gotovina

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Isto pol meseca nazaj, privatniku prenakazal na okencu 1500eur, nobenih problemov. Razen osebne. Ali sem kaj zamudil?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.653
113
Ti si prenakazal......jaz sem hotel pa plačat.... z gotovino.....pa ni šlo!

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Še vedno lahko natisneš UPN položnico s QR kodo, greš na Petrol (ali Tuš, Mercator, Pošto, ...) in plačaš položnico. Če je gotovina do 5k€.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.261
1.516
113
Ne vem kje si našel 5k€. Petrol je do 1k€ z veliko provizijo, Tuš, Mercator sta do 500€. Na pošti pa vzamejo vse tvoje osebne podatke.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Drži, nisem vedel. Še vedno pa lahko isto plačilo razdeliš na več položnic. Ampak ja, provizija bo. Sicer pa, če se želiš izogniti nekim filtrom moraš pač to nekje plačati :)

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Miljone se obrača v tujini in prek firm , gostiln in prometa. To kar se greste vi je za zjokat. Pravijo da plača se pusti na računu za kredit lizing, benz hrana položnice pa s kešom. Ne pa vse na trajnike.
Eni še kupjo kaksno elektroniko telefon tv kupjo prek računa da potem takoj prodajo in majo gotovino.
Ampal kaj ko ste vsi navajeni sam kartice vlečt.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.374
247
63
Pa še to:
Občasne transakcije -> Obveznost pregleda stranke je določena tudi v primeru občasne transakcije, ki pomeni prenos sredstev in presega 1.000 evrov, pri čemer gre za občasno transakcijo v primeru, ko jo izvaja stranka, ki z zavezancem nima sklenjenega poslovnega razmerja (18. člen ZPPDFT-1).

zakon

Guru
16. maj 2008
8.757
808
113
toti Maribor
Pa še to:
Občasne transakcije -> Obveznost pregleda stranke je določena tudi v primeru občasne transakcije, ki pomeni prenos sredstev in presega 1.000 evrov, pri čemer gre za občasno transakcijo v primeru, ko jo izvaja stranka, ki z zavezancem nima sklenjenega poslovnega razmerja (18. člen ZPPDFT-1).
To velja samo za nas navadno rajo. Oni ta večji imajo svoja pravila.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.571
4.491
113
49
Na sončni strani ALP
Konec leta so mi na NLB zakomplicirali življenje tako, da sem se obrnil in odkorakal. Nisem komitent in na okencu pravi, da je preveč kompliciran postopek za plačilo okoli 4k€ z gotovino. Na koncu mi je skoraj odprla račun na banki, da bi € položil na račun in plačal iz Klika. Za gotovinsko plačilo pa bi rabil cel kup podatkov in provizije blizu 10€. NLB? Kr neki...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Kaj pa če recimo ne bi želel imeti denarja na banki ?
Na prrimer 30 let službe, dvig plače z računa vsak mesec, poslovanje samo z gotovino, kar ostane pač plemenitiš kakorkoli že.
Prepovedano to (še) ni.

Želim kupiti npr. nepremičnino od pravne osebe.
Kako naj plačam, če imam samo gotovino ?

Če banka hoče potrdilo od kod mi četrt milijona lahko pregleda dvige v zadnjih 30 letih, če ima arhiv vseh bank, kamor so prihajala nakazila.

Kako hudiča bi lahko v tem primeru spravil keš na TRR, da bi lahko izvedel nakazilo ?

Na koncu ne bo mogoče kupiti tudi, če boš imel s čim ...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.571
4.491
113
49
Na sončni strani ALP
Isti problem je, če dvigneš kredit v gotovini in si potem premisliš za nakup. Na banki moraš dokazati izvor bankovcev.
Torej pri dvigu gotovine bi moral imeti popis serijskih številk, da bi lahko kasneje položil svojo gotovino nazaj na račun...

sad

Guru
24. avg 2007
21.038
9.675
113
Baje pri FURSU “tolerirajo” pet dni, kao je isti denar. BAJE. Nisem preverjal iz prve roke.
forgot1: ja, imaš lahko orenk probleme v takem primeru. Ali pa recimo ti bakica da iz štumfa 10 jurjev. Se zna zakomplicirat, zato jaz vse konsistentno polagam na račun.

Janezek in ostali pa pogosto dobivajo taka “darila” :). Drugače sedaj veš zakaj se gotovina “pere” :).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Isti problem je, če dvigneš kredit v gotovini in si potem premisliš za nakup. Na banki moraš dokazati izvor bankovcev.
Torej pri dvigu gotovine bi moral imeti popis serijskih številk, da bi lahko kasneje položil svojo gotovino nazaj na račun...
To kar pises ni res.

Kot prvo banka od tebe zeli dolocena dokazila, se zdalec pa ne izvor samih bankovcev.

Tudi ne bos dobil gotovinskega kredita v visini vec kot 40k. Poleg tega ti ga bodo nakazali in ga bos dvignil. Ko bos prisel nazaj polozit in ce jim bo sumljivo bodo tudi videli da si par dni nazaj dvignil in celo da si ta denar dobil v okviru posojila

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Kaj pa če recimo ne bi želel imeti denarja na banki ?
Na prrimer 30 let službe, dvig plače z računa vsak mesec, poslovanje samo z gotovino, kar ostane pač plemenitiš kakorkoli že.
Prepovedano to (še) ni.

Želim kupiti npr. nepremičnino od pravne osebe.
Kako naj plačam, če imam samo gotovino ?

Če banka hoče potrdilo od kod mi četrt milijona lahko pregleda dvige v zadnjih 30 letih, če ima arhiv vseh bank, kamor so prihajala nakazila.

Kako hudiča bi lahko v tem primeru spravil keš na TRR, da bi lahko izvedel nakazilo ?

Na koncu ne bo mogoče kupiti tudi, če boš imel s čim ...
Prides k notarju, on odpre fiduciarni racun in polozi denar gor. Pravna oseba omogoci tvoj vpis v ZK in denar se nakaze k njej. To seveda mastno placas - cena za tvojo kaprico da noces denarja na racun poloziti sam