da ma folk podobne izkušnje, eni celo pišejo o tem, da naj bi bil konflikt izključno na ATI-jevih karticah, čeprav majo kolegi s konkurenčnimi geforci iste težave. No, saj kot sem že prej dejal - enim je vseeno kakšen je framerate in špilajo tudi pri 10 FPS. Rockstar pa pravi, da je gejm namenjen za future graphics development. Prekleti softverski konglomerati ...
Saj v kratkem imam še namen menjat plato pa procesor in me prav zanima, kako bo takrat.