Gotof je!

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik legionar pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@legionar

Pa si opazil, da ljudje sedijo čisto pri miru in jih začne policija z pendreki drezat in špricat z solzilcem ali že zaradi pozne ure ne vidiš celotnega dogajanja in le tisto kar ti paše, da lahko komentiraš?

Tam je bil in vse ve
smile-1.gif

Na rabim bit tam da bi lahko predvideval tok dogodkov....posameznikova ocena nik ravno vedno prava.

Smo te vabili, nisi prišel, zato lepo mirno spremljaj, ko bomo končali pa boš lahko dal oceno, ki bo približna.

Vedeževanja pa imamo zaenkrat dovolj v Mariboru
priden.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Edina poteza, ki lahko reši nasilje v prihodnosti, je odstop kanglerja, in to takoj jutri/danes dopoldan.
Zdaj ni dost kangler, gorenak mora odstopit,
benti , okvirje božajo, nad delovno ljudstvo pa s helikopterjem,
jezen.gif

gorenak!!!!!! za kolk let resta, misliš, je tale svinjarija, ki si jo danes naredil, za ta zločin proti narodu, proti človeškim pravicam, si prepričan, da ti ne bo nikoli sojeno zaradi tega? ...
pa dol s plačami, policaji, vse je res v vicih, ste danes dokazali bedniki kakšno plačo si v resnici prislužite
evil.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@legionar

Nisem rekel in niti mislil, da bi bil moj nasprotnik, vsako mnenje posameznika je dobrodošlo, ampak opozorila v zadnji vrsti kjer so bili otroci in starejši ni bilo slišat.
Če ne bi bilo solzilca ne bi bilo granitk.

Če so že imeli prekleti helikopter bi lahko nekdo po megafonu rekel umaknite se pa ni bilo nič od tega, nastradala je tudi 6 letna punčka, ki se je z mamo odpravljala iz trgovine, ko so policaji med ulicami začeli tolč vse povprek a tega pa začuda niti en novinar ne poroča, ker je očitno bolj pomembno koliko policajev, ki so vso sranje začeli je poškodovanih.

shift

Guru
20. jul 2007
9.871
2.251
113
za šankom
sej si prebral par postov nazaj da se je punčka v bistvu pasivno upirala
uf-1.gif

sej pravim drugič usnjene rokavice sabo pa kako jla masko, pa solzivec nazaj med policaje tudi tiste na koncu.šli so usekat po roki ki jih hrani.se strinjam red mora bit samo med 8k folka nametat solzivec zaradi 20-30 razgretežev je
bonk.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
A cem se jaz kako demagogijo z borom nekrepom zacet zganjat? Precej jasno sem povedal kdo se je pasivno upiral in na tistem posnetku ni nobene 6 letne puncke.

Tisti ki je na trg ali v okolico pripeljal 6 letnega otroka je preprosto nor.

Obstaja tudi posnetek (ko so v zivo prenasali zvok nekega protestnika ki je porocal v zivo), kjer je ta protestnik vsaj 3 rekel nekaj v stilu "iz helikopterja nas opozarjajo da bodo uporabili silo"...

@vsem ki ste fasali solzilec - tisti iz rocnih razprsilcev neha pect ko se posusi do konca. Tisti iz "bomb" ki se je kadil pa sicer dosti manj pece, bo pa peklo se kak dan sploh ko se boste umivali.

shift

Guru
20. jul 2007
9.871
2.251
113
za šankom
zakaj bi se moralo 8k folka raziti če to tulijo po helikopterju.a nismo v demokratični državi kjer vojska in policija nimata oblasti prav tako naj ne bi bili pod njo.če ste 20-30 razgretežev nesposobni umirit si poiščite drugo službo.me zanima kaj bi rekli v opravičilo če bi prišlo do stampeda in bil dejasnko kdo umrl.poleg tega solzivec pri asmatikih lahko povzroči dihalno stisko in celo dihalni zastoj.veš pa tudi da solzivec v množici povzroči paniko in zmedenost.ne leti dobesedno nate leti na tvoje kolege ki so zopet dokazali da imajo IQ na nivoju sobne temperature.Gorenak je pa po današnjih izjavah itak za odstrel

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Mi smo bili vmes na pijači in takrat ko smo prišli na trg imaš dokumentirano na videu, da ni nihče nič rekel.
Se pa strinjam z zgornjim komentarjem, zakaj za vraga je zaradi nekaj posameznikov moralo nastradat ostalih 8k, tiste posameznike bi lahko z ročnim pošpricali in jih vklenili.
Na netu pa boš našel tudi posnetek, ko hoče en slikat kako so policisti vklenili kolega, drugi policist pa ga potem rukne z ščitom in potem boš rekel, da je to normalno.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
1. zato ker je to tulila policija. Temu tuljenju se rece ukaz in posledica neupostevanja ukazov so prisilna sredstva. In v sklopu tega tuljenja je tudi bilo opozorilo da bodo uporabljena prisilna sredstva.
2. 20-30 razgretezev pa si dobil kje?
3. sem bil zraven ko so astmatiki sli skozi enak oblak kot so ga fasali protestniki danes
4. dobro da ni blo kakega srcnega bolnika ki bi se zaradi solzivca tako razburil da bi se mu ustavilo srce. Ne pretiravat prosim
5. vsi policisti PPE delujejo na ukaz. Za vsako uporabo prisilnega sredstva dobijo ukaz. spomni se parlamenta - ni bilo ukaza in so stali in kasirali granitke
6. zborovanje ni bilo dovoljeno. v koncni fazi so vsi, ki so prisli tja to vedeli. in ko je zadeva usla izpod nadzora se je mnozico razgnalo.

ko pa si ravno omenil stampedo - kaj pa bi ti rekel ce bi policija le stala nato pa bi se neredi razsirili in bi v divjanju bilo poskodovanih 100 mariborcanov?

Zato pa majo na prijavljenih protestih organizatorji svoje reditelje, ki naj bi odstanili problematike. No tu tega ni bilo. In se enkrat ni bilo 20-30 ampak celotna mnozica na celu. Ni letelo le iz prvih vrst ampak od povsod.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Mi smo bili vmes na pijači in takrat ko smo prišli na trg imaš dokumentirano na videu, da ni nihče nič rekel.
Se pa strinjam z zgornjim komentarjem, zakaj za vraga je zaradi nekaj posameznikov moralo nastradat ostalih 8k, tiste posameznike bi lahko z ročnim pošpricali in jih vklenili.
Na netu pa boš našel tudi posnetek, ko hoče en slikat kako so policisti vklenili kolega, drugi policist pa ga potem rukne z ščitom in potem boš rekel, da je to normalno.

PA a berete vi za seboj kar napisete? ZAcele so letet granitke, bakle in raznorazna pirotehnika, policija je nekajkrat pozvala mnozico naj se razide (je dokumentirano, nic bat) in nato uporabila prisilna sredstva. Napisal si da zakaj policija ni samo problematikov vklenila, sedaj pa pises da enega pa so vklepali pa je drugi nekaj slikal zraven in grdi policaj ga je s citom ruknil. Skoda da ga ni se vklenil. Ce ti je ukazano da se razidi, se razidi. Ce ostanes sta dve opciji ali si prisel delat sranje ali pa se ne zavedas sveta okrog sebe. Vsi se umikajo, eden slika in jih fase pol je pa cela scena... lej demonstracije so ble, ne preglasna glasba pred blokom.

shift

Guru
20. jul 2007
9.871
2.251
113
za šankom
no vidiš še sam si napisal da je bilo tako ukazano.zborovanje je v demokraciji dovoljeno.tudi po par 10 tisoč ljudi se v evropi zbira pa se ne dela to kar se je danes.pač ukaz je padel iz vrha.torej dobili smo potrdilo da se praktično po letu 91 ni spremenilo nič.morda je malo več zavore le zaradi tega ker je prisotnih več kamer in novinarji so malo bolj free.
kot sem napisal udarili ste roko ki vas hrani in se bojim da se vam zna to maščevati kljub ukazom

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Da si policija dovoli izdati ukaz nekomu, da ne sme biti tam kjer je, je katastrofalno. Dokler nekdo nikomur ne škodi, ima pravico biti kjerkoli, tako kot policajček. Danes mora biti beseda posameznika vredna vsaj toliko kot beseda policista = demokracija
Tako delovanje policije pa ne vodi nikamor, če se narod složno oloči, da tega noče, potem tako tudi bo. Res me razjezi nekorektno vedenje, kateremu sem bil že večkrat priča.
Tole me tudi prepriča:

Dragi someščani, sodržavljani!

Pravkar sem prišel domov, bil sem od 21 ure priprt na policijski postaji v Vošnjakovi. Ob 20.30 sem se vračal iz službe domov, ker stanujem v centru mesta. Srečam brata in prijatelja, kramljamo debatiramo o dogodkih. Nenadoma začne teči množica pred policisti, začnemo teči tudi mi. Policisti začnejo spuščati solzilec., del nas stisnejo v podhod. S ščitom policist udari dekle poleg mene in rečem policistu, če se mu to zdi normalno, da pretepajo ženske. Naenkrat me za ovratnik potegne en policist, dvignem roke, mu rečem "Ne upiram se". V zahvalo dobim s pendrekom po hrbtu in nogi, nato me vržejo na tla in vklenejo roke na hrbtu. Peljejo me do policijskih vozil v bližini, zapišejo moje podatke. Česa sem obtožen? En policist vpraša drugega: "Čuj, kaj naj totemu napišem?". Drugi reče: "Pa piši mu 22" (ne vem kaj to pomeni). Nato mene in še tri fante odpeljejo na policijsko postajo v Vošnjakovi.

Na policijski postaji živi kaos. En policist pravi "odpeljite tote štiri dol", pride drugi reče "Doli je vse zasedeno", pride tretji, reče "Kaj delajo toti tu?". Skratka, nihče sploh ni vedel kaj naj z nami. Potem so nas pustili vklenjene (čeprav nihče se ni upiral ali bil karkoli nasilen, pobegniti pa tako nimaš kam, če bi že kdo hotel) približno 1 uro, na kar sem prosil naj nam snamejo lisice. Po kaki uri prošenj se nas en policist usmili in nam snamejo lisice. Potem čakamo še kako uro, da sploh pridemo na vrsto za zaslišanje.

Na zaslišanju izvem, da sem obtožen prekrška zoper javni red in mir, ker sem policiste udarjal v ščit (!). S hrbtom obrnjen proti njim?

Spomnite se zadnjih protestov, ko je skupina možakarjev na čelu z mestnim svetnikom Tomažem Barado prišla na Rotovški trg. Eden od njih je brcnil v policijski ščit (poglejte video posnetke). In kaj se je zgodilo? Nič. Odkorakali so domov. Zakaj njih niso vklenili in odpeljali, kot so mene? Pred zakonom vsi enaki?

Še nekaj dogodkov na policijski postaji:
18 letni fant pravi, da je alergik in da komaj diha zaradi solzilca. Niti robčka mu niso dali, jaz sem mu dal svoje robčke. Mimo pride policaj (o njem še kasneje) in se zadere nanj "Vtihni, pa bodi tu pri miru!"
Pripeljejo 16 letnega.fanta, vklenjenega, z odrgninami na obrazu. Pa kaj je ta mulc res tak kriminalec, da mora vklenjen čakat na prihod staršev?
Policist, ki sem ga prej omenjal: ta mentalni pohabljenec se je svojim kolegom tam hvalil, kako je s pendrekom pretepal ljudi, in to razlagal tako vehementno in nasmejano... Seveda on je car, saj ima pendrek v roki. Njemu nihče nič ne more.

Na koncu so nas zaprli v garažno hišo policije, ker očitno niso imeli dovolj prostora. Sprašujem se, ali sem del naslova tega članka "V Mariboru prijetih najmanj 25 nasilnežev, poškodovanih pa 15 ljudi". Sem jaz med tistimi nasilneži? Kako 25? Na postaji nas je bilo vsaj 50. Vozili pa so ljudi tudi na druge postaje (Tabor).

V kakšni državi mi živimo? Kaj se je zgodilo z našo Slovenijo? Zaradi skorumpiranega župana protestiramo na ulicah! Pa kam smo prišli? Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli? Policiji so stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Slišal sem možakarja, ki je razlagal kako je 10 policistov pretepalo enega protestnika. Celo njihov "šef" je vpil "Stoj" in jih komaj pomiril. Pa kaj je s temi policaji? Niso pred kratkim jokali kako hudo jim gre? Takrat smo jim državljani stali ob strani, zdaj pa nam vračajo na ta način?

Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec.

Verjemite mi, to kar se dogaja v Mariboru je začetek. Je začetek osvoboditve naše države, ki so nam jo ugrabili. Ugrabili tisti, ki danes z milijoni evrov na domačih in tujih računih govorijo, kako je treba varčevati. Tisti, ki nad nas pošiljajo policijske horde zakompleksanih policistov. Ampak, naj bo vsem jasno, ne glede ali so levi ali desni, zeleni ali pisani: GOTOVI SO!

Offtopic:
Naj navedem še primer, katerega mi je razložil zdravstveni inšpektor s Primorske:

Ko so nič krivega človeka, pridržanega za eno noč, policaji pripeljali domov, je naslednji dan umrl. Ko pa so inšpektorji le dojeli, da to ni naključje, so naredili obdukcijo, kjer je bilo ugotobljeno, da je imel udrto lobanjo (grobo so ga pretepli).
Odgovarjal ni nihče, ker je okoliščine preiskovala spet policija. A sama sebe je preiskovala?
Vem tudi, da so v policijski postaji Ribnica še kako tepli mladoletnike. Vem direktno od dveh oseb, ki sta bili pretepeni kot mladoletni (strogo prepovedano). Če sem prav razumel, so jim dali neke hladne obkladke, ali mokre brisače, da se ne vidijo modrice.
Vsemu temu bi bilo treba narediti konec. Nekako mora biti ljudstvo tisto, ki policajem odredi kaj je prav in kaj ne.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
. lej demonstracije so ble, .
Ja, točno tako in ne zadnje, zahvaljujoč popolnoma zgrešeni taktiki, kr navadite se, v dober drek vas je Gorenak spravil
stupid-1.gif

Za današnji upor je kriv duplčan, za naslednje pa kozjančan

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
No no, za taka zborovanja rabis dovoljenje UE... ni kar dovoljeno. Tko da ne trdit nekaj kar ni res. V evropi? Sej zna syoutube uporabljat pa si malo poglej kako tuje policije razganjajo mnozice.

Tole o roki ki nas hrani je neumnost. Policija je represivni organ. Skoraj vedno ko ukrepamo, ukrepamo proti nekomu ki nas hrani. Tudi osebni zdravnik, ki kakemu hipohondru ne odobri bolniske, tepe roko ki ga hrani. In kako pa se bo to mascevalo? A nas ljudje ne bodo vec marali? Tezko bi bilo slabse kot je ze.

Sicer pa bi si iskreno zelel, da na naslednji zadevi ne bi bilo policije in da bi prislo cimvec 6 letnih punck in njihovih bebavih starsev. Sam ne pol jokat ko bo maribor izgledal kot vojna cona.

In za konec: izvolili ste ga sami. Podpiram demonstracije proti njemu, podpiram da vsak dan sedite pred rotovzem dokler ne odstopi. Ne podpiram pa vandalizma. In folk je videl bakle, folk je slisal pokanje, ne se delat norca no. Sej mariborcani niso zabiti, vidli so viole na trgu, vidli so zamaskiran folk (se v tej temi so to napisali)....pac se odstranis ce zavohas tezave. Ne pa da si zraven dokler je fino, ko pa zavre si pa najbolj bogi na celem planetu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.132
6.944
113
Ocitno zivis v zmoti. To ti zna skodit v zivljenju. Policisti so osebe s pooblastili in ne bos verjel, lahko ti gladko prepovedo nekje stat, sedet ali pa se gibat.

se tisti tvoj OFF - kazniva dejanja policistov preiskuje specializirano drzavno tozilstvo in ne policija. Tako da prvi del bucke smo obdelali. Se drugega: jaz pa sem slisal da so na stari postaji v mostah v LJ imeli okroglo sobo v kleti kjer si bil tepen ce se nisi usedel v kot. Hint: bil je blok - ni bilo nobenih okroglih sob in policija v uporabi ni imela kleti.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Policisti so osebe s pooblastili in ne bos verjel, lahko ti gladko prepovedo nekje stat, sedet ali pa se gibat.
A potem samo nočete ukrepati, ne pa ne morete, ko se romi naselijo na tuji zemlji in nočejo proč?
al pa džankurji na javni površini in x podobnih problemih....

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Pretepanje mladoletnikov je kaznivo dejanje? Da se je zgodilo, to ni dvoma. Povedali sta mi osebi, ki sedaj seveda več nista mladoletni. Ju pa dovolj dobro poznam in raje bi oba rekla da ni bilo tega, pa čeprav je bilo.

Pa upam da si prebral komentar človeka, ki je bil pridržan ob teh MB protestih

shift

Guru
20. jul 2007
9.871
2.251
113
za šankom
kot si rekel izvolili so ga sami in tudi odstranili ga bodo sami to si zapomni z vami ali pa brez vas.
sicer pa "zborovanje" ni bilo prijavljeno saj se že od začetka govori da gredo mariboračni malo vun na luft to pa najbrž ni prepovedano malo pokramljati z someščani ali pač.
ko že omenjaš policijo po EU tudi naši protestniki niso bili taki kot recimo v franciji,angliji,nemčiji.odobravam silo proti razgrajačem proti mirnim demonstrantom pa pač ne in tukaj ste ga pobiksali ker ste vse vrgli v en koš.sicer pa ne bi bilo prvič da se bo kdo komu maščeval ko bo v civilu tekal po MB in ne bo v vsemogočni uniformi.tudi to se je že zgodilo.pa ne odobravam tega.
je pa itak 50% ljudi danes dobilo plačilce za brez veze ker so pač bili tam

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Pa sem si itak mislil kaj bo..... prejšnjo sredo tudi protestniki niso naredil sranja, začel ga je francejov pitbul. no, zdaj je bil pa provokator drugi. Ti ki ste ga malo nasrkali se vredu porihtajte
smile-1.gif

Nasednjič v rukzak par malih paketov mleka (ti po 2 dcl so super) ker vse kaj peče pomaga samo maščoba, ski goggles in protiprašno masko (na zadrugi se dobi, ima ogljik noter da se zadeve lepo prefiltrirajo), mogoče še leder rokavice...... pol pa naj kar
smile-1.gif

slafrok

Pripravnik
2. jun 2012
52
0
6
da se še jaz oglasim, stalni večerni kofetkarji in kofetkarice na Grajskem trgu so bili tudi deležni vse pozornosti policije, od solzilca do konjev, pa so samo mirno sedeli na pijači v kafičih, niso demonstrirali, tudi niso nič metali, a to pa niso nedolžni ljudje? kolateralna škoda, ki upravičuje sredstva? ma nemoj, upam samo da pravi ljudje danes tam sedeli in morali trpet, mogoče se bo potem kaj premaknilo