Jaz nekako ne vidim, da bi Flik zaživel kot način plačevanja. Je pa zelo popularen za mikrotransakcije med ljudmi (recimo skupno plačilo malice ipd.).Sparkasse še vedno nima možnosti plačevanja z mobitelom, pa čeprav ima njihov app Flik podporo.
Se je Flik že kaj premaknil od beta testiranja plačevanja z mobitelom v zgolj peščici trgovin ali pa so raje kar obupali?
Čemu je to problem? Tako kot je sedaj v določene bančne appe integriran Flik za pošiljanje denarja med uporabniki, tako je lahko integrirano tudi Flik plačevanje s kartico v trgovini.Problem pri plačevanju s Flik-om nastane tam, kjer imajo banke Flik integriran v svoje aplikacije. Pri teh bankah ne moreš uporabljati stock Flik aplikacije.
Hm, takole po POS terminalih hodit in sprobavat, ali deluje ali ne?To je uradni odgovor od Flik-a: "Plačevanje na POS terminalih s Flik aplikacijo je možno že kar nekaj časa. Na katerih POS terminali lahko plačate s Flikom je odvisno od banke lastnice POS terminala. Načeloma je možno plačevati na vseh POS terminalih NLB in SKB banke s čemer so pokriti vsi večji trgovci (ne pa recimo Hofer ali Lidl)."
Torej zelo omejena uporaba.
Epilog moje težave;Zgleda, da je z GPay pravljico konec v Slo?
Ne morem nikjer več plačat s telefonom.
Najprej se mi je parkrat zgodilo v Lidlu. Sedaj pa nikjer več ne dela. Ista fizična kartica pa dela.
Ali je kakšna druga fora?
To ni težava, ker aplikacija dela brez problema. Malo je smotano, ker jo je potrebno znova in znova inštalirat. In zakaj ravno sedaj izginja, prej pa eno leto nič.nič se ne sekiraj, kar uporabljaj dalje. Pri sebi (S9+) sem opazil, da je celo onemogočena, pa Gpay vseeno dela...
A mi mogoče lahko malo bolj podrobno napišete, kam točno bi moral it? Tega nisem toliko vešč. Hvala lepa.Poglej v nastavitve telefona, med Googlove servise.
Google Pay od Androida 12 kot aplikacija ne obstaja več. Google Pay je integriran v Googlov račun, kjer pod plačila in naročnine najdeš svoje podatke o plačilnih sredstvih.To ni težava, ker aplikacija dela brez problema. Malo je smotano, ker jo je potrebno znova in znova inštalirat. In zakaj ravno sedaj izginja, prej pa eno leto nič.
tudi jaz sem dobil oz. smo verjetno dobili vsi. poraja se vprašanbje ali bo po 17.05. Gpay uradno na voljo v SLO?danes sem dobil tole od googla na mail.
Res je, to je generičen mail. Jaz sem recimo dobil tole za Nemčijo in Slovenijo, ker sem pred X leti fejkal da sem v Nemčiji zato da sem lahko ene Play Store kupone uveljavljalTudi meni so s tem dali neko upanje, ampak dvomim da bo kaj iz tega. Gre samo za spremembe pri pogojih uporabe. Enaki mail so dobile tudi druge države.