Goljufije delodajalcev, ki se dogajajo pri nas

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
Jap. In ni plačan čas ampak kilometer ali pa javni prevoz. V glavnem tudi za ta cas je nadomestilo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Tebi ni pomoči, zato pa smo kjer smo in samo še slabše bo.
In, ja 3,14zda vsi imamo jahte! Ti bo kdaj potegnilo v tvojo betico, da je na trgu konkurenca iz Poljske, Češke, Slovaške, Romunije...
...in če hočeš dobiti kakšen posel je treba pač delati, kot sem ti napisal.
Sicer lahko zapremo štacuno, 300 ljudi pa pošljemo domov in naj si zaslužijo svoj kruh kot kot. npr. "youtuberji" ali "influencerji"?? :bonk::zavijazocmi::zavijazocmi:

Ja, ko gre izdelek v proizvodnjo se ga dela celo trajneje projekta, običajno 3-5 let. Pon-pet na 3 izmene.
Razen poleti, ko je 2-3 tedne kolektivnega in za NL in 1. maj, ko je kolektivnega po 1 teden.

To je RL npr. v proizvodnji sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, s čemer se ukvarja večina slovenskih proizvodnih firm.

poljaku in ostalim znaš konkurirat samo s ceno delovne sile? če ja, zapri. a kdo misli, da je švaba dal nam za delat zlato? ni, dragi moji, dal je za delat drek. iz valja aluminija štancate koščke. iz plastičnega granulata brizgate dele. vau. .kraussmaffei vam brizga, suženj samo umika v škatle in kle želite delat prihranke proti poljakom.

aja, je pa druga opcija. šparajte v firmi, na firmi, na sebi in potem v nadlajevanju bolečino zdravite z optimizacijo države. tako pa država kurbla pilatuse, špila neke frajerje v afganistanu, vi mal pocvilte za minimalno plačo, raja pa 24/7 v suženjstvu. in ko domače ni, evo mehota, nikole, hasima.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Tisti trenutek, ko delavec prestopi prag podjetja, je v službi in mu teče delovni čas. Povsod je tako, samo naš velekapitalist Demz očitno ima drugačno mnenje

Tako je, =bemu!!!
Vse velekapitaliste z več kot enim zaposlenim, kot je npr. DEMZ in njemu podobni neoliberalni prasci, z bajoneti nagonit v morje - naše 3/4 Savudrijske vale :nigladek::zavijazocmi::zmaga:.
Jim zaplenit premoženje, ga dati v skupno dobro in upravljati z njim tako, da bodo delavci srečni.
.
Oće li svaka srijeda da bude radna?:cheer:
:nigladek::zavijazocmi::nigladek:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Tako je, =bemu!!!
Vse velekapitaliste z več kot enim zaposlenim, kot je npr. DEMZ in njemu podobni neoliberalni prasci, z bajoneti nagonit v morje - naše 3/4 Savudrijske vale :nigladek::zavijazocmi::zmaga:.
Jim zaplenit premoženje, ga dati v skupno dobro in upravljati z njim tako, da bodo delavci srečni.
.
Oće li svaka srijeda da bude radna?:cheer:
:nigladek::zavijazocmi::nigladek:

bojim se da ob prvi vojni bo tako. da ne bo več vojne italijan slovenc, trtja os zaveznik, ampak suženj kapitalist.

• Všeč mi je
Reactions: tomazpog

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
poljaku in ostalim znaš konkurirat samo s ceno delovne sile? če ja, zapri. a kdo misli, da je švaba dal nam za delat zlato? ni, dragi moji, dal je za delat drek. iz valja aluminija štancate koščke. iz plastičnega granulata brizgate dele. vau. .kraussmaffei vam brizga, suženj samo umika v škatle in kle želite delat prihranke proti poljakom.

aja, je pa druga opcija. šparajte v firmi, na firmi, na sebi in potem v nadlajevanju bolečino zdravite z optimizacijo države. tako pa država kurbla pilatuse, špila neke frajerje v afganistanu, vi mal pocvilte za minimalno plačo, raja pa 24/7 v suženjstvu. in ko domače ni, evo mehota, nikole, hasima.

Bomo pa zaprli, oz. preselili na vzhod.
.
Kaj pa z zaposlenimi, ki bodo izgubili delovna mesta?
Jim boš ti od zaprtja naprej dajal tisto bedno plačo, ki komaj do jurja neto prileze?
Jih boš vzel v svojo revolucionarno gardo, ki bo pobijala izkoriščevalske neoliberaliste in kradla, kar se bo še ukrasti dalo??
.
:nigladek::nigladek::zavijazocmi:
Ah ja....
...kdaj boste pa Kosovo dobili nazaj?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja - kdo pa je rekel, da je življenje pravljica? Ni, nikoli ni bilo in nikoli ne bo. Niti pri nas, niti kjerkoli na svetu.

Pa bi šel za župnika študirat . :p

I

Izbrisan uporabnik 474

Izvleček iz obrazložitev evidentiranja delovnega časa:

2. Kako natančna je vaša evidenca?
V kolikor ne vodite evidence prihodov in odhodov, je to razlog za bolj poglobljen pregled vaših delovnih procesov. Veliko delodajalcev namreč (tudi nevede) krši zakonska določila, npr. da v delovni čas ne šteje priprave na delo ali ne vodi ustrezno zakonsko določenih odmorov in počitkov med delovnim časom. V kolikor imate elektronsko urejeno evidentiranje prihodov, odmorov in odhodov, so sumi zlorabe evidence bistveno manj utemeljeni.

• Všeč mi je
Reactions: tomazpog

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
Demz
Itak da ni, samo menedžer ki se trka po prsih, ker je uspešen na račun izkoriščanja drugih pač... Ni ravno najbolj uspešen, kaj šele dober, no. Ampak za ta svoj manjko drugi plačujejo, pa zmotno misli, da je dober.

In potem se volkec s svojimi demagogijami ala pa pojdi drugam... Pol imaš pa cepce, ki ostanejo, pa cepce ki vodijo, ubadajo se pa vsi kako nadmudriti in okoli prenesti eden drugega, ker so kao na nasprotnih bregovih. na koncu je pa država pa tetka v JU kriva.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Bomo pa zaprli, oz. preselili na vzhod.
.
Kaj pa z zaposlenimi, ki bodo izgubili delovna mesta?
Jim boš ti od zaprtja naprej dajal tisto bedno plačo, ki komaj do jurja neto prileze?
Jih boš vzel v svojo revolucionarno gardo, ki bo pobijala izkoriščevalske neoliberaliste in kradla, kar se bo še ukrasti dalo??
.
:nigladek::nigladek::zavijazocmi:
Ah ja....
...kdaj boste pa Kosovo dobili nazaj?

mogoče se bodo pa sami preselili kam, kjer bodo bolj dostojno živeli. mogoče bodo pa revolucijo delal. nikoli ne veš.

kaj ma kosovo s tem in zakaj ga omenjaš? ni argumentov?

jaz ga ne rabim in me ne vikat. ti pa pazi, da ne boš z željo po s klasi deželo dal kosovarjem. v kranju in po koroški je trend že pravi. eni bogatijo, eni se pa selijo.

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8 in tomazpog

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.426
2.583
113
Demz po eni strani prav razmišljaš o efektivnem času.
Glede na to, da si mogoče podjetnik vedi, da nisi videl film Blue Collar kjer je na liniji en matico v tekoči trak vrgel. Zastoj.
Poznam primer, ko so delavci rekli: on meni - dir- 50 € ja njemu - dir- 5000€.
Človek, ki je gor rastel z standardom v JNA -Jugoslovanskoj narodnoj armiji - mi je rekel, da ne morem 'nadmudruti' delavca.
Ne se z delavcem! Lahko da izgubi službo, dobiš pa bosanca za 50% ceneje, ki dela kot strela. Tako kot tisti, ki dela v A za 14k neto več. Pa ni problem 3h vožnje. Ga nisme slišal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Demz
Itak da ni, samo menedžer ki se trka po prsih, ker je uspešen na račun izkoriščanja drugih pač... Ni ravno najbolj uspešen, kaj šele dober, no. Ampak za ta svoj manjko drugi plačujejo, pa zmotno misli, da je dober.

In potem se volkec s svojimi demagogija mi ala pa pojdi drugam... Pol imaš pa cepce, ki ostanejo, pa cepce ki vodijo, ubadajo se pa vsi kako nadmudriti in okoli prenesti eden drugega, ker so kao na nasprotnih bregovih. na koncu je pa država pa tetka v JU kriva.

ljubi te majka. tole sprintam v več izvodih. lepo povzeto, napisano.

teh managerjev leta je...vsako leto več. a si kdo upa pogledat te lestvice uspešnih..in kje so končali, pa kaj pravijo delavci, inšpekcije.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Demz po eni strani prav razmišljaš o efektivnem času.

Človek, ki je gor rastel z standardom v JNA -Jugoslovanskoj narodnoj armiji - mi je rekel, da ne morem 'nadmudruti' delavca.

to se razvije v dve smeri:
A. delavec dela za minimalca (skladiščniki, gradbinci, vsi slabo plačani) in zraven krade, fuša, zabušava. ker če ne fuša ne more preživet in ker fuša je utrujen. Če ne fuša, ker lahko krade, krade. Ker mora preživet.

B. delo ga ne zanima. Posledično dobimo novo vedo, znanstveno fantastiko o Milenijcih, o generaciji y o... o vsem, ki so pripravljeni delati za pravo plačilo in raje ne delajo nič, kot so sužnji. 80 let nazaj bi se drli Bolje rat nego pat.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
mogoče se bodo pa sami preselili kam, kjer bodo bolj dostojno živeli. mogoče bodo pa revolucijo delal. nikoli ne veš.

kaj ma kosovo s tem in zakaj ga omenjaš? ni argumentov?

jaz ga ne rabim in me ne vikat. ti pa pazi, da ne boš z željo po s klasi deželo dal kosovarjem. v kranju in po koroški je trend že pravi. eni bogatijo, eni se pa selijo.

1. To se lahko že zdaj?! Nimamo nobenega priklenjenega na delovnem mestu.
Edit: tipično komunajzersko hočeš ti (oz. "država") da določa kaj je za zaposlene smiselno oz. kaj ne.
Kal misliš, da zaposleni niso dovolj pametni, da se samo odločijo za kakšen denar so pripravljeni hoditi na delo??
Ti to veš bolje od njih?
So te to naučili na kakšnem revolucionarnem "šnelkursu"?
Ali to ti želiš tisto Moše Pijadejevo logiko: raz=bati vse firme, ki ne morejo dati 1.500 € neto plače, narediti delavce za reveže, da se bodo pridružili tvoji komunistično-roparski revoluciji...
:bonk:
2. Očitno imaš precej časa in energije pa bi lahko kaj naredil za zibelko svojega naroda

Nazadnje urejeno:

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Vse lepo, realnost pa je precej drugačna... kaj pa lahko več nudiš otrokom, zagotovo si vsaj 3 ure manj doma, manj je tudi dopusta......lahko pa imaš boljši avto in telefon... Tako da, mene recimo zadeve ne ganejo, če moram biti 30 do 40 % dalj na šihtu za večjo plačo. Hvala, ne.

sicer ja zdeva relativna, če si bil tukaj na minimalcu, potem je to lep prirastin je okej in pogojno sprejemljivo, če tukaj nisi bil na minimlacu, potem je to kar sem napisal zgoraj.

Sem ze napisal nekje. Delam ca 16 dni po 10 ur. Ergo sem 15 dni doma. Koliko si doma pa ti? Manj dopusta? Pri nas 23, tam 30.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. To se lahko že zdaj?! Nimamo nobenega priklenjenega na delovnem mestu.
2. Očitno imaš precej časa in energije pa bi lahko kaj naredil za zibelko svojega naroda

če bi imel kaj več znanj bi vedel, da je sprememba šok za človeka. če s krajo ali životarjenjem preživim, sem v neke sorte coni udobja (kljub bednemu udobju) in se bojim neznanega. korošci za minimalca delajo na koroškem, ko mu to vzameš gre v avstrijo za dvakrat toliko.

zibelko mojega naroda? poskusaš biti pritlehen, podel, pa ti ne rata. dvomim, da veš kdo je moj narod. si pa brez argumentov očitno.

I

Izbrisan uporabnik 474

pol imaš ti neke posebne pogoje.

Dvomim. V AT nas precej dela pon - čet. naredit moraš svoj fond ur (predvsem zaradi birokracije in ne zato, da bi bila to neka kaprica šefa). Če si odsoten čez teden, potem ni noben problem oddelat 10 ur, v čet. domov in imaš lepo pet - ned fraj. Dopusta je res nekje 30 dni (pri nas se obračunava v urah in ne v dnevih).

V prejšnji firmi sem bil zaposlen v SLO in dalje "dan v najem" v AT matični firmi. Imel sem minimalno zagotovljeno mesečno plačilo (takrat 1200 neto) in mnimalni fond ur, ki je znašal točno 100 ur. Pomeni, da sem lahko mesečno oddelal samo 100 ur, jodalr je plačal teh 100 ur hčerinski firmi, ki je tako imela pokrito mojo plačo (bruto bruto) in še nekaj je ostalo. Če pa sem delal več (tudi po 200 ur in več mesečno), pa je šla plača tudi v višave. 4 - 5k ni bilo tako nič nenavadnega...