Grand theft auto 4

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
na DVD1 mi je šteknilo ,sem pol rešo nekak, hvala.

Se da kontrole malo preuredit? hočem hodit pa gre v ravno obratni smerki kot ga z miško držim
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Lahko, samo naslednjič ko boš spet igral, boš imel kontrole na defaultu.
bonk.gif

V glavnem, mene je igra razočarala: inštalacijski program popolnoma zabaše Windowse, ne moreš ne B ne M, glupa kamera, srb, ki govori "rusko", precej trapasto vodenje, preveč milijonov potrebnih tipk (še huje kot kak flight simulator), spremenjenih tipk ne shranjuje (s tem, da nikakor ne moreš določiti tipk Enter, Backspace, Home in še kake). Grafika pa je poglavje zase: ni slaba, a po drugi strani ni to to. Far Cry 2 ima lepšo in bolj podrobno ter mnogo hitrejšo. Teksture so precej neostre, še posebej pa so slabo izrisani ljudje. Predvsem pa ima izjemno glup sistem, da ko se obrneš, ti najprej pokaže low detail, ki se počasi izriše v high detail - poudarek na POČASI.

Zunaj naj bi bil nov patch, ki naj bi nekatere stvari razrešil.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Meni pa igra deluje precej slabo. Imam Intel core 2 P8400 2.26GHz, 3Gb rama, Ati mobility radeon hd 3430(512Mb). Vse nastavitve na minimum, da sploh lahko normalno igram... Prebral sem, da so neke težave z ATI grafičnimi karticami in da je pametno namestiti novejše driverje, vendar jih ne najdem nikjer... Računalnik pa je nov star 2 meseca. Release date od mojih driverjev od grafične pa je maj 2008. Poskusil sem namestiti tiste OMEGA driverje in mi jih je tudi uspelo, vendar ko sem šel pogledati na upravitelj naprav je tam še vedno napisana verzija maj 2008.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Poleg tega pa je tvoja grafična izredno švoh. Še meni na Radeonu 4870 (ki je n-krat hitrejpa od tvoje) pri max detajlih dela bolj diapozitivno kot pa tekoče.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Nekaj malega o teh benchmarkih. Grafična R4850 512 MB OC-ed na 660 mhz, RAM na 1100 mhz.
GTA IV na benchmarku doseže 38 fps, fraps jih pa načita slabih 10 manj. V realnosti je teh 40 FPS mogoče 30. Na benchmark testu tudi ni neke jake svetlobe, zato na teksturah ni globin, ki bi jih moral risat (nebo za stavbami itd. itd.), tudi kamera je zmeraj nekje pri tleh. Najslabši framerate je jasno v dežju, megli, ob sončnem vzhodu in zahodu. Takrat je več kot preveč tekstur in če spraviš policaje na vsaj štiri zvezdice, imaš dobro referenco za framerate.

Pri meni noben overclock ali spreminjanje nastavitev v gejmu ne spremeni min/max/avg framerate. 3dmark pa recimo vidi razliko za 800 frejmov, prav tako ostali gejmi, ki so prej šibali po 80-90 frejmov, so po OC-ju šli prek 110. Jaz sem še zmeraj prepričan, da je z gejmom nekaj narobe, čeprav mi teče čisto gladko, brez cukanja, samo FPS mi ne diši, ker so tranzicije kot v nekem h-woodskem filmu.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Navij še procesor :9 Pri GTA4 je veliko odvisno tudi od procesorja. Za dober benchmark pa itak rabiš quada al precej navitega duala + dobro grafično.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Jaz imam Phenoma 4 jedrnega, mene verjetno grafa bremza ne (GF 9600GT)? Ker opažam nekaj podobnega kot Naglfar.

Samo vseeno pa ni grafa za 30 € da bi moglo ob megli tak zanič biti vse skupaj. V nobenem špilu nimam problema. Tak da bi znal biti da je špil sam po sebi slabo narejen.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Jah verjetno res, čeprav tud Phenom ni ravno tako strašno zmogljiv za špile ampak mogoče je pri GTA4, ki podpira quad procesorje,kaj boljše. Koliko maš kaj benchmark score v špilu ? (najdeš ga pod grafičnimi nastavitvami ). Uporabi prevzete nastavitve, za lažjo primerjavo.
Video Mode: 1680 x 1050
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 37

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Glede na podatke the red devila moji konfiguraciji očitno bolj paše ta gejm. No, zaenkrat AMD 64 X2 5600+, 3 GB RAM, grafika R4850 toxic 512 MB, benchmark da 38 FPS (fraps v igrici okrog 24 v najbolj zarukani akciji), procesorja rabi še manj kot njemu - 70 %, memory 60%, resolucija 1280x1024@70Hz, texture quality medium, render highest, view 25, detail 35.
grafike rabi porazno malo - 68% je peak. Settinge lahko spreminjam po mili volji, se doživetje in grafika ne spreminjata. Poleg tega si gejm ne zna zapomnit nastavitev v meniju, ko enkrat znova zaženeš, tako da je še vedno kriv gejm.
Saj če si v bajti, se vidi, da je frame limit 70, ker mi takrat zmeraj nabije framerate in skače 69-70.

Če greš malo brat GTA IV forume, vidiš, da ma folk podobne izkušnje, eni celo pišejo o tem, da naj bi bil konflikt izključno na ATI-jevih karticah, čeprav majo kolegi s konkurenčnimi geforci iste težave. No, saj kot sem že prej dejal - enim je vseeno kakšen je framerate in špilajo tudi pri 10 FPS. Rockstar pa pravi, da je gejm namenjen za future graphics development. Prekleti softverski konglomerati ...

Saj v kratkem imam še namen menjat plato pa procesor in me prav zanima, kako bo takrat.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Ja gejm je zajeban, sem gledal po forumih, tudi z hudimi kompjutri na na 1680*1050 dobijo 50-60 FPS.

Ti imaš pomoje še rezerve, z boljšim procesorjem se bo stanje malo popravilo. Za primerjavo: imam isto grafo kot ti (4850, 512 MB) in navit E8200 pa dobim v benchmarku nekje 8-10FPS več kot ti pri istih nastavitvah, na stock frekvenci proc. pa par FPS man kot z navitim. Na 1680*1050 je slabih 40FPS) Zasedenost: proc. 90 %, grafa 68%)

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
No, novi patch je že zunaj. Tisti, ki majo nelegalne verzije, ne morejo nucat več računalnika v internet caffeju pa v safehousu.
Ampak so eni demoni tudi to že razbili.
wink-1.gif

FPS mi je noro poskočil, v akciji jih mam 34, s čimer sem končno zadovoljen. Gejm si zdaj zna zapomnit tudi grafiko, ima pa še več parametrov (water quality itd.).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Novi patch se res precej pozna. Grafika je mnogo hitrejša, kamera pa tudi precej bolj podobna prejšnim verzijam.

Mogoče me pa prime, da bom še kdaj pogledal to igro. Trenutno na 6,5 %.
cheer.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Tut pr men se pozna razlika...
Samo kaj, ko sem že prišel okoli, zdej se mi pa ne da še enkrat od začetka
tongue-1.gif