Google Phone - Nexus One

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Pri racunalih obstaja konkurenca Jabolkom se od preden je bil narejen prvi Mac, se vedno je konkurenca cenejsa, zmogljivejsa, itd., pa jim ocitno kljub temu biznis dobro tece. Tezko si predstavljam, da bi sli iPhone pozicionirat nekam k plebejskim telefonom, ce je zdaj pozicioniran kot malce bolj snobovska stvar, enako kot tega niso naredili z racunalniki ... ali pac ?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
V browserju? Dvomim...

V Browserju, galeriji slik pa še kje ima multitouch.

Vidim, da ste iPhone privrženci še zmeraj aktivni. Najboljši komentarji so mi v stilu "iPhone je dražji, boljši je, jaz boljš izpadem".

Android ima vsaj na Herotu odličen sowtware in uporabniško izkušnjo. Ni pa 600 EUR, to pa res.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
ynos: govoriš o nexus one?

Če ja..

Bi prosil za kak link, da ima res OTB multitouch v browserju in galeriji slik.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
V US Motorola Droid nima multitoucha zarad patentov, medtem ko ga recimo Motorola Milestone v EU ima, tak da je mozno da bo isto z Nexus One.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Apple vsaka čast nekaj naredjo in potem to nekateri vzamejo za mejnik. Multitouch... vsi govorijo samo o tem, kot da brez tega ne gre. Bolj mi je pomembno multitasking, povratnice pri SMSih, java, ali pa da lahko vzamem baterijo ven in dam drugo not.... kot pa da bom z dvema prstoma povecal ali pomanjsal sliko.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
xXx: vsakemu svoje.. pa saj ima tudi HD2 in Palm multitouch.. hočeš nočeš za večino je to najbolši način uporabe galerije / browserja / google maps ipd.

Jaz bi recimo rad enostavno preklaplanje med aplikacijami.. Trackball (ki je brezvezen na nexus one) bi bil lahko le simple gumb ki bi deloval kot ALT + TAB v windows okolju..

Morda google "špara" pa bo s kakim updatom popravil ali pa gre res za tako zadevo (multitouch) kot Droid / Milestone..

V najslabšem primeru bo kdo hack naredil na xda-dev in bo tako delovalo..

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Lahko.. moras pac sneti kaksen proggy..

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Na pol res. Deluje market, le da plačljivih aplikacij ne moreš dobiti preko marketa, ampak moraš kako drugače (npr. preko spletne strani proizvajalca). Je pa res, da je večina aplikacij brezplačnih.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
tudi meni ni jasno to poveličevanje multitača, kot da je to poglavitna funkcija telefona
stupid-1.gif
imam to zdaj na herotu, pa mi je bil zoom z enim prstom desno ob ekranu na omniji bolj všeč, predvsem pa preprost, ker to lahko z eno roko naredim, za fency multitač pa je tel v eni roki, z drugo pa šariš po ekranu

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
V browserju? Dvomim...

V Browserju, galeriji slik pa še kje ima multitouch.

Vidim, da ste iPhone privrženci še zmeraj aktivni. Najboljši komentarji so mi v stilu "iPhone je dražji, boljši je, jaz boljš izpadem".

Android ima vsaj na Herotu odličen sowtware in uporabniško izkušnjo. Ni pa 600 EUR, to pa res.
Z iPhonom boljši izpadem!!!

Happy?

Res ne vem, zakaj je vsak tako alergičen na kritiko svojega telefona. iPhone je daleč od popolnega telefona... Hero je daleč od popolnega telefona... Nexus One je daleč od popolnega telefona. Vsak si bo pač izbral tisti, kar je najbližje lastmenu pojmu popolnosti.

PS: Jaz sem samo komentiral, da je škoda (ne konec sveta), da Nexus One ne podpira (oz. bolje rečeno, da nima vklopljenega) multitoucha (kar je posledica patentov). In posledično se mi zdi čudno (a ne slabo), da ima Hero vklopljen multitouch.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Kolikor berem Gizmodo in ostale gadget bloge, naj bi multitouch Hw-sko bil podprt, samo ni oglaševan zaradi patentnih zaščit, bo pa zadeva delovala v 3rd party aplikacijah....

Jaz čakam na Nexus two.

LPM;

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Smesni so komentarji amerikancev o teoriji zarote, kak jim Google namenoma ne vklopi MT ... A krivi so si sami, kaj se pa da patentirat take bedarije.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
Res je to nekaj izjemno kretenskega. A si predstavljate da bi naš Kolman patentiral prvino kolman, pa je potem nihče na tekmah v Ameriki ne bi smel izvajati, če ne bi plačeval uporabe.
bonk.gif