Bodi konkreten, kaj sploh tu primerjaš. Med 800eur in 1000eur dobiš Miele pralni stroj 8-9kg. Najcenejši chipshit 8kg pralni stroj od Gorenje, Beko in raznih low budget firm ne dobiš pod 400eur
Velika razlika je imeti pravilno delujoč hladilnik ali pa delujoč hladilnik. Tisti tvoj 30 let star, če bi pravilno deloval, ne bi več kot 10% več elektrike potrošil kot novi.Ne splača se imeti starih hladilnikov, ker imajo preslab izkoristek. Jaz sem na koncu 30 let star Gorenjev hladilnik vrgel delujočega stran, ker je nov imel 10 x nižjo porabo elektrike. Oni tastar je imel 650 W moči, tanov pa 65 W. Na koncu me je serviser prepričal, da sem šel menjat. Seveda pa vsi vemo, da tanov ne bo nikoli dosegel tako plemenite starosti.
Slabo si tablico pogledal, zato imaš eno ničlo preveč.Ne splača se imeti starih hladilnikov, ker imajo preslab izkoristek. Jaz sem na koncu 30 let star Gorenjev hladilnik vrgel delujočega stran, ker je nov imel 10 x nižjo porabo elektrike. Oni tastar je imel 650 W moči, tanov pa 65 W. Na koncu me je serviser prepričal, da sem šel menjat. Seveda pa vsi vemo, da tanov ne bo nikoli dosegel tako plemenite starosti.