Google Phone - Nexus One

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Morda ga bo začel dilat Expansys. Oni znajo še iz amerike kaj pripeljat. Padlo s kamijona press.
smile-1.gif

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
a to pa ni možno, da si recimo med obiskom v UK ustvariš googlov račun in naročiš telefon od tam?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Pomoje so samo na začetku neke finte s tem da ni mogoče naročit..

V parih tednih se jih bo gotovo dalo dobiti iz nemčije / francije / uk preko ebaya..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Gledam vse te nove igracke.. nexus, x10, n900, hero... vsi kao neki super duper iphone killerji, ampak "3 leta" star iphone ima ocitno se vedno neulovljiv UI.. Zalostno res.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
MViper: jaz sem probal skoraj vse od naštetega.. in ti rečem da ga je Palm z WebOS-om ujel.. Po vseh treh iPhonih, vseh androidih (razen nexusa), HD2 (in še par slabših winmo naprav),.. imam sedaj nemškega PREja in lahko rečem da je UI veliko boljši od iPhonovega..

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
No, za Palma ne bom govoril, ker ga se nisem preslatal
smile-1.gif

Je kul pravis? Hiter, odziven, se scrolla tudi tako kul?

Nazadnje urejeno:

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Dobra zamisel je,.. del pod ekranom (gesture area) je super stvar..

Z potegom gor odpreš glavni meni in potem so 3 strani (premikaš kot pri iphonu levo desno..)

Ko odpreš program ga lahko daš v karto (isto s potegom na gor).. In jih maš recimo ene 5,6 in enostavno preklapljaš med njimi.. z levo desno.. ko želiš zapret ga "frcneš" iz ekrana (na gor..)

Browser je zelo podoben iPhonu (isto na webkitu narejen). Hitrost je primerljiva (mogoče 3Gs za malenkost hitrejši.. odvisno tut od strani).

Jaz sem se navadil da imam skoz ene 5 kart odprtih (tisto kar največ uporabljam) in samo hitro menjam.. Če bi moral vse odpirat zadeva ni tko hitra kot iPhone.. Ampak ko imaš enkrat odprto pa je uporabnost velik boljša ker nisi omejen na 1 aplikacijo na 1x (iPod + browser ne štejem kot multitasking)
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
WebOS ima zares zelo dobro osnovo. Ampak ima pa eno (res veliko) pomanjkljivost. Palm na žalost ni apple, kar pomeni, da sami (brez drugih proizvajalcev) nikoli ne bodo dosegli take kritične mase, ki bi na veliko privabla razvijalce aplikacij. In posledično bo izbira le-teh bolj boga. Ne rečem, da se s tem ne da živeti in da ni že sedaj za skoraj vsako stvar ena aplikacija.... ampak pri iPhonu (samo za primer) je za skoraj vsako stvar povprečno 10 aplikacij (mogoče malo nakladam)... in za android telefone se število aplikacij tudi zelo hitro povečuje. Palm Pre je na žalost le tržna niša.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja glede aplikacij je kvantiteta res na applovi strani.. Ok priznam tudi kvaliteta "uporabnih" aplikacij ampak le-teh ni veliko.. (od igric igram le šah in kak poker)
smile-1.gif

Sam za svoje potrebe imam na Palmu vse kar rabim. Je pa ta "palmova ideja" tisto kar ti daje veselje pri uproabi. Nexus recimo ima eno močnejših specifikacij (poleg HD2, X10 ipd..).. a se mi zdi da je UI precej "bol lesen" in trd kot palmov..

No pa da ne bo tale offtopic predolg.. Nexus sigurno izgleda mamljiva zadeva, .. in če bo še cena okrog 500 (raje malo manj) potem ga bom gotovo preizkusil.. Me pa stvari kot je multitouch in laganje v browserju malo skrbijo.. Tudi baterija naj nebi bila nek biser.. Za slednjo xda-dev ne bo mogel kaj dosti pomagat
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Gledam vse te nove igracke.. nexus, x10, n900, hero... vsi kao neki super duper iphone killerji, ampak "3 leta" star iphone ima ocitno se vedno neulovljiv UI.. Zalostno res.

UI androida je precej blizu epla, ima pa eno bistveno prednost pred japko: je dosegljiv večini smrtnikom. dobi se ga že za 50€, japke ni pod 400 kolko mi je znano. se pravi je japka za ultrageeke, tiste z preveč denarja in appleadicte.
sam spadam med frike nad tehnologijo, ampak tolko enostavno ne dam za telefon

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Pri Androidu bo letos v familiji gužva.

Ene dvajset do trideset Android mobilnikov bo prišlo ven s strani enih deset proizvajalcev, od HTCja, Motorole, Sony Ericsson-a, Acer-ja, prvi Dell-ov mobilnik in še bo te robe.

Če kdo kupuje telefon na dolgi rok, bi jaz počakal vsaj pol leta, če ne leto, da se Android platforma stabilizira. Ker sedaj se verzije menjavajo prav divje in vsak mobilnik ima svojo verzijo Androida.

Noro bo ...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Palm pre

Not bad..
cheer.gif

Palm Pre je super. Samo po mojem nikoli ne bo dobil dovolj velikega momenta. Posledično aplikacij ne bo in bo reč zamrla. Če bi bila odzadaj kaka Nokia s svojim enormnim štancanjem telefonom. Tako je pa tole scanje proti vetru, oz. drugim mobilnim platformam z precej večjim momentom, čeprav je WebOS super.
Palm pa ga itak sere s prepočasnim rolloutom reči. Ko je bil Pre zunaj, bi ga moral launchat po celem svetu, ne pa da so ga za izven ZDA rojevali leto dni, sedaj so pa spušili priložnost. Žemljice se prodajajo, dokler so vroče.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Za ultrageeke je bolj WM.. ker se jim da yebat s telefonom 14 dni, da dobi uporabnost srota za 50€...

Precej blizu, ni ga pa ujel.. Kljub temu, da je 2 leti novejsi model. Ima pa Android tako prednost, da je poceni, kot tudi slabo stran.. iPhona zdele za 400-500€ lahko prodan.. Teh Androidov bo pa tako, kot Symbianov - morje in ga bos komu moral skoraj v hrbet vrzt, da se ga bos losal.. Pa se open platforma meni ne disi.. teh romov bo morje. Bos lahko prej space shuttle sestavil, kot pogruntal kateri rom bo primeren zate..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Imas point in se strinjam s teboj. Ta poplava OS bo precej "zanimiva" za proizvajalce.. za nekatere bo fajn bolece
smile-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Večina folka bo uporabljala samo uradne update. Ki jih bo pri večini Android telefonov malo. Ok, hekanja bo, samo za navaden folk brezveze, torej nepomembno.

Je pa problem fragmentacija platforme med različnimi verzijami Androida z različnimi zmožnostmi, ki jih operacijski sistem ima. To je še največji problem na Androidu za razvoj aplikacij. Reč se mora stabilizirat do te mere, da pokrijejo večino pomembnih reči, potem pa delajo inkrementalne nadgradnje recimo enkrat letno in se vmes večina proizvajalcev telefonov posynca z glavnim release-om. Ker tole sedaj bo sranje ...

Pri Applu je pa simpl. Večina folka je že na release-u 3. Pri Androidu je pa en model verzija 1, dva 1.1, en 1.4, dva 1.5, tri 1.6, en 2.0, en 2.1. Kar neki in muka za suportirat s strani razvijalcev aplikacij ...
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tako. Saj to sem mislil.. ze zdaj je nekaj verzij zunaj.. potem pa prilagajaj aplikacijo vsake 14 dni
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ksz...

jst bom pa pomoje šel kar v nakup takoj ko se ga bo dalo naročiti k nam... upam samo da se ga bo dalo vzeti na firmo, da vsaj davek dobim nazaj.

Kar se pa tiče iphona in androida...ravno tole sem čakal, nekaj kar je po kvaliteti precej podobno iphonu in da ni iphone.
Ker ta iphone srečaš že vsepovsod, poleg tega pa se ni oblika skoraj nič spremenila v zadnjem času in je postal že rahlo dolgočasen. Mene je 3GS po zunanjosti razočaral, pa tudi glede novitet.

Nekdo je napisal, da naj bi poleti prišla 4. generacija iphona ven in če je to res bi ga mogoče še počakal. V nasprotnem primeru pa, Nexus One here i come
cheer.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
iPhone se fura v inovacijah na softverju in ne več v hardverski škatli. Čeprav placa za izboljšave je še orenk. Predvsem bi lahko bil lažji in tanjši.

Če nič drugega upam, da bo naval Androidov stisnil Apple v kot do te mere, da bo začel iPhone prodajat globalno tudi brez vezave in nategovanja mobilnih operaterjev. Ker sedaj se tako dobro prodaja, da Apple res lahko nateguje. Zanimivo bo tudi, kako bo počilo pri Nokiini tožbi. Če Nokia uspe bo orenk jeba, v najboljšem primeru bodo dobro spraznili žep Applu, v najslabšem pa gre firma cugrund - prepoved uvoza Applovih produktov v ZDA (itak so vsi Made in China, Designed in California pa nič ne pomeni če kršiš patente registrirane v ZDA).

Nazadnje urejeno: