Tebi ni pomoči, zato pa smo kjer smo in samo še slabše bo.
In, ja 3,14zda vsi imamo jahte! Ti bo kdaj potegnilo v tvojo betico, da je na trgu konkurenca iz Poljske, Češke, Slovaške, Romunije...
...in če hočeš dobiti kakšen posel je treba pač delati, kot sem ti napisal.
Sicer lahko zapremo štacuno, 300 ljudi pa pošljemo domov in naj si zaslužijo svoj kruh kot kot. npr. "youtuberji" ali "influencerji"??
Ja, ko gre izdelek v proizvodnjo se ga dela celo trajneje projekta, običajno 3-5 let. Pon-pet na 3 izmene.
Razen poleti, ko je 2-3 tedne kolektivnega in za NL in 1. maj, ko je kolektivnega po 1 teden.
To je RL npr. v proizvodnji sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, s čemer se ukvarja večina slovenskih proizvodnih firm.
Tisti trenutek, ko delavec prestopi prag podjetja, je v službi in mu teče delovni čas. Povsod je tako, samo naš velekapitalist Demz očitno ima drugačno mnenje
Tako je, =bemu!!!
Vse velekapitaliste z več kot enim zaposlenim, kot je npr. DEMZ in njemu podobni neoliberalni prasci, z bajoneti nagonit v morje - naše 3/4 Savudrijske vale .
Jim zaplenit premoženje, ga dati v skupno dobro in upravljati z njim tako, da bodo delavci srečni.
.
Oće li svaka srijeda da bude radna?
poljaku in ostalim znaš konkurirat samo s ceno delovne sile? če ja, zapri. a kdo misli, da je švaba dal nam za delat zlato? ni, dragi moji, dal je za delat drek. iz valja aluminija štancate koščke. iz plastičnega granulata brizgate dele. vau. .kraussmaffei vam brizga, suženj samo umika v škatle in kle želite delat prihranke proti poljakom.
aja, je pa druga opcija. šparajte v firmi, na firmi, na sebi in potem v nadlajevanju bolečino zdravite z optimizacijo države. tako pa država kurbla pilatuse, špila neke frajerje v afganistanu, vi mal pocvilte za minimalno plačo, raja pa 24/7 v suženjstvu. in ko domače ni, evo mehota, nikole, hasima.
Bomo pa zaprli, oz. preselili na vzhod.
.
Kaj pa z zaposlenimi, ki bodo izgubili delovna mesta?
Jim boš ti od zaprtja naprej dajal tisto bedno plačo, ki komaj do jurja neto prileze?
Jih boš vzel v svojo revolucionarno gardo, ki bo pobijala izkoriščevalske neoliberaliste in kradla, kar se bo še ukrasti dalo??
.
Ah ja....
...kdaj boste pa Kosovo dobili nazaj?
Demz
Itak da ni, samo menedžer ki se trka po prsih, ker je uspešen na račun izkoriščanja drugih pač... Ni ravno najbolj uspešen, kaj šele dober, no. Ampak za ta svoj manjko drugi plačujejo, pa zmotno misli, da je dober.
In potem se volkec s svojimi demagogija mi ala pa pojdi drugam... Pol imaš pa cepce, ki ostanejo, pa cepce ki vodijo, ubadajo se pa vsi kako nadmudriti in okoli prenesti eden drugega, ker so kao na nasprotnih bregovih. na koncu je pa država pa tetka v JU kriva.
Demz po eni strani prav razmišljaš o efektivnem času.
Človek, ki je gor rastel z standardom v JNA -Jugoslovanskoj narodnoj armiji - mi je rekel, da ne morem 'nadmudruti' delavca.
mogoče se bodo pa sami preselili kam, kjer bodo bolj dostojno živeli. mogoče bodo pa revolucijo delal. nikoli ne veš.
kaj ma kosovo s tem in zakaj ga omenjaš? ni argumentov?
jaz ga ne rabim in me ne vikat. ti pa pazi, da ne boš z željo po s klasi deželo dal kosovarjem. v kranju in po koroški je trend že pravi. eni bogatijo, eni se pa selijo.
Vse lepo, realnost pa je precej drugačna... kaj pa lahko več nudiš otrokom, zagotovo si vsaj 3 ure manj doma, manj je tudi dopusta......lahko pa imaš boljši avto in telefon... Tako da, mene recimo zadeve ne ganejo, če moram biti 30 do 40 % dalj na šihtu za večjo plačo. Hvala, ne.
sicer ja zdeva relativna, če si bil tukaj na minimalcu, potem je to lep prirastin je okej in pogojno sprejemljivo, če tukaj nisi bil na minimlacu, potem je to kar sem napisal zgoraj.
1. To se lahko že zdaj?! Nimamo nobenega priklenjenega na delovnem mestu.
2. Očitno imaš precej časa in energije pa bi lahko kaj naredil za zibelko svojega naroda
pol imaš ti neke posebne pogoje.
zibelko mojega naroda? poskusaš biti pritlehen, podel, pa ti ne rata. dvomim, da veš kdo je moj narod. si pa brez argumentov očitno.