Grafiti na vlakih

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Res ne vem kaj ima (predvidevam) mularija od tega da s sprejem ustvarjajo svoje nebuloze po vlakih.

Pa naj gre kracat po svojem avtu, če ga ima seveda.

Al pa po fotrovi bajti.

Pa ne mi da gre to za umetniško izražanje in podobna sranja.
bonk.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni tudi ni jasno zakaj so ravno vlaki tak zanimivi. Poleg tega pa bi naj s grafiti nekaj sporočali, ampak moraš ponavadi 10 min v napis gledat, da mogoče ugotoviš kaj piše, kaj šele da bi prebral iz premikajočega vlaka
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Bolj ali manj je že vse posprejano. Pa ne, da bi še bili kaki smiselni, vse je dobesedno en bruh.

Najprej batine s kolom, potem pa drgnjenje barve z nohtov komplet vlak.
10.gif

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Bolj ali manj je že vse posprejano. Pa ne, da bi še bili kaki smiselni, vse je dobesedno en bruh.

Najprej batine s kolom, potem pa drgnjenje barve z nohtov komplet vlak.
10.gif

Se v celoti strinjam. "Geniji" seveda popacajo tudi šipe in oznake železniških vozil. Če se ne motim, pa železniško vozilo ne sme v promet, če oznake niso vidne.

Sicer pa ali zgornja varianta ali pa plačilo čiščenja + plačilo kazni v višini stroškov čiščenja. Pa zraven še malo
10.gif

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Sicer je malo off,...ampak, ali poznate grafitarja Banksya...dela prav umetnine in če imaš srečo, da poriše tvoj zid, lahko tudi vrednost hiše naraste (tako so mi povedali poznavalci)....in ljudje imajo tudi slike njegovih del obešene doma, na steni. sem imela priliko videt in prav fino izgleda
grin1.gif
nekaj primerov:

http://images.google.si/images...sa=N&tab=wi

najboljša mi je pa ta, da mu je uspelo v British museum podtaknih njegov grafit pračloveka z vozičkom supermarketa,..ko so to odkrili so grafit pustili, ampak pripisali,d aje to njegovo delo:

banksy.jpg

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Recimo, a je tole normalno?

Ne podpiram grafitanja ampak take na lokomotivi je dober
tongue-1.gif

Če bi povsod bilo narisanega nekaj dobrega (lepega) bi še blo vrei. Ne pa večina zmazkov, ki jih vidimo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja, samo tole ni lokomotiva, ampak potniška garnitura. Kako zgleda od znotraj, pa sem dal slike.

Lepo gor ali dol, na vlake ne sodi. Se spomnim, da sem po slovenskih mestih videl neke dolgočasne sive betonske zidove. Tam teh umetnij pa kar ni, kvečjemo kak [censored] off.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ksz,

LOL, sam kolk ste pa vi za cajtom
uf-1.gif

pa sam neki jamrate in nergate zadnje cajte tuki na alterju,
kr naprej se odpirajo teme v katerih izrazate nezadovoljstvo, ste ko kaki penzjonisti
crazy1.gif

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Mene pa grafiti sploh ne motijo razen če so na šipah. Na srečo se v takšnem vlaku še nisem mel prilike vozit. Upam da tut nebom nikol kr od znotraj zgleda čist ubito...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Jaz sem začel že razmišljat, če slučajno slovenski ajzenpon plačuje grafitarje, ko so domala celi vlaki pomalani.
Same here. Zadeve na prvi uč izgledajo precej kul, pa še ni mi bilo jasno, kako lahko na skrivaj pografitaš lokomotivo? Sej je ne parkirajo nekje bogu za hrbtom, kjer ni žive duše, ali pač? Pri vsem denarju, ki ga ajzenponarji izsilijo od države, bi človek mislu, da se zihr najde tudi kak euro za varnost(nike).

Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
LOL, sam kolk ste pa vi za cajtom
uf-1.gif
Zdej nam manjka samo še informacija, da so pri vas lokomotive grafitiral že v 2007
grin1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Mene pa grafiti sploh ne motijo razen če so na šipah. Na srečo se v takšnem vlaku še nisem mel prilike vozit. Upam da tut nebom nikol kr od znotraj zgleda čist ubito...

Bravo.
bonk.gif
Me zanima, če bi te takile grafiti ne motili, če bi bil uporabnik vlaka. Tudi če bi šipe ostale čiste.

Sicer pa samo še čakamo, ko bodo pografitani tudi avtobusi, tovornjaki in seveda osebni avti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Same here. Zadeve na prvi uč izgledajo precej kul, pa še ni mi bilo jasno, kako lahko na skrivaj pografitaš lokomotivo? Sej je ne parkirajo nekje bogu za hrbtom, kjer ni žive duše, ali pač?

Pač.
tongue-1.gif

No, vodstva SŽ te reči zelo očitno ne motijo. Kar pa itak ni presenetljivo, saj se za potnike niti ne borijo, ampak za državne subvencije. Ko bi bilo drugače ...
rolleyes-1.gif

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Boljš, da mularija grafite piše kot pa da se zadeva z drogo pa strelja po šolah. Mene grafiti nič ne motjo, pravzaprav mal poživijo vse skup. In grafitarji ne dajte se motit!
zmaga.gif
In ja to je tud umetniško izražanje. Če kdo hoče, si lahko ustvari svoj grafit -> finskih grafitov na vlakih.

majč

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
že dosti let sem uporabnica vlaka, pa me ti grafiti ne motijo. Popravek, ne motijo me grafiti vrste, kot je citiral nobody, ja tisti temni zmazki pa priznam, da mi niso všeč.

Ne vem zakaj imam nekje v spominu, da naj bi celo dovolili, da se riše grafite po vlaku
confused-1.gif