Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Insignie in Fieste sploh ni bilo pri nas na izboruŠe nista v prodaji ali zakaj?
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Tako je.
Tako je. Pogoj na sodelovanje je najmanj 50 prodanih avtov ...Citat:
In the very closest of contests, the Opel/Vauxhall Insignia emerged victorious as Car of the Year 2009 with 321 points against the 320 for the Ford Fiesta. The Volkswagen Golf took third place with 223 points.
Če prav berem ti v polotu nič ne manjka (kadar seveda nisi s familijo, ko ti zmanjka placa....)Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Sam prevažam 70 konjskega v Polotu (sicer zdaj 95 konj) pa mu nimam kaj očitat (za nezahtevno prevažanje)...pa resnici na ljubo, se zdaj hudo hudo težko vsedem v Passata (če že res ne gre drugače).
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Dvolitrskega dizla, če prav vem, ne bo več, le še 3 različice 2,2. 125, 163 in 185 konjev (tastari 143 le še, dokler bo na zalogi). In tu nekaj okoli 140 konjev potem pač manjka. Tastari so bili pa bolj bogi. 143 je bil kar OK (amo premalo uglajen), tašibkejša različica pa ne.Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Glede dizla. Tebi se zdi 2.0 CD motor z 143 konji in 360 NM navora švohcani? Ljudje smo res različni, ampak meni je to več kot preveč. Samo potem takem je Hondin 2.2 CDTI motor tudi švohcan, ki ima še celo manj navora kot Mazdin,ki je v tem razredu rekorder. Novi motorji 2.2 pa so še bolj zmogljivi, to si tudi sam napisal.
Kar se glasnosti tiče, se strinjam, da bi lahko tukaj naredili še več, ampak saj ne govorimo o ne vem kakšni glasnosti, avto je vseeno tih. Tako na občutek bi rekel, da je piš vetra in ostaleh nekaj podobnega kot v Passatu (letnik 2006) recimo. Ampak, če je to merilo potem naj bo merilo tudi kvaliteta in pokvarjivost, kar si pa že sam ugotovil, da pri izboru ne velja kaj dosti.
Avto je sicer pri hrupu motorja tišji od navadnega Passata, ampak to ni nek uspeh - Passat je kar se hupa motorja tiče cel poraz (razen Passata CC). Me pa pri Mazdi moti recimo hrup izpod gum, pa šuštenje vode po blatnikih na mokri cesti - tu izolacija šepa. Je pa Golf 6, če je že v teh debati, precej tišji od Mazde6 v vseh pogledih ...
Sicer pa se meni Mazda ni zdela tako hudo pretrda, le izognit je je treba kakršnimkoli 18 in več palčnim gumam.
Zanesljivost velja pri izboru (in tudi pri nakupu), ampak bodimo realni: redki so taki, da to pri nakupu postavijo količkaj visoko. Jaz sam sicer sem med njimi (zato sem kupil sicer zanesljiv avto, ki pa je v resnici japonski polizdelek), ampak večina pa na o ne pomisli - oz. pomislijo že, a potem prevaga mnogo drugih stvari. In ko presojaš avto, ga pač presojaš tako, kot ga kupci - drugače si za kupce neuporaben.
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Obstajala je120 ps verzija...
In ja, hondin 140ps i-ctdi motor je ravno še na meji sprejemljivega za tak avto. Saj ne rečem, dela res lepo in uglajeno, dosegati se da visoka hitrosna povprečja it..., vseeno pa deluje nekam podhranjeno. Morda je problem ravno enakomernem naraščanju moči skozi celo področje vrtljajev, na kar jaz kot biš VAG fahrer nisem bil navajen. (TDI ni dal najprej nič od sebe, potem je kar "skočil", nato pa umrl)
točno tako. tudi mene moti sunkovitost. še posebej je tečno po mestu in ko je spolzko.Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Obstajala je120 ps verzija...
In ja, hondin 140ps i-ctdi motor je ravno še na meji sprejemljivega za tak avto. Saj ne rečem, dela res lepo in uglajeno, dosegati se da visoka hitrosna povprečja it..., vseeno pa deluje nekam podhranjeno. Morda je problem ravno enakomernem naraščanju moči skozi celo področje vrtljajev, na kar jaz kot biš VAG fahrer nisem bil navajen. (TDI ni dal najprej nič od sebe, potem je kar "skočil", nato pa umrl)
Mene pa ravno to moti. Jaz sem pa bil vajen na zvezno moč in pospeševanje pri 143 konjih pa prav brutalno rukne in pospešuje. Meni osebno je 143 konjev preveč. Ljudje smo pač različni in verjetno tudi razvajeni