Gorivo, alkohol in tobak cene gredo gor

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.118
1.278
113
42
NEki je služben avto nekaj je pa avto za v službo. Sicer pa zato dobiš denar za prevoz.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.118
1.278
113
42
SIcer pa 100 eur dam za benz na mesec. 130
wink-1.gif
zavarovanje 130 cestnina in tehnični na leto. Ni nek hud strošek ane.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.403
113
Neki je služben avto nekaj je pa osebni avto ja, ker službenega ne dobiš povsod. In tudi kilometrine ne dobiš komplet povrnjene pa tudi če bi jo, kje je še upoštevana amortizacija pa vse ostalo. In če daš ti minimum od minimuma za svoje prevozno sredstvo, to še ne pomeni, da je pri vseh enako ali pa da delajo tako malo oz. nič km kot ti ker so bolj kot ne skoz v Lj pa še tam jih kakšen kolega okoli vozi in dostavlja kot paket. Saj vem, da ti vse svoje ugotovitve baziraš na lastnem primeru, zato pa tudi tako kiksaš. Jaz recimo dam za benz oz. nafto 300-400€ na mesec s tem da imam porabo relativno nizko (6-6,5) in kaj naj naredim zdaj? A me boš spet na bus poslal? A boš zatežil mojim pogodbenikom za višje provizije? Ni vse tako kot se ti zdi.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.157
16.403
113
1. Avto oz. več avtomobilov v večini primerov niso luksuz.
2. Jamra se zaradi drugih stvari, ti si pa avte privlekel v primerjavo kot nepotreben luksuz. So pa definitivno vseeno velik a prepotreben strošek za gospodinstvo in če potem dodajaš še tisto tvoje odvzemanje "za en per manj" pa še za en per manj itd itd. boš kmalu v težavah, eni so pa že. Wake the [cenzura] up.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.118
1.278
113
42
No ja. Jamra se o bencinu in vinjetah nonstop...
V težavah so tisti ki en jamrajo. NAjveč jamra pa lihk srednji sloj in višjji sloj. Kar je čudno glede na to da očitno imajo dovolj denarja.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Lej tega tajkuna, ko ima jahto.
10.gif
Ta je mejhn, mi s familijo se gremo "caravaning". Baje. Ker mamo prikolco, ki je starejša kot večina uporabnikov na Alterju. Pa pri otroških dodatkih in pri subvenciji vrtca je zavedena kot premoženje.
cheer.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Turbič...ti si glih tolk odtrgan in zmešan kuker cvetljiÆanova koza.

Oprosti samo tako je.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Jaz sem govoril o davku na nepremičnine, ne o dohodnini, ddv-ju itd.
crazy1.gif

Zdaj pa ti meni prosim razlozi, kaj jaz in KillaKhan dobiva vec od drzave, ker placava vec davka?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.118
1.278
113
42
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:

Oprosti samo tako je.

Lahk bi že počas nehal žalit človeka. SPloh takega ki je bolj pameten od tebe. Očitno.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:

Oprosti samo tako je.

Lahk bi že počas nehal žalit človeka. SPloh takega ki je bolj pameten od tebe. Očitno.

Dj raje povej če so vašga pijanca mišiÆa vrgl iz luke koper al ne ?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Jaz sem govoril o davku na nepremičnine, ne o dohodnini, ddv-ju itd.
crazy1.gif

Zdaj pa ti meni prosim razlozi, kaj jaz in KillaKhan dobiva vec od drzave, ker placava vec davka?
Nič, od države dobimo vsi enako - povsod na zahodu imamo namreč progresivni davek. Govoriš o plutokraciji, kjer pa roko na srce, tudi ti in killkhan ne bi profitirala.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
SIcer pa 100 eur dam za benz na mesec. 130
wink-1.gif
zavarovanje 130 cestnina in tehnični na leto. Ni nek hud strošek ane.

v eni drugi temi praviš 50 za gorivo?
to je 100% razlika.

je to priučeno od alenke?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Ena bajta uredu. Kaj pa tisti ki jih ima recmo 3, ali pa 3 stanovanja? 3avte?

a je plačal davke?
od plače? materiala? dela?

In vse je šlo kam? V Zidarjev žep ne pa državi.

Ok avte sem res zajebu mogoče. Samo vseeno je luksuz. Pejt na bus če nimaš za bencin. AL pa nehi jamrat.

opa..v zidarjev žep je šlo.

in zdej nej jaz plačam še enkrat, ker alenka ne zna vzet.

to je živi dokaz kaj je narobe v deželi. sam eni vidimo in razumemo, drugi samo vidijo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ne, ti bluziš tako kot da morajo bogati dat več. Saj že pri vsakem sranju plačaš več. Dohodnine in prispevkov plačam že v % 2x več kot nekdo na "minimalcu", v absolutni vsoti pa raje nebi govoril, ker kar glava boli.
bonk.gif
če si neumn
zamenjaj delo in pojd za minimalca delat, ne pa da tolk plačuješ
stupid-1.gif

edino če se prav spomnim in si zobomehanik, v tem primeru se ti ne splača prestavljat, samo malo počakaj na dokončno sesutje zdravstva in ko zavarovanje ne bo več krilo tvoje obrti, si na konju...
bonk.gif
minimalcu sn mislu rečt
evil.gif

mi bomo pa € hrvaškim nosili
cheer.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.081
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:

. Debata bi se morala vrteti okoli tega, ali želiš imeti socialno državo, obvezno zdravstveno zavarovanje, brezplačno/poceni visoko šolstvo? Če želiš imeti našteto, je vse ostalo zgolj pogovor o tem, ali bodo davki kakšen procent nižji/višji.

Že spet demagogija - takoj ko je govora o prihrankih v javni upravi, nekdo potegne ven šole, zdravnike in socialo, nihče pa ne pokaže s prstom na milijavžent agencij in direktoratov, kjer so največje pijavke. In ja, tudi na sociali bi se dalo marsikaj prihraniti.